Jídelníček pro 5měsíční miminko. Jaký jste měli/máte?

2. zář 2024

Dobrý den, napíšete mi prosím jaký jste měli jídelníček v tomto věku pro svá miminka? Kojim, dávám příkrmy jako oběd, a odpoledne přesnídávku, večer mléčnou kaši, dávali jste ještě třeba něco jako svačinu dopoledne nebo až později? A popřípadně co jste dávali? Potřebuju menší inspiraci, děkuju moc!🤭

konidana
2. zář 2024

v 5měsících jsem jen kojila. Po 6.měsící sem tam zelenina - snědla mi tak 5 lžiček na oběd, o měsíc později i nějaké ovoce a masozel. Vše jen na oběd, vždy jedno z toho. Kozomilka a nejedlík, no. Kaše jsem dávala až po roce po odstavení, krom teda už normálního jídla.
Ale podle mne v 5. měsíci toho máte až dost. V tomto věku podle mne stačí zkoušet příkrm 1x denně.

michaela666
2. zář 2024

Určitě bych nic nepřidávala, není kam spěchat. Příkrm takhle brzo by měl být hlavně o ochutnávání, ale pořád je základ mléko.

elesse
2. zář 2024

V 5 mesici me kojene deti meli jen MM

guliii
2. zář 2024

V 5 měsících stačí pouze kojení. Pokud už jeví zájem o jídlo, tak pomalinku začít zeleninu ( cuketa, dýně, brambory, batat, brokolice, mrkev), jeden druh dávat 3 dny a pak zkusit další. Ale není kam spěchat, stačí když se s jídlem seznámí a ochutná.

zmrzlinka
2. zář 2024

Ovoce bych dala spiš dopoledne.Na oběd masozeleninovy příkrm a na svačinu bílý jogurt,ale na to má ještě čas.Takže kojení nebo UM.A večer tu kaši.

miryp
2. zář 2024

Na pět měsíců toho mají střeva naloženo už víc, než jsou schopna zvládat. Nic dalšího bych nedávala (naše dcera měla tou dobou zeleninu, syn pouze UM).
A pozor na tu kaši, v tak brzkém věku nejsou střeva vůbec zralá na trávení obilovin.

gdpr
2. zář 2024

V 5 mesiacoch len kašu večer (väčšinou zmiešaná v UM aby bolo sytejsie, normalne z misky mal od takých 6-6.5m) a obed ale to bolo len také ochutnavanie a nič viac. Na 5 mesiacov obed, svačinka a večera mi pride veľa a určite by som nic viac nepridávala

junomcgaff
2. zář 2024

My v 5ti měsících teprve začínali příkrmy a bylo to jen pár lžiček zeleniny na oběd

andelka
2. zář 2024

V 5 měsících u všech tří jen kojení. S příkrmy jsme začínali po 5 měsíci. Zeleninu, potom ovoce, obiloviny, maso, jogurt.. 5 jídel ( plus kojení ) měli po 10 měsíci.

alice180
4. zář 2024

Začínala jsem u obou dětí od 4. ukončeného měsíce. Na doporučení doktorky. Jedno dítě nedonošené, druhé reflux. V pátém měsíci jídelníček vypadal kojení celý den plus dopoledne zelenina asi po 17 dnech jsem přidala maso. Další měsíc jsem přidala kaši. Ted po dalším měsíci budu začínat ovoce k dopolední svačině.