Ahojte, prosím o radu, jaké lahvičky a hlavně savičky pořídit pro novorozeňátko. Díky.
Měla jsem od zacatku Avent lahvicku i se savickou, tu s tim malým obsahem, asi 125 ml, savicka vydržela dlouho, neridila jsem se do kdy, ale jak z ni syn zvládal pit.
@mirecka36 koupila jsem pro sichr jednu Tommy Tipe jestli je to přesný název ... holky ji docela chvalily a není draha, jinak taky chvali od MAM anticolic nebo od Medely ta už je dražší k te odsavacce. Takhle - kojit budeš/ nebudeš to je jedno, ale taky jsem raději měla doma připraveno i s jednou malou krabici od Hippu. Ono se to nezdá, ale ve stresu potom v noci někde shánět láhev s UM, tak to nepřidá. A to jsem prvního kojila v pohodě, malé je 5m a taky kojim plné láhev ani UM jsem nikdy nepouzila, ale o to víc jsem byla v klidu, ze kdyby se cokoli stalo mám kam sáhnout. Psychika po porodu i v souvislosti s kojením je hodně důležitá. Tak uvidíš, přečti nějaké diskuze články a vem si z toho něco pro sebe 😉
Ja mela obycejnu z DM.
Kdyz jsem zacala pri kojeni dokrmovat UM, zkusila jsem Medelu, ale tu mala vubec nechtela, pak Avent natural a z te hned bumbala o sto sest, UM mame Hipp a spokojenost.
ja mam teda vsechny flasky od mam,nektere flasky i od babylove,ale cumle jsem prehodila z mam flasky kupodivu pasuji.mala je snimi spokojena,ale chce to vyzkouset
@panickatlamicka no, já neplánuji... ale radši bych aspoň nějakou měla, kdyby kojení nešlo prsa jsou jediný, co se mi ani trochu nezvětšilo (33tt), tak nevím :-/
@mirecka36 mne se mm spustilo az 3.den po porodu, prsa se mi tez nezvetsovala. To jak u ktere maminky. ale to, ze se ti nezvetsila behem tehotenstvi, vhbec nenaznacuje, ze kojeni nepujde. Spis bych si pro ten pripad, ze to bude drhnout, poridila alternativni pomucky na dokrm.
@mirecka36 odkdy zvětšení prsou v těhotenství souvisí s případným ne/kojením po porodu? 🙂)))
mlíko se tvoří až po porodu
já bych zase doporučila si pročíst třeba stránky laktační ligy a udělat pro to kojení maximum, než kupovat lahev🙂 to je případně otázka pár minut... ale je docela dobrý aspon v kostce vědět, co pomáhá, když se mlíko netvoří, jak se vykašlat na sestry v porodnici, který kážou kojit "jednou za 3 hodiny deset minut z jednoho a deset minut z druhýho prsa" apod;)
doporucuju aventku, mela jsem od ni i odsavacku a malej presel z krmeni cvkou na avent lahvicku a pak na prso na kloboucek a nedelalo mu to potize 🙂
Pokud neplanujes hned od zacatku davat um, tak zadne.