Maminky jak papaji vase 6m mimca. Maly je od 4m na prikrmech. A v noci jednou kojim, rano mame ovoce, pak um, pak masozeleninovy prikrm, pak um a večer kaši. Vypije asi 240 ml um a 200 ml kaše. Coz se mi nezda moc obvzlášť za situace kdy zavedu dalsi prikrm na odpoledni svacinku. Jak to mate vy?
@elikas v 6m máte dosť, priam veľa prikrmov, rozhodne by som to takto udržala ešte aspoň 2-3m. Celkovo mám pocit, že toho za 2m skúsil dosť - koľko druhov zeleniny/masa/ovocia?
Inak ďalším jedlom bude jogurt, takže mliečny výrobok, teda mlieka bude mať podľa mňa dosť.
K otázke - stále výhradne kojim, malý má 6,5m , ale korigovane len 4,5m, takže s prikrmami ešte mesiac .
Malý má 6,5 měsíce. Kojím na požádání, kolem oběda má zeleninovo-masový příkrm (v množství tak cca 1/2 skleničky, vařím domácí, dáváme asi měsíc), poslední týden odpoledne ovoce, zatím teprv teda dušené jablko, v obdobném množství. Víc mi toho nechce, preferuje kojení, ale zase na druhou stranu se hodně díval na to, co jíme my a myslím, že byl připravený to zkusit. Určitě takto zůstaneme ještě dost dlouhou dobu, budu spíš zařazovat nové druhy zeleniny, příloh, ovoce, další dávku příkrmu tedy prozatím neplánuju.
Nocni kojeni je mezi 4 -5 h. Ovoce kolem 8. V ten cas um proste nechce vypil max. 30 ml a to jeste s placem, proto ma um az ke svacine cca v 10. Jak pediatr tak nutricni poradce mi poradil 2-3 týdny zeleninu, 2-3 tydny k tomu maso a pote ovoce. Toho jsem se pri zavadeni prikrmu drzela. Prikrmy ji hezky ale um nechce. Mm bohužel moc nemam a jindy nez v noci ho nenakojim. A pusobi spokojenym dojmem, dokonce ho i prestalo trapit brisko, coz ho do zavedeni prikrmu trapilo
@elikas No v tomto věku už většinu miminek bříško netrápí ,možná je toho mlíčka tak málo ,protože je hodně prikrmů a UM.Kojenému dítěti bych příkrmy začala zavádět až po 6.měsíci.Není kam chvátat,když miminko dobře prospívá.A stejný trend je ve světě i u dětí na UM,to je životně důležitá potravina pro dítě ,ne zelenina nebo ovoce.
@soyevita rada bych zustala u mm kdyby mu stacilo. Jenze pil kazdou hodinu, porad byl protivny a dokonce ubyl na vaze. Ted pekne pribyva a je spokojeny. Spis me zajimalo jak krmi jine maminky nez informace ze to delam spatne. Snazim se to delat tak aby bylo spokojene me dite i ja. A myslim ze se nam to dari. Jen jsem chtela sesbirat informace jak to ma kdo jinde
máš to dobře, když to malému vyhovuje..zkoušej akorát nové druhy zeleniny, ovoce, je sezona, takže super. Přidala bych až v 8m jogurt, jinak nic netřeba.
Mam chlapecka 5,5 mesice a jedeme rano um, pote ma ovocnou svacinku, pote zeleninovo masovy prikrm, pote um, kasi a na noc um. Chystam se brzo pridavat odpoledne misto um ovoce nebo jogurt. Chapu, ze u kojenych deti je treba kojit, ale u deti na UM mi prijde zbytecne udrzovat je jen na UM.
@elikas nejlepsi je si to delat po svem ... Tady se dost casto setkas s kritikou. Coz je trochu nepochopitelne, kdyz je takovy jidelnicek doporucovan od lekaru a dalsich odborniku na detskou vyzivu. Ale ja jsem ani nekojila, takze se s odsouzenim a nalepkou strasna matka setkavam velmi casto.
@elikas Vůbec to nebyla kritika,tak to neber.Kolikrát to napsané vyzní úplně jinak,než by si člověk představoval.Je to jen můj názor,že mléko je pro kojence prvního půl roku to nejdůležitější a nenahraditelné.Prostě tak to bylo řečeno mě.Ale trendy se mění a hlavně nejsem nutriční odborník,takže nevím,jestli je správné po ovoci za 2h dávat UM.Jak tu píšou holky nade mnou,tak někdo to bude mít stejně nebo podobně s příkrmy jako Ty a někdo úplně jinak.Prostě to tak je.
@elikas Já si hlavně myslím, že si dítě "řekne". S kamarádkou obě kojíme. Děti od sebe máme dva týdny. Já přenášela, ona rodila předčasně. Moje dítě chce jen mm, její se může po příkrmech utlouct. Nemyslím si, že jedna či druhá děláme něco špatně. Obě děti prospívají, obě jsou spokojené... a to je přece hlavní 😉
My v podstatě výhradně kojíme. Dopoledne sní tak 2 lžičky příkrmu a večer 100 ml vločkového vývaru s mm. Jinak jen kojení, ať nabízím, co nabízím 🙂