Jaký jogurt pro 5,5měsíční dítě?

arwen_arina
20. bře 2017

Ahojky🙂 Moje malá princezna dostává příkrmy od 4.měsíce, pěkně baští zeleninku, zeleninu s masem, ovoce a kaše. Chtěla bych dávat k snídani jogurt s přesnídávkou, vím, že se dává bílý, ale nevim jaký. Nebo je lepší tvaroh? UM už jí moc nejede, tak jestli můžu nahradit jednu dávku právě jogurtem (nebo tvarohem). Je lepší kozí jogurt? A mohla by třeba Lipánka? Sní všechno, co dostane 🙂

nuninove
20. bře 2017

Jogurt by se mel az tak od 8.mesice

lilulilu
20. bře 2017

A tvaroh az od 1 roku, obsahuje hodne bílkovin a byla by to velka zatez pro ledviny takto maleho ditete. Stejne jako vajecny bilek, ze stejneho důvodu az po 1. roce veku. Jogurt jak píše #nuninove az cca od 8. mesice. Doporucuji Hollandii.

luska__
20. bře 2017

@arwen_arina lípánka bych dávala až tak po roce, dřív ne. Myslím si, že by pak bílý jogurt neměl šanci.
a myslím si, že je lepší kaše ráno než jogurt a nasadit ho rozhodně pozdějí

lilulilu
20. bře 2017

S Lipankem bych take pockala, je tam smetana, tvaroh... Ja zacala davat napul s bilym jogurtem ted a male bude rok.

arwen_arina
autor
20. bře 2017

Ach jo...to teda neni moc povzbudive 🙂 ma hlad a ovoce ji moc nezasyti...u UM se krouti a nechce ho...babo rad :(

arwen_arina
autor
20. bře 2017

Kasi davam na noc...muzu tedy davat i rano?

properjoey
20. bře 2017

Určitě nedávej zbytečně brzy a zkus různé kaše,já jela všechny bemlecne,děti měli ABKM,ale některé byly určitě sytější,určitě bylo i domácí sytější,kaše 100%

properjoey
20. bře 2017

Ještě mě napadá,proč nejít jinou cestou...Nechce ti UM, proč? Proč se u něj kroutí?Bolí bříško? Nechutná? Kaše máš ze stejného mléka? Tam ji to nevadí? U nás se totiž u první projevila abkm až po nasazení kaši a mléka,kdy toho už bylo asi moc a doteď,kdy už je prohlášena za zdravou si jogurt ani kaši nevezme...Jen UM, občas sýr.to ji je 2,5r

popelka1984
20. bře 2017

Ještě bych tak měsíc počkala pak začít bílým jogurtem, po dalším měsíci lipanek a tvaroh az tak v roce. Náš malý byl na UM, příkrmy po ukoncenem 4 měsíci.Doktorka nám doporučila jogurt v půl roce a když jsem tak pročítala detske jídelníčky tak tam bylo taky až tak od sedmého měsíce.Počkala bych aspoň ty dva týdny do toho šestého a pak dcerce nastrouhejte najemno jablíčko nebo banán a do toho pro začátek lžičku jogurtu, pak postupne jogurtu více. Našemu malému to chutnalo nejvíc s bananem

zdenkanov
20. bře 2017

@arwen_arina jogurt davam tez od 5.5mesicu,activii vetsinou 😉 dcerce je 7.5 mesicu a je zdrava,nemela problemy. Jinak zkuste do UM pridat lzicku kase,co ma rada,at je to znamejsi chut,tak vzala UM dcerka me 🙂

nafuka
20. bře 2017

lipánka nedávám vůbec i dr. říkala že bílý jogurt je lepší.je jedno jaký.dávám třeba kunín nebo albert bio, activii...

tomikjoejoe
20. bře 2017

zkuste změnit UM, určitě se dá žít i bez ní, lduž se adekvátně nahradí, existuje i bezlaktózové mléko (to mám momentálně syn), ale je dražší než normální UM

mam nazkousenou Holandii, bio nebo nebio, s rozmackanym bananem, hodně najemno nastrouhanym jablkem a podobně - já jsem už od začátku dávala i rybíz, ostružiny apod. - ale záleží, co dítě snese, tvaroh jsem jeli už od 6. měsíců a děti v pohodě 🙂

momentálně jsem museli ale všechny jogurty a kaše vysadit, protože nejmladší syn má dietu a když nemůže on, tak straší taky nejí jogurt ... Takže má dvakrát denně přesnídávku zahuštěnou např. jemně namletými ovesnými vločkami, tý snášel dobře už od 5. měsíců,

zmrzlinka
20. bře 2017

@arwen_arina ja maly micham předsnidavku s ryzovou kaší,aby to bylo hustější 😁

konidana
20. bře 2017

Tvaroh ani Lipánka(tam je navíc ještě cukr a ten bych tedy nedávala ani batoleti) určitě ne, jogurt bych možná už začala zkoušet. Určitě jen bílý, nejlépe Holandii nebo jihočeský. Ale zatím asi k snídani radši tu kaši.

arwen_arina
autor
20. bře 2017

Ok dekuji vsem moc za rady 🙂

arwen_arina
autor
20. bře 2017

@properjoey jj nechutna ji, na bolesti briska netrpi nastesti...no, ja ji chapu, to UM je pekny kekel :D s kasi mi.ho da v pohode 🙂 jsem si rikala,ze jogurt by mohl udelat dobre na streva a imunitu...

luska__
20. bře 2017

@arwen_arina kaši na noc bych nedavala , je těžká a hůř se tráví . Myslim si, ze zbytečně obtížne.
Hodně ženských dává na noc , ale Ja osobně bych to volila rano - je energeticky vydatna a zasytí dost. A je potřeba ji spálit a to ve spaní jde hůř ..

properjoey
20. bře 2017

@arwen_arina no jedině zkusit vyměnit mlíčko a nebo ho nahradit jinak,ale to mi přijde dost brzy...Sunar dětem prý nejvíc chutná...

panickatlamicka
20. bře 2017

@arwen_arina jogurt az ox 8. mesice, bily holandia. Kasi bych na noc prestala davat, misto toho zeleninu a kasi rano. Kase na noc totiz. neni zrovna nejvhodnejsi. Lipanky cim dyl, tim lip. Ja dala lipanka poprve po 2.roce.

blahova_andrea
20. bře 2017

@arwen_arina a co zkusit jinou značku um? přijde mi brzo na to, aby s tím skončila. blbosti jako lipánek nedávají nic moc ani větším dětem, je to prostě mlska, u nás sváča za odměnu. rozhodně ne zdravá dětská strava, navíc u miminka 😉

arwen_arina
autor
20. bře 2017

@panickatlamicka ona usina v pul sedme a kasi davam v osm, je to jedine jidlo,ktere pije z lahve, protoze pije v polospanku 🙂 to by mi zeleninu asi snist nezvladla:(

arwen_arina
autor
20. bře 2017

@blahova_andrea urcite budu davat UM dal, ale treba ne tolik...

janawei
20. bře 2017

Prckovi (2,5 roku) jsem začala dávat jogurt někdy na 8. měsíci. Bílý, choceňský smetanový. Lipánka někdy v 15. měsících. Do dneška to střídáme, jeden den bílý jogurt, druhý den Lipánek. Prcek by raději jen Lipánka, ale má smůlu, prostě se střídá. Ustáli jsme tak i vzdorné období, kdy jogurt nechtěl. Po 3. roce už mu smetanový dávat nebudu.

heduska82
20. bře 2017

@arwen_arina ja si nechavala z nemecka vozit ranni kasi od hippu, tady se vubec neprodavala. Zkus se mrknout! 🙂

medakote
20. bře 2017

Já začala dávat jogurt v 8 měsících, pokud jste na um, zkusila bych třeba už po šestém měsíci. Dávala jsem bilý smetanový- nejčastěji Choceňský, nebo řecký, hollandii mi děti nechtěly ani jeden. Lipanka dáván nejdrive po druhem roce věku a to ještě zřídka, tvaroh až po roce věku.

arwen_arina
autor
20. bře 2017

@janawei po 3.roce uz se smetanovy nema?

arwen_arina
autor
20. bře 2017

@heduska82 dekuju moc...zase neco, co Nemci maji a my ne:(

barbara04
20. bře 2017

ja dávala v klidu Hollandii asi od 6m, maly ji miloval a nemel problem ..: akorat ted mi to uz nevezme do pusy

barumat
20. bře 2017

Já dělám "vlastní" jogurty. Mám jogurtovač, koupím 12% smetanu, jeden smetanový jogurt (většinou choceňský, kunín nebo tak), a za 12 hodin mám sedm skleniček jogurtů. Dávám normálně čistý bílý, jak je smetanový, tak není vůbec kyselý. Smetanové budu dávat celé dětství, vždyť právě v tom tuku jsou všechny vitamíny, vápník... Komu jinému dávat tučné jogurty, než dětem. Jasně, když bude obezita, dieta, tak taky přejdu třeba na jogurty jen z plnotučného mléka. Ale i tak myslím, že když už, tak by to dítě bylo obézní z jiných věcí (limonády, čokoládky, sušenky...), než z jednoho smetanového jogurtu denně 😉