Jakou barvu má mít uvařené krůtí maso? 😀

veru181
25. bře 2021

Asi hloupý dotaz, ale jakou barvu má mít prosím uvařené krůtí maso? 😀 Jsme s manželem vegetariáni, takže vařím jen pro malého a chci, aby to bylo v pořádku. Vařila jsem cca 1 hodinu na kostičky, zvenku jsou bílé a uvnitř světle růžové.

lv
25. bře 2021

Za hodinu jsou kosticky uvařené určitě.

veru181
autor
25. bře 2021

@lv Děkuji 🙂

sajul
25. bře 2021

Bílé.

blondynka400
25. bře 2021

@veru181 za hodinu to muselo být totálně tuhé 😀 Je to za pár minut hotové.... Ale než ve vodě lepší vařit v páře. Jinak barva bílá až lehoučce dorůžova, na řezu poznáš nejlépe dle struktury.

keksik002
26. bře 2021

@veru181 maso bude takoveto viz foto, ale jinak.. Jste skvělí, že váš životní styl necpete dítěti, které maso zatím potřebuje 🙂

keksik002
26. bře 2021
kulisek_28
26. bře 2021

Drůbež mi vždycky přijde že všechny bílá.

danvitka
26. bře 2021

Krůta má několik druhů masa. Může byt tmavé až jako do hněda klidně

veru181
autor
29. bře 2021

Moc všem děkuji za odpovědi 🙂.

@blondynka400 Když já se bála, aby bylo dost 😀. Ale zatím mixuju, takže pokud bylo tužší, nevadilo to 🙂. Na páře vařím zeleninu, ale u masa jsem se právě bála, aby se to dobře uvařilo. Jak dlouho kdyžtak na té páře prosím?

@keksik002 Takhle nějak vypadalo 🙂. Děkuji, začali jsme s tím manželem sami až v dospělosti a měla jsem jasno, že pro dítě je lepší masitá strava. I když je to pro mě docela očistec, už jsem si na tu přípravu hodně odvykla 😀.

keksik002
29. bře 2021

@veru181 to verim 🙂 takto mu hlavne davate moznost volby v pozdejsim veku

blondynka400
29. bře 2021

@veru181 jen si nejsem jistá, zda z toho takto dlouhým varem vše "dobré" nevyvaříš 😀 Tak normálně to k té zelenině přihoď. A jak dlouho, já ti to takto asi neřeknu, nikdy jsem to neměřila. Když uděláš menší kousky, tak cca 10-15 minut a je hotovo? Já dávala nejdřív zeleninu a pak někdy v půlce varu přidala maso.
A ty jsi vegetarián a nebo vegan? Jak to chceš řešit do budoucna? Nemyslím to jako rýpání, ale ono pak moc nefunguje to, že dítě bude jíst něco a rodič něco. Ale jinak jak už bylo napsáno, je fakt super, že to takto bereš a víš, že dítě má být všežravec...

veru181
autor
29. bře 2021

@blondynka400 No právě, musím to vychytat 😀. Jsem vegetarián. Do budoucna váhám mezi několika variantami. Buď že by maso jedl v týdnu ve školce/škole a u babiček na návštěvě a o víkendu s námi (podle věku a vhodnosti potravin), nebo se budu snažit vařit tak, abych tam jemu přidala maso a nám náhražku, že by to ani nebylo znát. Doufám, že se to podaří 🙂

blondynka400
29. bře 2021

@veru181 tak vegetarián je ještě v pohodě, to se nějak dá 🙂 Já nikdy nebyla dvakrát příznivcem masa, ale čím jsem starší, tím se to nějak mění.... A je mi s jeho konzumací kupodivu lépe.... Obávám se, že tu náhražku tak dítě pozná. Ono jsou mršky. Ale tak uvidíš, ono nějak bude a třeba časem taky změníš názor 😀 (tím nechci říct, že je to lepší směr, jen to beru podle sebe)

veru181
autor
3. dub 2021

@blondynka400 Jo jo, ale pro děti si myslím, že ani to vegetariánství není dobré (nebo maximálně s hodně velkým hlídáním vyváženosti stravy)... To mi připomíná, že já jsem takhle jako dítě odhalila, když mi chtěli podstrčit králíka - což možná mělo vliv i na to, že teď nejím maso 😀 Ideální stav by samozřejmě byl, kdybychom malému vysvětlili, jak to máme, ale to už bude muset být starší. No uvidíme 🙂 Změnu u nás nepředpokládám, už to tak máme 7 let a vyhovuje nám to, ale kdo ví 🙂 Já jím občas aspoň ryby a během kojení už jsem dvakrát měla kuřecí, to si tělo prostě řeklo 🙂