Maminky, jaké jogurty dáváte svým dětičkám?Kaše mi malá moc nechce.Zkoušeli jsme Danonino ale po tom mi malá zvracela.Kojíme, přikrmujeme a je nám osm měsíců.Předem moc děkuji za odpovědi.
@123beruska take jsme dnes zkusili a dobry. Dr.rikala,at davame jen bile a s plym obsahem tuku.zadne light.
Selský jogurt Hollandia nebo Choceňský smetanový jogurt, obojí neochucené. Ochutit a osladit se může např. rozmixovaným banánem.
Hollandia bílá
@jlucka1000
Také jsme dávali jen Hollandia, jsou nejlepší a hlavně je to čistý jogurt, žádný škrob či pektin.
@jlucka1000 - choceňský bílý, řecký jogurt bílý a ještě bílý bio od Olmy, ale ten nevím, jestli se nepřestal vyrábět. Holandii jsem taky vyzkoušela, ale malýmu nepadla do chuti.
jogurty nad 8=tuku, choceňský a hollandiu..danonino je sra.ka umělohmotná, no díky reklamě to ze mě vymámí ta školoutéměř povinná sem tam. Vše od Danone stojí za bačkoru.
@wenduliks nám jsou 3, a pořád dáváme jen tu hollandii, nejsem zastánce jogurtů typu danone, a přeslazených apod.
Vse bily jogurt - Bio od Olmy, Hollandie, Nase Bio (Billa). Obcas pridam ciste ovocne pyre, nebo jen piskot. Jine davat v planu ani nemame, chutnaji ji, tak nevidim duvod proc davat umele slazene. 😉
@jlucka1000 Klasický přírodní bílý jogurt. jakmile je toto na výroku napsáno, je to ok. V bílém joguru dle legislativy nemůže být ani škrob ani cokoliv jiného. Za mne ideál již zmiňovaná holandie (lepší ta bio) a nebo jihočeský ve skle. Levnější varianta je třeba pilos z lidlu 3,7% (vyrábá ho holandie, jen ne metodou zrání v kelímku) a pod. Podobných jogurtů je hodně a spíš záleží na chutí každého miminka.
Za mne určitě ne smetanové jogurty, jako choceňské, řecké a pod. Když pominu to, že je to pro kojence šíleně moc tuku, tyto jogurty obsahují hlavně velké množství kaseinu (stejně jako tvaroh) a je to těžké na trávení. Dítě do jednoho roku by je tedy jíst vůbec nemělo a pak i jenom občas. Určitě ne light výrobky, ale přírodní jogurty, tedy 3-4% tuku.
@jlucka1000 Určitě jen bílý bez škrobů a cukrů. Mně pediatr řekl, že není vhodný plnotučný, ale samozřejmě ani light. Hollandia dodává i pro Albert (A-Quality) a možná i pro Billu, kde stojí polovinu a Choceňský je taky dobrý, jen kyselejší.
Hollandia je parádní, souhlasím 😉 skvělé jsou Vesnické jogurty z Lidlu (té jejich značky, navíc chuťově snad ještě lepší než Hollandia a cenově mnohem dostupnější)
byla mi doporučená activia.Ale nevím nevím chtěla jsem zkusit chocňskej bílej.Máme doma jablečnovišňový koncentrát s kterým sladím dětem vše od čajů po kaše atp,tak zkusím i tu choceň.
choceňský.o)
Pokud kojíš tak minimálně do roka je dávat vůbec nemusíš. Jinak co jsem vyčetla, tak lepší a stravitelnější než kravské mléko je mléko ovčí.
@jlucka1000 začínaly jsme s bílou hollandií, teď dávám choceňský. 🙂
My dáváme od Olmy jogurt Klasik někdy i Activii
Choceňský 🙂
Choceňský, Hollandii mi ani jedna dcera nechtěla, je takový nakyslejší.
Tak u první my byla doporučená activie,holandie a klasik,tak snad se časy nezměnily 😀 i když ještě má mladší na jogurt čas 🙂
Ahojky maminky chtěla jsem se zeptat kolik jste dávali mimi bílého jogurtu. Asi najednou né? Děkuji za odpověd
Ja davam jen bily od Hollandie. Nekdy pridam ovoce ci presnidavku a je to 🙂
Dáváme bílé hollandie