Jídelníček 8-mi měsíčního kojeného prcka, jak vypadá?

lovely22
24. čer 2015

Jak vypadá jídelníček vašeho 8mi měsíčního kojeného miminka? Co všechno už dáváte? Děkuji.

zo_ja
25. čer 2015

To je různé, některé jen 100% mlíko, někdo už něco jí. Já z toho, co jíme a čeho se prťat dožadují dávám ovoce, zeleninu - vše spíš na žužlání a zkoumání, než že bych to mixovala, aby se toho najedlo, stejně snědí 3 lžičky. Tady spíš dle toho, co jíme my, a co máme třeba z domácích zdrojů, ne z obchodu, ale dle možností, nehrotím to.
Polívku na ochutnání (ze svého talíře, to mají nejradši, stejně pro ostatní malý vařím dětsky, málo slané ap.), bílý jogurt bývá hit. Rýže, těstovina, brambora, ev. s omáčkou, pokud výjimečně máme.

V těch 8 měs. spíš jen ten jogurt, ochutnávačka z talíře, mrkev nebo jablko či okurka na žužlání - větší kus, aby to nespolklo a dobře se to drželo.

Pokud by mi to vycházelo teď na sezonu a dítě by chtělo, klidně bych mixla jahody najemno (pokud není v rodině alergie), až budou broskve tak třeba samotný taky nebo přihodit pár piškotů (bezlepkové jsou méně sladké, za mě tudíž vhodnější) a je z toho prima svačina. Záleží na vás i na dítěti.
Nemusíš se toho bát, když je dětí víc, tak malé pachole nelze moc udržet, že by něco nedostalo - samozřejmě něco ne, ale je toho minimum. Připadalo by si sociálně vyčleněné a řev neutišitelný - aspoň u nás kol 10 měs teda spolehlivě poznají, že mají na talíři něco jiného. Na druhou stranu se dramaticky nedožadují toho, co fakt nepokoušou - třeba maso - ale vyzkoušet si to potřebujou.