Zdravím, syn 8 měsíců, je v pořádku jeho jídelníček?
Ráno 100ml UM+190 přesnidavky
Občas, když vstane brzy stihne ještě svačinu dopo
Oběd cca 190ml maso, zelenina, vajíčko, rýže, těstoviny. Baští už skoro všechno.
Odpo svačina bílý jogurt cca 190ml
Kolem 17:00 kuřecí polévka 190ml
19:00 kaše + 200ml přesnidavky (bez dojezeni přesnidavky není schopen usnout, nějaký nápad čím nahradit přesnidavku?)
V noci 2x 180ml UM
Prosím, co je potřeba zlepšit? Přijde mi to takové chudé a jednotvárné🤷♀️
@coolca malej ještě nesedí, takže na chleba si ještě netroufám
To musí sedět? Osobně nevidím rozdíl mezi chlebem a těstovinami.🤷🏻♀️
@coolca těstoviny apod. přílohy má rozmačkané. Chleba se podle mě dost lepí v puse, proto mu to chci dát, až bude pořádně rovně sedět. Mám z toho strach 🤷♀️
Doporučuju fb stranku Recepty od Katriony. Má tam nápady na všechna denní jídla podle věku. Čerpám tam inspiraci už pro druhé dítě. Zdravé muffiny, placičky, nápady na pestrá jídla.
V 8 měsících má na pestrou stravu ještě čas, je to ještě mrňous a pomalu se k tomu dopracuješ časem. Teď je to spíš forma ochutnávání a zkoušení alergenů. Jinak co se týče vajíčka, na bílek má ještě dost času (veliký podíl bílkovin a zátěž ledvin) a na chleba má taky dost času (v krajíci chleba, nebo jednom rohlíku je dost soli = zase zatěž ledvin). My jsme to měli myslím v 8 měsíci tak že ráno UM, dopo čerstvé nastrouhané, rozmačkané nebo mixované ovoce, oběd masozelenina s přílohou (nebo místo masa žloutek), odpoledne bílý jogurt a večer zase UM. Kaše jsem začala dělat až po roce domácí a to na snídani, na večeři má polévky (vývar, krém) 😉
Mě malá jedla pečivo od 7 měsíců a neseděl, neměla ani zub
Má to hezký. 🙂 Neboj. Já chápu, člověk má pocit, že je to jednotvárný, ale ty děti se teprve učí jíst a ještě se v životě hodně nají. 🙂 Co místo přesnídávky třeba pomackanej banán nebo jiný měkký čerstvý ovoce? Je to v podstatě to samé, ale zase jiná konzistence trochu
Chápu,ale zkus dítěti trochu věřit. Budes u něho sedět a uvidíš,jak si s pečivem poradi. U první jsem taky byla z každého jidla vyjukana,bála jsem se zavádět nová jídla a dávala pořád to same,to se k pak zprotivilo a možná proto mám doma nejedlika....
Já dceri dávala kousek chleba na zuzlani, když ležela na bříšku, moc se ji to líbilo 🙂
Chleba s máslem, domácí lučinou, čerstvé ovoce.