Jaký sýr je méně slaný?

hanyzka11
27. srp 2014

Ahoj, chtěla bych dětem dát nějaký sýr. Máte typ nebo spíš zkušenost, které sýry jsou méně slané. Třeba teď jsem si koupila po delší době goudu a přišla mi hodně slaná. Také jsem četla, že tavené sýry jsou dost slané. Oni všude napíšou jen, že obsahuje sůl,ale z toho já nic nepoznám. Díky moc.

klidopido
27. srp 2014

Ahoj, já tedy naší malé dávám od začátku jen eidam, ona tedy ani nic jiného nechce. Zkoušela jsem jí poctít goudou a tak, ale to ohrnula nos. 😅 Tavený sýr bych dítěti raději nedala, obsahuje tavící sole a ty nejsou zdravé ani pro dospělého.

danca21
27. srp 2014

Ahoj, treba mozzarela, prirodni syr treba z Lidlu je malo slany, Béďa od Apetito ( kupujeme ty 4 tyčinky v baleni), ektere platkove detske syry taky byvaji mene slane 😉
Tavenaky obsahuji spatne tavici soli, takze ty nejsou nic moc.

butterfly
27. srp 2014

Já kupuju Eidámek pro děti od Miltry a Lučinu pro děti. I když označení "pro děti" může být zavádějící - když dělal časopis d-test test šunek, tak mnohé s označením pro děti měly víc soli než bez tohoto označení.
Obsah soli výrobci uvádějí málokdy, ale můžeš zkusit vybrat nějaký sýr podle www. chemievjidle.cz.

olasek
27. srp 2014

Ahoj , u nás se kupuje klasicky eidam, Lučinu buď pro děti nebo klasickou v alobalu, super je Riccota (jen syrovátka a smetana) a občas dám Kiri. No ono je všude něco. Pro mě je třeba těžký vybrat jogurt - vždycky jsem v mléčným oddělení půl hodiny, když chci zkusit něco nového a nekupovat jeden druh 🙂)

lv
27. srp 2014

Pro děti riccota, mozzarella, lučina /gervais/..tvrdé sýry eidam, gouda, ne nízký obsah tuku - určité 45%. Taveny sýr ne, tavicí soli, chemie..ani dospělým.

leniczka23
27. srp 2014

Jestli Ti můžu poradit zkus domácí gervais..dělám už pár měsíců a malej jí zbožňuje..Velký bílý jogurt a 1 šlehačka ke šlehání..to smíchám ochutím čerstvými bylinkami dám do plíny nad mísu a nechám přes noc odkapat syrovátku..ráno máme luxusní domácí gervais..a sůl buď nedávám vůbec nebo jen malinko...

pavlusa01
28. srp 2014

Já malé dávám lučinu........🙂 a také z lidlu,podobný sýr lučině,přírodní sýr Palouček Pilos.Tyto dva papá a moc jí chutnají... 🙂

ivonapop
28. srp 2014

Vím o tom dost, ale nebudu se rozepisovat. Z těch přírodních - jako Lučina atd, vyber jakýkoliv, co neobsahuje tavicí soli.Tavící sůl zničí všechno dobré, včetně vápníku