Je lepší šťáva nebo ochucené vody pro děti?

mecoun
8. čer 2015

Ahoj maminky, co myslíte, je lepší dávat vodu se šťávou nebo ty ochucené vody, které prodávají - jako Kubík Water, od Jupíka Aqua - pro děti apod. Dávám 2leté dceři hlavně vodu, ale je pravda, že víc pije, pokud dostane něco sladšího, takže mne zajímá co je menší "zlo". 🙂

konidana
8. čer 2015

Největší zlo je skončit s podáváním čisté vody! Mluvím z vlastní zkušenosti. Jestli vyloženě nehrozí dehydratace neměnit! Jinak u nás dávám vodu se šťávou, ale tu mi dělá mamka z domácího rybízu. Ty kupovaný jsou stejnej hnus, co kolem ovoce vůbec nešly (když tedy nekupuješ ty nejdražší)

zanri
8. čer 2015

já mám na toto rozhodování ještě čas, ale nedalo mi to a mrkla jsem na net na složení těch prodávaných ochucených vod a po přečtení tohoto (http://www.vitalia.cz/clanky/detska-piticka-osl...) se asi naučím dělat domácí sirupy 😵 , tam bude sice taky cukr, ale určitě ne tolik

bledulka
8. čer 2015

ideální nenechat zvyknout na sladké.

pokud nelze jinak,udělat domácí. ..

ja v létě podávám vodu tak,že do karafy s
vodou dám ovoce ( maliny, jahody.citron,..co je po ruce) a nechám to "louhovat" . . Lehce to chytne chuť. . + bylinky- meduňka ,máta

ovoce tam nechám celý den,jen dolevám vodu...

dal v lete dost pijeme ledove čaje s citronem a úspěch měla i okurková limonáda ( ta je tedy ale s třtinovým cukrem)

njanka
8. čer 2015

Já dělám malé (15 m) dětský ovocný čaj ( dá se pít teplí i studený) a občas přisladím medem, ale to co prodávají v obchodech bych jí nekoupila, když nám dojde pití tak dám radši čistou vodu a když už jí někdo přinese kubíka tak to hooodně zředím vodou.

mysonek
8. čer 2015

Kupuji šťávu ve zdravé výživě, je alespoň bez konzervantů. Kubík Water občas koupím, ale snažím se to alespoň naředit, zdravé to nebude ani náhodou, ale zase si nemyslím, že jednou za čas to nějak ublíží. Kupuji ho spíš kvůli té lahvi, malé se z ní dobře pije. Jinak samozřejmě je nejlepší voda, ale tu mi malá bohužel nepije a úplně nevěřím tomu, že když má dítě žízeň tak se napije i vody. Poprvé jsem dala šťávu, když mi malá za celé dopoledne nevypila ani lok vody.

zo_ja
8. čer 2015

vodu
pokud šťávu, tak nejlíp domácí nebo nějaký kvatliní sirup, rozhodně ne ty chemické hnusy
čaj - ovocnuý, roibos - vychladit, je taky dobrý nápad. Ani bych to nepřislazovala.
CO píše @bledulka je taky fjan nápad - obdobně dělají v někt. rest. svoje limonády. a voda s kolečkem citronu je výborná.

sarkar
8. čer 2015

Taky jsem kupovala Kubíka water kvůli lahvi 🙂 Pak jsem koupila plastovou lahev co se dá dobře mýt a už jsme zase jen na vodě, ovocných čajích bez cukru, na "kafíčku" - Caro s mlékem, též bez cukru. Nicméně u našich každý víkend dostává šťávu a i přesto doma pije to, co jsem psala výše - je prostě zvyklá, že šťávu doma nemáme. Hodně záleží, co piješ doma ty s manželem, jestli běžně sosáte limonády a šťávy tak to dřív nebo později bude pravděpodobně taky vyžadovat...
Co je ale lepší, jestli šťávy nebo hotová pitíčka to neporadím, podle mě je to víceméně totéž...

pisisvori
8. čer 2015

vodu sama nepiju, je mi po vypití už tak 1/2l na zvracení, takže svoje děti k tomu taky nenutím. jako už se teď potvrzuje, že vypít min 3l za den je kravina...a milion jiných podobných doporučení...tak se jednu určitě potvrdí,že ani cukr není pro děti tak hrozný jak se teď dělá, možná i naopak🙂. Starší byla v roce jen na kojení a nevzala si nic než sladké, když jsem odstavila zase vody za den vypila tak max 100ml.
Manžel a jeho rodiče sladí víc jak kdokoli jiný a tchánovci jsou v 80 zdraví jak rybyičky....manžel má cholesterol 3,9 což je v CR rarita🙂 tak málo. Moji rodiče prakticky nesladí (pití vůbec a nikdy) a nemocí mají habaděj🙂.
Takže u nás se pije šťáva YO nebo přiměřeně slazený čaj s citronem.

ammmi
8. čer 2015

Určitě je lepší šťáva, ale kvalitní sirup a jen slabá šťávička!
Kubíka teda kupujeme, když jdeme do krámu a zapomeneme pití 🙂 2x za měsíc ho to nezabije.
Vodu náš malej sice pije, ale max 2 hrnky po 100ml za den, fakt jen pocucává při žízni. Takže pije 100% džusy - někdy neředěné, někdy ředěné vodou. Nejradši má jablečný.
Pak miluje kakao (z rostlinného mléka, protože kravské nemůže), to už k snídani vysosne 2 hrnečky 🙂 jinak ten džus.
Čaj nechce vůbec.

bajunka
8. čer 2015

tak moje holky jsou od mala naučené jen na vodu a ve školce bojkotovaly i slazené čaje, že učitelky musely nalívat vodu 🙂, teď jim to občas zpestřím mátou nebo citronem. myslím, že není potřeba to děti učit a ublinkové uplně nesnáší. v zimě jsme každý den vymačkávaly grepy a pomeranče,aby měli vitamíny,ale jinak sladké nepijí...

sariky
8. čer 2015

Pokud výběr mezi sirupem a ochucenou vodou, tak hlasuji pro sirup. Ten muzes vic naredit vodou.

prdecek
8. čer 2015

taky jsem víc pro sirup, dávám ho víc než ty kupované vody, ale občas mu ji prostě koupím a je, jinak pijeme sirup s vodou nebo čaj

hribecekbeztecek
11. čer 2015

Urcite bych diteti nekupovala Jupiky a Kubiky a ostatni radoby zdrave stavy pro deti. To mnozstvi cuktu v nich zizen stejne nezazene. Jen uci deti na sladke a nici jim zoubky. Argument,ze neci rodice hodne sladi a jsou zdravi a druzi nesladi a maji nemoci je stejny jako kdyz reknu,ze tatinek meho strejdy kouril jednu cigaretu od druhe a dozil se ve zdravi vysokeho veku,kdezto muj dedecek ackoliv nekouril zemrel relativne mlad a nemocny ☹ Ze sladke zpusobuje obezitu deti snad ani zminovat nemusim. Radeji dosladit stavou z cerstveho ovoce

veverka.terka
12. čer 2015

ahojky, dcerce jsou 2 roky a kousek a vodu mi teda vůbec pít nechce. ale nehrotím to....dávám domácí bezovou stávu-vodu se sirupem nebo dělám ovocné a bylinkové čaje, sludené i teplé, střídám různě. Sunárek BIO, Hipp, bylinkové od Lerosu nebo i sypané bylinky nasbírané a dávám trošku cukru nebo med, většinou domácí pampeliškový. bohužel by mi neslazené nepila vůbec. občas, když je nouze nebo potřebuju rychle udělat pití, tak mám doma i sunárek rozpustný nápoj, ale ten jí dávám tak cca 1x za měsíc a ty ochucené vody typu Kubik, Jupík atd. pije jen úplně ojediněle, když jí dojde pití a sme někde v zoo nebo na výletě, takže za mě ty ochucené kupované vody nee. 😉 🙂