Ahojky🙂 Moje malá princezna dostává příkrmy od 4.měsíce, pěkně baští zeleninku, zeleninu s masem, ovoce a kaše. Chtěla bych dávat k snídani jogurt s přesnídávkou, vím, že se dává bílý, ale nevim jaký. Nebo je lepší tvaroh? UM už jí moc nejede, tak jestli můžu nahradit jednu dávku právě jogurtem (nebo tvarohem). Je lepší kozí jogurt? A mohla by třeba Lipánka? Sní všechno, co dostane 🙂
A tvaroh az od 1 roku, obsahuje hodne bílkovin a byla by to velka zatez pro ledviny takto maleho ditete. Stejne jako vajecny bilek, ze stejneho důvodu az po 1. roce veku. Jogurt jak píše #nuninove az cca od 8. mesice. Doporucuji Hollandii.
@arwen_arina lípánka bych dávala až tak po roce, dřív ne. Myslím si, že by pak bílý jogurt neměl šanci.
a myslím si, že je lepší kaše ráno než jogurt a nasadit ho rozhodně pozdějí
S Lipankem bych take pockala, je tam smetana, tvaroh... Ja zacala davat napul s bilym jogurtem ted a male bude rok.
Ach jo...to teda neni moc povzbudive 🙂 ma hlad a ovoce ji moc nezasyti...u UM se krouti a nechce ho...babo rad :(
Kasi davam na noc...muzu tedy davat i rano?
Určitě nedávej zbytečně brzy a zkus různé kaše,já jela všechny bemlecne,děti měli ABKM,ale některé byly určitě sytější,určitě bylo i domácí sytější,kaše 100%
Ještě mě napadá,proč nejít jinou cestou...Nechce ti UM, proč? Proč se u něj kroutí?Bolí bříško? Nechutná? Kaše máš ze stejného mléka? Tam ji to nevadí? U nás se totiž u první projevila abkm až po nasazení kaši a mléka,kdy toho už bylo asi moc a doteď,kdy už je prohlášena za zdravou si jogurt ani kaši nevezme...Jen UM, občas sýr.to ji je 2,5r
Ještě bych tak měsíc počkala pak začít bílým jogurtem, po dalším měsíci lipanek a tvaroh az tak v roce. Náš malý byl na UM, příkrmy po ukoncenem 4 měsíci.Doktorka nám doporučila jogurt v půl roce a když jsem tak pročítala detske jídelníčky tak tam bylo taky až tak od sedmého měsíce.Počkala bych aspoň ty dva týdny do toho šestého a pak dcerce nastrouhejte najemno jablíčko nebo banán a do toho pro začátek lžičku jogurtu, pak postupne jogurtu více. Našemu malému to chutnalo nejvíc s bananem
@arwen_arina jogurt davam tez od 5.5mesicu,activii vetsinou 😉 dcerce je 7.5 mesicu a je zdrava,nemela problemy. Jinak zkuste do UM pridat lzicku kase,co ma rada,at je to znamejsi chut,tak vzala UM dcerka me 🙂
lipánka nedávám vůbec i dr. říkala že bílý jogurt je lepší.je jedno jaký.dávám třeba kunín nebo albert bio, activii...
zkuste změnit UM, určitě se dá žít i bez ní, lduž se adekvátně nahradí, existuje i bezlaktózové mléko (to mám momentálně syn), ale je dražší než normální UM
mam nazkousenou Holandii, bio nebo nebio, s rozmackanym bananem, hodně najemno nastrouhanym jablkem a podobně - já jsem už od začátku dávala i rybíz, ostružiny apod. - ale záleží, co dítě snese, tvaroh jsem jeli už od 6. měsíců a děti v pohodě 🙂
momentálně jsem museli ale všechny jogurty a kaše vysadit, protože nejmladší syn má dietu a když nemůže on, tak straší taky nejí jogurt ... Takže má dvakrát denně přesnídávku zahuštěnou např. jemně namletými ovesnými vločkami, tý snášel dobře už od 5. měsíců,
@arwen_arina ja maly micham předsnidavku s ryzovou kaší,aby to bylo hustější 😁
Tvaroh ani Lipánka(tam je navíc ještě cukr a ten bych tedy nedávala ani batoleti) určitě ne, jogurt bych možná už začala zkoušet. Určitě jen bílý, nejlépe Holandii nebo jihočeský. Ale zatím asi k snídani radši tu kaši.
Ok dekuji vsem moc za rady 🙂
@properjoey jj nechutna ji, na bolesti briska netrpi nastesti...no, ja ji chapu, to UM je pekny kekel :D s kasi mi.ho da v pohode 🙂 jsem si rikala,ze jogurt by mohl udelat dobre na streva a imunitu...
@arwen_arina kaši na noc bych nedavala , je těžká a hůř se tráví . Myslim si, ze zbytečně obtížne.
Hodně ženských dává na noc , ale Ja osobně bych to volila rano - je energeticky vydatna a zasytí dost. A je potřeba ji spálit a to ve spaní jde hůř ..
@arwen_arina no jedině zkusit vyměnit mlíčko a nebo ho nahradit jinak,ale to mi přijde dost brzy...Sunar dětem prý nejvíc chutná...
@arwen_arina jogurt az ox 8. mesice, bily holandia. Kasi bych na noc prestala davat, misto toho zeleninu a kasi rano. Kase na noc totiz. neni zrovna nejvhodnejsi. Lipanky cim dyl, tim lip. Ja dala lipanka poprve po 2.roce.
@arwen_arina a co zkusit jinou značku um? přijde mi brzo na to, aby s tím skončila. blbosti jako lipánek nedávají nic moc ani větším dětem, je to prostě mlska, u nás sváča za odměnu. rozhodně ne zdravá dětská strava, navíc u miminka 😉
@panickatlamicka ona usina v pul sedme a kasi davam v osm, je to jedine jidlo,ktere pije z lahve, protoze pije v polospanku 🙂 to by mi zeleninu asi snist nezvladla:(
@blahova_andrea urcite budu davat UM dal, ale treba ne tolik...
Prckovi (2,5 roku) jsem začala dávat jogurt někdy na 8. měsíci. Bílý, choceňský smetanový. Lipánka někdy v 15. měsících. Do dneška to střídáme, jeden den bílý jogurt, druhý den Lipánek. Prcek by raději jen Lipánka, ale má smůlu, prostě se střídá. Ustáli jsme tak i vzdorné období, kdy jogurt nechtěl. Po 3. roce už mu smetanový dávat nebudu.
@arwen_arina ja si nechavala z nemecka vozit ranni kasi od hippu, tady se vubec neprodavala. Zkus se mrknout! 🙂
Já začala dávat jogurt v 8 měsících, pokud jste na um, zkusila bych třeba už po šestém měsíci. Dávala jsem bilý smetanový- nejčastěji Choceňský, nebo řecký, hollandii mi děti nechtěly ani jeden. Lipanka dáván nejdrive po druhem roce věku a to ještě zřídka, tvaroh až po roce věku.
@janawei po 3.roce uz se smetanovy nema?
@heduska82 dekuju moc...zase neco, co Nemci maji a my ne:(
ja dávala v klidu Hollandii asi od 6m, maly ji miloval a nemel problem ..: akorat ted mi to uz nevezme do pusy
Já dělám "vlastní" jogurty. Mám jogurtovač, koupím 12% smetanu, jeden smetanový jogurt (většinou choceňský, kunín nebo tak), a za 12 hodin mám sedm skleniček jogurtů. Dávám normálně čistý bílý, jak je smetanový, tak není vůbec kyselý. Smetanové budu dávat celé dětství, vždyť právě v tom tuku jsou všechny vitamíny, vápník... Komu jinému dávat tučné jogurty, než dětem. Jasně, když bude obezita, dieta, tak taky přejdu třeba na jogurty jen z plnotučného mléka. Ale i tak myslím, že když už, tak by to dítě bylo obézní z jiných věcí (limonády, čokoládky, sušenky...), než z jednoho smetanového jogurtu denně 😉
Jogurt by se mel az tak od 8.mesice