Krásný den všem, prosím o rady a zkušenosti. Mám sedmiměsíčního syna a od 5,5m je přikrmován, vše probíhalo bez problémů, potraviny přijímal a jedl vcelku rozumně okolo 100g k obědu. Poté byl dokojen. Po cca 3 týdnech jsem přidala dopolední ovocnou presnidavku. Také ji přijal bez větších obtíží. Ale problém nastal asi 14 dni zpět a absolutně odmítá obedovy prikrm. Dá si jednu - dvě lžičky a hotovo. Zkusila jsem všemožné varinty, kupovane/domaci/s kousky/do hladka… nechce proste nic. Dopolední ovocnou svacinku sní s chuti. Zkusila jsem ovoce vyměnit za bílý jogurt a ten vůbec nechce. Ja nějak nevím jak se s tím poprat. Mám dopolední svacinku na nějakou dobu vyřadit a jen kojit? Nebo nabízet dal a dal vyhazovat? 🙈
Děkuji všem
@ninive211 ty jednodruhove jsem mu také dělala, bataty, aby mu “připomínal” ovoce. Ale také nic. Tak nevím jestli vynechat, ale pokračovat v dopolední ovocné svacince?
Kdyby to byly zuby, tak by asi nejedl nic ne?
@zemoska1503 malá je taky jedlik a vždy byla.. ale měla období, kdy to co normálně jedla tak proste odmítala je ji 10 měsíců a před měsícem jsme měli to samé a predtim taky ještě nějaké takové období bylo.. hold jsem ji to porad nabízela nenutila, když nechtěla tak to nejedla po par dnech si už vzala bez problému, prisuzuji to taky zubum máme jich už 9 . Třeba v tom období chtěla jen chleba nebo presnidavku ale tu do ruky jak si sama macka 🤪😂
@chybadel a pořad si nabízela i přesto ze si nevzala, nebo vzala jen jednu lžičku? Mě na tom psychicky ničí prave to, ze to pak vyhazuji 🙈 u první dcery to neznám, ta jedna úplně všechno a hodně a krásně. Ale byla na UM a napr zuby moc neprozivala, zato tenhle skritek… to je peklicko
@zemoska1503 ano bohužel se to vždy vyhodilo
@zemoska1503 neboj přejde to taky mám citlivku
Máme to stejně. Taky 7 měsíců, moc nejí. Teda až na to, že moc nejedla od začátku 🙂 u nás je to teda ale tím, že malá chce jíst sama a nechce se nechat krmit. Lžičku vehementně odstrkuje, ale z talíře mi vezme kus masa, brambory, mrkve a sní toho nakonec dost. Ze lžičky jen sladké, ovoce nebo kaši. Zítra jdu koupit savičku na kaši a zkusím jí dávat mixovany příkrm z lahvičky, ať si to může jíst sama a nevyhazuju to 🙂
@chupma01 mě napadlo zkusit najet na blw, ale mam z toho děsný strach. Mě rozhodí i když si ve vane lokne a zakucka se 🙈
Tak doufám, ze to brzy přejde.
Ja jsem zkusila i koupit ty kapsicky plnitelny a dávat mu to tam, ale nic, prokoukl me a nechce to.
@zemoska1503 skoda, ty kapsicky sem taky chtela zkusit :( a po jidle saha? Ja mela taky desnej strach, ale zacinali jsme fakt s tim nejmekcim jidlem a ted po mesici zvlada klidne i maso :D dobra je na zacatek varena dyne, to je prakticky kase... batat, brambora. Pak se sapala po domacim chlebu, okrojila sem ji kurku a snedla bez problemu velkej kus. Vcera mela poprve problem, snazila se spolknout moc velkej kousek masa. Vubec se nedusila, jen ho vydavila a trochu si ublinkla, nic hroznyho.
Jo ale funguje to jenom kdyz jim neco ja :D kdyz ji to jen tak random strcim do ruky tak to moc nechce, musime v ni probudit tu chut a zvedavost tim, ze to nejdriv jime sami. Kouka, pak zacne mlaskat a chce ochutnat, at je to co je to. Nekdy ji proste dam i lzicku s kasi do ruky a necham ji at si to olizuje, jinak je to boj...
Jinak ja kojim na pozadani a nastesti ma mala uz skoro trojnasobek porodni váhy, takze se tim nejak nestresuju, vsude se rika, ze skoro az do roka staci, kdyz kojeny deti ochutnavaji, i pediatricka se tvarila souhlasne. Problem je snad akorat s obsahem zeleza a vitaminu D, co jsem cetla. Tak se snazim davat hlavne hovezi a repu apod.
@chupma01 když jíme něco my, tak by nám nejraději vlezl až do pusy 😂 sám zatím basti krupky a jednou už měl i takovou tu dětskou sušenku od hami, jinak jsem nic zatím nezkoušela
Nerostou mu zuby? Zkus pár dní "oběd" vynechat nebo se vraťte k čistě jednodruhovému příkrmu, který jedl -ideálně mrkev, dýně (jsou sladší). Je to zas jedno z období, zvykl si třeba na sladší ovoce a ta zelenina mu teď přijde mdlá třeba...I MM je huťově sladké ve své podstatě.No když nějaký čas mít přikrmy k obědu nebude, nic se nestane. Pořád jsou to jen PŘIKRMY k mateřskému mléku (mléko je pořád hlavní složka stravy).