Jídelníček 8 m. Je to v pořádku?

9. srp 2021

Zdravím, syn 8 měsíců, je v pořádku jeho jídelníček?
Ráno 100ml UM+190 přesnidavky
Občas, když vstane brzy stihne ještě svačinu dopo
Oběd cca 190ml maso, zelenina, vajíčko, rýže, těstoviny. Baští už skoro všechno.
Odpo svačina bílý jogurt cca 190ml
Kolem 17:00 kuřecí polévka 190ml
19:00 kaše + 200ml přesnidavky (bez dojezeni přesnidavky není schopen usnout, nějaký nápad čím nahradit přesnidavku?)
V noci 2x 180ml UM

Prosím, co je potřeba zlepšit? Přijde mi to takové chudé a jednotvárné🤷‍♀️

coolca
9. srp 2021

Chleba s máslem, domácí lučinou, čerstvé ovoce.

autor
9. srp 2021

@coolca malej ještě nesedí, takže na chleba si ještě netroufám

coolca
9. srp 2021

To musí sedět? Osobně nevidím rozdíl mezi chlebem a těstovinami.🤷🏻‍♀️

autor
9. srp 2021

@coolca těstoviny apod. přílohy má rozmačkané. Chleba se podle mě dost lepí v puse, proto mu to chci dát, až bude pořádně rovně sedět. Mám z toho strach 🤷‍♀️

areh
9. srp 2021

Doporučuju fb stranku Recepty od Katriony. Má tam nápady na všechna denní jídla podle věku. Čerpám tam inspiraci už pro druhé dítě. Zdravé muffiny, placičky, nápady na pestrá jídla.

andrea93133
9. srp 2021

V 8 měsících má na pestrou stravu ještě čas, je to ještě mrňous a pomalu se k tomu dopracuješ časem. Teď je to spíš forma ochutnávání a zkoušení alergenů. Jinak co se týče vajíčka, na bílek má ještě dost času (veliký podíl bílkovin a zátěž ledvin) a na chleba má taky dost času (v krajíci chleba, nebo jednom rohlíku je dost soli = zase zatěž ledvin). My jsme to měli myslím v 8 měsíci tak že ráno UM, dopo čerstvé nastrouhané, rozmačkané nebo mixované ovoce, oběd masozelenina s přílohou (nebo místo masa žloutek), odpoledne bílý jogurt a večer zase UM. Kaše jsem začala dělat až po roce domácí a to na snídani, na večeři má polévky (vývar, krém) 😉

jjasmina
9. srp 2021

Mě malá jedla pečivo od 7 měsíců a neseděl, neměla ani zub

me_druhe_ja
9. srp 2021

Má to hezký. 🙂 Neboj. Já chápu, člověk má pocit, že je to jednotvárný, ale ty děti se teprve učí jíst a ještě se v životě hodně nají. 🙂 Co místo přesnídávky třeba pomackanej banán nebo jiný měkký čerstvý ovoce? Je to v podstatě to samé, ale zase jiná konzistence trochu

coolca
9. srp 2021

Chápu,ale zkus dítěti trochu věřit. Budes u něho sedět a uvidíš,jak si s pečivem poradi. U první jsem taky byla z každého jidla vyjukana,bála jsem se zavádět nová jídla a dávala pořád to same,to se k pak zprotivilo a možná proto mám doma nejedlika....

jako_mala_holka
9. srp 2021

Já dceri dávala kousek chleba na zuzlani, když ležela na bříšku, moc se ji to líbilo 🙂