Maminky, zajímalo by mě, jak vypadá jídelníček vašich dětí (kolem 14měsíce)...kdy a kolik dáváte sunaru a tak...my třeba máme ráno snídani, (pečivo, nebo kaši, nebo třeba přesnídavku s piškotem), pak svačinu většinou ovoce, pak oběd..pak spinká, po probuzení dostane 200 sunaru...pak svačinu a pak večeři (sunar na spaní nebo kaši)...ale teď přemýšlím že bych mu to změnila a dávala sunar ráno, ať má teplé do bříška...také by mě zajímalo, jestli se toho sunaru ještě pořád nají, nebo jestli je to spíše tekutina... Děkuji moc
Moje dcera ráno mlicko ma, dlouho ji stačilo bez snídaně /i když se říká, ze od roka je to piti, ne jako jídlo/, snidat začala az po 2r, nechala jsem to na ni. Jinak jídelníček zhruba mela podobný.
Náš Davídek má přes 15 měsíců. Co se týká sunaru, nedáváme vůbec a nikdy jsme nedávali. Přes rok jsem docela hodně kojila, pak jsem musela kvůli sobě přestat. Ráno a večer dostává kaši, buď kozí rýžovou nebo jáhlovou. Byly doby, kdy měl dva obědy, jeden před spaním a jeden po spaní, ale už jsme to trochu omezili, aby náš Otesánek nesnědl i nás 🙂 Jedl totiž víc než já, klidně dva talíře. Má rád polívky, tak to teď většinou řeším tak, že před spaním dám polívku (spí mezi 12,30 a 15hod). Po spaní potom hlavní jídlo, většinou zeleninu a rýži nebo kuskus, tak 2x týdně maso - krůtíí, ryba... Ke svačině ovoce nebo kukuřičné křupky, někdy jogurt. Jo, a když jíme my, tak mu dáváme chlebové kůrky s máslem. Také se mi osvědčily jahelné vločky, dají se tím i zahustit polívky, kaše atd. Snažím se omezit lepek a cukr. Tak nevím, zda jsem pomohla, ale ono se to asi nedá srovnávat - každá rodina má jiné zvyky a názory a každé dítě se projevuje jinak.