Je nutné vařit z kojenecké vody?

matlinka23
10. dub 2021

Když začínám s příkrmem v 6.měsíci , musim používat kojeneckou vodu k vaření např. Mrkve?

merope
10. dub 2021

Do roka je to vhodné. Do 6 měsíců nutné. Ale té vody je potřeba opravdu tak málo, že to není zásadní problém.

cilkat
10. dub 2021

Pokud máte slušnou vodu, tak vyloženě vařila jsem vždycky v normální. Kojeneckou jsem dávala jen na přímé pití.

me_druhe_ja
10. dub 2021

Nikdy v životě jsem kojeneckou vodu nepoužila. Ani teď, když jsem sem tam dokrmila malou UM v 1,5m.

hezz17
10. dub 2021

Nepoužívala jsen ani na prikrmy, ani na piti. Za me voda v petce stojici jakou dobu v regalu je mnohem větší fuj nez kohoutkova.

amazonkajanik
10. dub 2021

@matlinka23 fakt záleží, jak kvalitní vodu máte. U nás je třeba šíleně tvrdá a někdy je i dost cítit chlorem. Takže do roka a půl jsem dávala výhradně kojeneckou a pak důkladně převařenou ...

sigyn
10. dub 2021

U své vodárenské společnosti si vyhledej kvalitu vody ve vaší ulici, často mívá kojeneckou kvalitu i voda z kohoutku, tudíž stačí jen převařit.

zelenaesmolda
10. dub 2021

Kdyz vidim jak se skladuji v supermarketrch flasky s vodou tak bych kojeneckou vodu nekoupila

biciklissie
10. dub 2021

U nás je voda nic moc, do roka jsem dávala kojeneckou. Nejdřív obyc v petkach, pak jsem zjistila, že se dá koupit i ve skle, takže tu. Pak už jsem dávala obyc z kohoutku.

barulina
10. dub 2021

Nikdy jsem nepouzivala kojeneckou vodu, ale prevarenou kohoutkovou

jana_zofie
10. dub 2021

Tam jde predevsim o dusicnany. Pri vysokem prijmu hrozi u malych deti methemoglobinemie (pak se spatne okyslicuje krev), chybi jim oproti dospelym jeden enzym a navic maji jinou strevni mikrofloru. Ale v tech sesti mesicich jen s prikrmy bych to nehrotila, te vody tam tolik nedas. A to dite uz neni zas tak male. Kdybys davala i UM mliko, uz bych se trochu bala, ale jestli kojis, tak z kohoutku. Taky jsem to tak delala.

jako_mala_holka
10. dub 2021

Malé je 10 měsíců a na pití nebo případně UM ji dělám z kojenecké vody, vařím buď v pare nebo případně v obyčejné vodě... Ale my tu teda nemáme vodu nic moc (spíš to nic než moc)... Plánuju ale brzo začít s obyč vodou, cca v roce

tulikiss
10. dub 2021

treba u nas se pri prvni navsteve doktorky doma po propusteni z porodnice musel podepsat papir, ze me informovala, ze u nas je voda plna dusicnanu a do roka neni vhodna pro deti vubec.

jjasmina
10. dub 2021

Na příkrmy jsem kojeneckou nepoužívala, akorát na čaj, ale to jen proto, že sme ji dostali 🙂

jana_zofie
10. dub 2021

@tulikiss ja to mela v propoustecich papirech v porodnici. Pry: byla poucena o kojenecke vode. No, nebyla, ale vedela :D

hezz17
10. dub 2021

@tulikiss ja podepisovala, ze vim, ze nesmim pouzivat z kohoutku 😀 přestože u nas je z kohoutku voda v kojenecke kvalite 🤷🏻‍♀️

tulikiss
10. dub 2021

@hezz17 u nas je fakt hnusna, i dost dospelych s ni ma problem, ale ja si za ty roky uz zvykla 😀

dendy26
18. dub 2021

Kojeneckou jsem nikdy nepoužila, vždy jen z kohoutku. Když kolikrát vidím, jak palety s vodami stojí za krámem venku na slunku či mrazu, dík, ne. Ta kvalita nebude valná. Dělaly se i testy a kojenecké vody nevyšly vůči vodám z kohoutku zrovna dobře.