Jaké mléčné výrobky nabídnout 14měsíční dceři?

anulis
3. srp 2015

Ahpj holky, dceea ma 14 mesicu a momentalne mi prestala skoro uplne jist vsechny mlecne vyrobky. Uz ji 3 tydny nekojim a UM nechce. Za cely den sni tak 100 ml kase a pul rohliku s lucinou. Drive treba snedla i cely bily jogurt, ale ten uz neda do pusinky. Kdyz si dam ja ovocny, tak si treba 2 lzicky da...ted poprve zkusila ochutnat lipanka a ten by asi jedla....ale ja ji ho moc davat nechtela. Co ji mam zkusit jeste nabidnout? Nebo ustoupit a prejit na lipanky a ovocne jogurty?

zvirka
3. srp 2015

Zdravím, my to měli podobně. Syn v roce přestal baštit bílé jogurty. Přešli jsme na ovocné, ty pak taky bojkotoval a pak jsme teda začali ty Lipánky, tvaroháčky atd. Dnes už jí jedině kakaový termix a pouze jednu značku 🙄 . Já jsem ustoupila, protože se v roce sám odstavil od kojení a UM se nám nepodařilo nasadit, i když jsme zkusili všechny značky. Takže jsme jeli jako vy, jogurty, kaše, sýry.

andrrriiik
3. srp 2015

@anulis Ahoj,proč bys nemohla dávat ovocné jogurty a občas Lipánka?Taky zkus normální mlíko plnotučné,třeba jí bude chutnat víc než UM a MM.Ale není třeba,stačí ty jogurty,chleba/rohlík s Lučinou,kaše 😉

mysonek
3. srp 2015

@anulis a co třeba kefír nebo jogurtové mléko? Malá přestala kolem 18 měsíců pít Sunar, normální mléko nechce, ale miluje kefíry. Zpočátku pila i bílé, teď už teda ovocné, nebo namíchám ovocný s bílým. Jogurty dávám ovocné, bílé také už nejí. Pokud nechceš dávat ovocné, tak můžeš dát bílý s ovocem, přesnídávkou, nebo domácí marmeládou (pokud teda nějakou máš, já většinou nemám, proto dávám ovocné jogurty)

bajana
3. srp 2015

Vyrábaj si domáci pribinak (ja poznam verziu s tvarohom a pudingom), urob puding, tvarohové nátierky

milmic
4. srp 2015

@anulis Možná má důvod k tomu, proč to nechce. Nenutila bych.
Lipánka si můžeš udělat i sama - tvaroh, smetana, agávový sirup, vanilka, kakao..... 😉 a tím si budeš sama regulovat množství cukru.
A bílý jogurt se dá řešit i tak, že tam dáš kousek marmelády, vyhneš se tak přeslazeným jogurtům, případně různým dalším zbytečnostem (záleží, kterou značku kupuješ)

lv
4. srp 2015

A když nebude, nebo, vápník jen v mase, máku, zelenině..

anulis
autor
4. srp 2015

Diky holky 🙂 je prave zejimave, ze kdyz ji dam ja do bileho jogurtu ovoce nebo marmeladu, tak to nechce. Naopak maso muze jist kazdy den 🙂
Plnotucne mleko jsem uz taky zkousela, ale mam pocit, ze kdyz vidi neco bileho a tekuteho, tak to proste nechce. Zkusim udelat toho domaciho lipanka 🙂 a co klasicky pudink...uz v tomto veku davate?

andrrriiik
4. srp 2015

@anulis Jo klasický pudink jsem poprvé dala kolem 9m 🙂

zo_ja
6. srp 2015

Bílý jogurt, pribiňák domácí, to je mnohem lepší a levnější, trochu tvarohu, kousek sýra. Já mám děti, který se tím prokrkmujou, a když jsou tahle vedra, tak máme spotřebu mléčných výrobků skoro nula a nechtějí ani, když jim nabízím, takže to může bhýt i počasím.
Slazené bych nedávala, není k tomu důvod a z obchodu je to jen chemie. Spíš přihodit čerstvé ovoce, hodit do toho pár piškotů, rozměknou se, osladí se, domácí marmošku, ovoce nebo šťávu z kompotu, pokud už máš potřebu.