Zdravím, chtěla jsem se jen zeptat, zda mám podle vás adekvátní jídelníček. Mala mi dost blinka, jak mléko tak příkrmy... Tak jestli ji neprejidam?
8-9h um 120 někdy méně
12h přesnídávka s ovocem, jak kdy někdy jen přesnídávka
14h um 120
16h jogurt
18h prikrm masozeleninovy
19-19:30h um 180ml.
@luna03 na 7m mi to přijde špatně postavené. Dopoledne dlouhá pauza, masozelenina večer místo oběda, každý den jogurt už v tomto věku?... Nemyslím si, že se přejídá, ale jídelníček je za mne špatně postavený (ale to na blití vliv nemá)
@luna03 teda moje je kojena a 7 mesicu bude mit az za 14 dni. ale me toho jidla na ukor mlika prijde hrozne moc. me sni par lzicek zeleniny na obed a pak to jeste zapije mlikem. a mliko ma jak si rekne ale obvykle tak kolem 6, 9, 12, 16, 19 a pak v noci nepocitam. nema malo toho um? blinkani s tim podle me nesouvisi. urcite ne z prejedeni. nase blije hrozne moc, ale teda uz od narozeni 🤷🏼♀️ nema proste jeste vyvinutou tu zaklopku no.
@blondynka400 když ji dám masozeleninu k obědu a k večeři kaši, tak pak brečí když jde spát, tak jsem to obrátila
@luna03 souhlasim s blondynpu a kasi tam nikde nevidim... Velikost porci u jidla taky ne. Taky nechapu presnidavka +ovoce, myslela jsem ze presnidavka je ovoce 😄 na jogurt je brzo, podle me muze zvracet i z toho 🤷
Dala bych rano mliko,
dopoledne kasi nebo presnidavku,
obed masozeleninu,
odpoledne presnidavku nebo kasi (podle toho co mela dopoledne)
a vecer mliko,
mlika 100-120ml a jidla 150-250g
@luna03 mozna blinka z toho jogurtu nemusi ji to uplne sedet. Nase mala byla schopna uzit si jogurt az kolem roku. Kdyz se vratim v case tak v 7 mesicich mela 2x denne prvnou stravu (masozelenina obed a dopoledni svacinka nejaka ovocna presnidavka) jinak mliko rano odpoledne a vecer, jenze toho vyzahla 200 ml na kazde piti. Pak v noci uz nechtela. Kolem 8 mesice pak odpo svaca se vymenila a az v 11 mesicich si nechala vymenit vecerni kasi za mliko. Kasi jsem taky zkousela drive davat vecer a to bulela a nechtela to, az v tech 11, asi to bylo na ni moc tezke na zaludek na noc.
Asi bych zkusila vymenit ten jogurt za treba rozvarene jabko, hrusku takovy ovocny komputek.
@andreacantu já bych ji hrozně ráda to mléko dávala, ale ona ho bohužel nechce a tím že ho nechce ji zase nechci nechat půlku dne o hladu, ale to nevysvetlim. Prostě to tak má , tak se snažím aspoň takto. A na doporučení naší Dr jogurt smí,aby měla aspoň splněny nějaký vápník přes den. Jinak jí dávám od Hami jogurt s ovocem, který je od 6m. Obyčejný jogurt jsem ji dala snad 1x. Takhle daleko jsem se dostat nechtěla 😁
@luna03 neni treba vysvetlovat chapu, nektere deti ti tak maji. O hladu nenechavat hladove decko je snad jeste ukricenejsi nez nevyspale 😀😀😀😀
Zkousela jsi uz antirefluxove mlecko namisto normalniho? Mozna je to uplne blbost ale zkus se zeptat pediatra.
@andreacantu budeš se divit, ale u ní poznat kdy má hlad je děsně těžký, ona totiž nebrečí 🙃 vážně. Brečí maximálně když je ochrapana a chce spát, ale jinak prostě nebrečí....
A nezkousela, jen zahustit a to též moc nepomohlo. Ale ona je většinu času na břiše a hodně sebou mele a šla vselijaky bejkarny 😁 tak se to v ní prostě asi neudrží , i když se snažím aby byla po jídle v klidu , tak ani v jídelní zidlicce není v klidu , ty nohy jedou a jedou o 106 🤣
@luna03 Do roka je to kojenec, takže mléko má být pořád hlavní složka, a jde tedy spíš o seznamování s jídlem, u nás to do roku byla hlavně zelenina, ovoce, luštěniny a bezlepkové obiloviny třeba do kaší, ale ne večer, spíš ráno. Ochutnal veškeré alergeny, ale s masem, mléčným a lepkem jsem jela pomalu.
@luna03 bud v klidu🙂) dcera taky nechce mliko, jen vecer a rano jak pisu. a neni o tolik starsi nez tvoje. a bliti se proste zlepsilo samo, cim vic prikrmu, tim je to u nas lepsi. jeste si obcas ublinkne, ale uz to neni takove drama kdy vyhodila snad celou davku mlika, a to jsme meli AR. taky jsem si tu vyslechla, ze ma mit mlika vic. bohuzel🙂 taky bych ji obcas radsi strcila flasku z pohodlnosti, nez uklizet oprskanou kuchyn a neustale drhnout bodycka. no neda se, u dr jsme minuly tyden dostaly pochvalu, krasne pribira, kaka a cura bez problemu. tak co, hlavne ze jsou ty nase mimina spoko, ne? 🙂) drzte se.
@nikkigingerbread to každopádně, kdyby byla nespokojená tak to dá najevo. Dělám to co cítím , jsem její máma. Vím že by neměla spoustu věcí, ale prostě to tak už je. Kojení si taky vybrala sama a mohla jsem dělat co chci a prostě nechtěla se přisát 🙈 takhle ji to vyhovuje, jen mi prostě přijde že víc zvrací ale asi je to normální 😀
@luna03 ja se tak nejak orientacne ridim tim, ze vzadu na UM jsem cetla, ze denni davka by mela byt okolo 1000ml, i kdyz uz davno neni vyhradne na um, tak se snazim tu tisicovku ‘neceho’ splnit .. dcera bude mit za tyden 8m a jeji jidelnicek vypada takto:
5:00 210ml UM
7-8h jogurt 120g
10h kapsicka 90g
12-13h masozel 190g
15-16h banan/jablko/kapsicka/um okolo 120g
19h 240ml UM
vazi 8100g, donedavna byla na AR UM, poblijon od narozeni, cim vic prikrmu, tim min bliti. prikrmy davam od 4m a az ted je to lepsi.