Moje kočka slupne všechno, lžička nedělá problém, pohoda. Od 4.měsíce je na příkrmech, ale UM jí jede čím dál tím míň. Od narození je jen na Nutrilonu. Jídelníček vypadá takto:
6.00-6.30 (po probuzení) cca 200ml mléka
9.30 kaše s ovocem nebo jogurt s ovocem (lžička)
13.00 masozeleninový příkrm (lžička)
16.00 ovoce (lžička)
17.00 120-150 ml mléka
20.00 řídká kaše ze 180 ml mleka (do lahve, pije v polospanku)
Za celý den k tomu vypije 300 ml čaje nebo vody. Denně jí dávám Vigantol, 2 kapky, má třmínky na kyčle. Vše by bylo v pohodě, ale dostat do ní mléko je boj. Ostatní jidlo jí vzorně, čaj pije jak malinu,vodu taky. Mám jí toho mléka nutit víc,nebo to stačí?
@janawaes jakoze vecer misto mleka s kasi jen mleko bez kase?
@arwen_arina mně doktorka říkala, že i kaše se počítá, když je z mlíka. Jinak moje malá toho vypije asi stejně a to je jí 9 měsíců. A víc do ní prostě nedostanu. Ale prospívá,má se dobře, tak to neřeším.
@arwen_arina kolik toho sní z těch prikrmu? Na takhle malé mimi je ten jídelníček dost nacpany, mělo by ještě převládat mléko ne prikrmy. Takhle už je plna a na mliko nemá místo. Místo jedné svacinky bych dala mliko třeba trochu min a potom třeba trochu pyré nebo ovoce 😉
@arwen_arina Jo tak jsem to myslela, ale myslím tím umělé mléko ne kravské, teda nevím jestli by to samotné mléko dítě zasytilo. Mléko s kaší je docela těžké na noc.
no tak bodejt by chtěla mlíko, když má tolik normální stravy...zkusila jsi ubrat porce? já teda nevim, ale dítě aby v půl roce mělo mlíko dvakrát za den...? aspoň do roka by to měla bejt VĚTŠINA stravy... normální jídlo je příkrm, od slova přikrmovat.
Asi by poradila doktorka, nase mala v pul roce mela jedno jidlo jako prikrm, vetsinou prave masozeleninu kolem poledne, az pozdeji jsme pridavali ovoce a jogurt rano nebo na svacinu. Jinak mela porad mleko. Ale kolik, to nevim, kojila jsem a nebylo, jak to zmerit. Ja bych ubrala prikrmu a nahradila mlekem.
tohle jsem měli asi v 18m 🙂. Ale syn byl kojený a o příkrmy nejevil zájem asi v 8m jsem měli dva - oběd a ovoce. a kolem 12-15 měsíce jsem měli tři příkrmy.
Ale chápu, že u dětí na UM to je zase malinko jiné.
Jak se to tu píše na půlroční miminko je to ,,bohatý´´ jídelníček. Vynechala bych také jednu svačinu a dala UM, co jsem četla i co mi říkla naše mudr tak dítě by mělo jogurt asi o 7-8 měsíce
Některé děti to tak prostě mají, tak já bych ji do toho mléka nenutila, ale chtělo by to probrat to spíše s pediatrem. Ten má více informací a zná ho. Ráno ale pije mlíčko v pohodě, jen večer koukám, že méně, ale to mlže být tím, že má plné bříško kaše, tak se do něj už více prostě nevejde. Co zkusit vyměnit mléko s kaší místo mléka a nebo dát dvakrát po sobě jen mléko?