Ahojky,
poradíte mi jaké koupit kojenecké lahve? Nejlépe nějakou sadu. Asi nejvíc frčí Avent, ale ty mi přijdou zbytečně drahé. Díky za tipy 🙂
dceři taky nejvíc vyhovovaly lahvičky a dudlíčky od MAMu a viděla jsem je u hodně maminek. Zkoušela jsem i Chicco a Nuk, ale ty teda odmítala. A teď u druhého asi taky koupím rovnou MAM do výbavičky. A cena mi přijde přiměřená, takový střed řekla bych
mě ještě hodně vyhovovalo to kompletní rozebrání u mytí, včetně dna. Větší lahvičky to už nemají
jo to je pravda to je výhoda a když byla větší tak jsem je rozebrany lupla do myčky
U prvního syna jsem taky experimentovala s výběrem,ale osvědčilo se mi všechno od MAM,od dudlíků,lahviček až po učící hrnečky,se vším spokojenost. A ta úžasná sterilizace.... 🙂 Pro našeho druhýho už mám nakoupeno taky rovnou od MAM 😉
Tommee tippee a max.spokojenost u obou.
ve vašem případě (ještě se vám dítko nenarodilo) bych si vzala jednu dvě do zálohy a příp. další řešila podle toho, jestli budete/nebudete kojit a jako budou vyhovovat v používání a údržbě. já měla zdědené MAM a nevyhovovalo mi to šroubování všeho a spousta součástek k vymývání, každou chvíli mi to někudy teklo (nejsem asi tak šikovná). používám obyč. skleněné, vydrží všechno nekolik let..savičky jsem měla nejdřív gumové a později (4 měsíce) silikonové. prcek kojený nebyl. neměl s tím problém. ceny se mi zdají vysoké, lepší to asi nebude.
Taky se mi osvědčily skleněné lahvičky, nejen proto, že se v nich tekutina rychleji ohřeje, prostě mi víc vyhovují. Jsem spokojená se značkou Baby Nova, používám i jejich savičky.
za mě a za děti určite a rozhodně MAM, ostatní nepřijímali - starší kojen,pak 2m na UM, mladší kojen a pak kvůli refluxu na UM od 3m
Moje dcerky byly kojené docela dlouho a odmítaly téměř všechny lahvičky (později občas MAM, AVENT), ale pily pak spíš rovnou z hrníčku 😉 Za mě nedoporučuji dělat lahviček moc velké zásoby, nevíš, jestli budeš kojit, jak dlouho....já jsem nakoupila víc druhů a nakonec byly nevyužité 😒 Dokoupit se dají vždycky 😉
určitě nekupovat před porodem, pokud zrvona není v plánu být na UM hned od narození.
Pro mě je podstatnější savička než lahvička 😉 Takže lahvičku mám sice jednu AVENT, ale to je proto, že jsem sháněla narychlo v pátek odpoledne a tahle byla jediná rychle dostupná. Ale jinak mám i ty levné z DM nebo Rossmannu. A savičky se mi zpočátku osvědčily od MAM. Ale dnes už mám i ty obyčejnější. A nekupovala bych zbytečně před porodem, pokud plánuješ kojit. Znám spoustu maminek, co nakoupily a nakonec je vůbec nepotřebovaly. Já jsem si takhle koupila jednu sadu - lahvičku na mlíko, lahvičku na pití a dudlík - vše od roku. Jenže se mi moc líbila a byla fakt výhodná. Jediné, co z toho používám, tak lahvičku na pití. Na mlíko máme jinou a dudlíka téměř nechce, takže mu stačí ten jeden, který má už od půl roku. Tak pozor na vyhozené peníze! 🙂
Předem jsme nekupovali. Pak v nouzi obyc Avent a ty plival. Spokojeny byl s Avent Natural. Na UM je od dvou tydnu, nerozkojila jsem se.
@ty_na nekupuj zadne. Jenom si tim privolas problemy s kojenim. Dneska navic neni problem sehnat cokoliv, bude-li to potreba. Spis nez lahvicky, ktere "frci" bych si zajistila pro pripad potreby kontakt na kvalitni Laktaci poradkyni, ta ti udela vetsi sluzbu, nez lahvicka. A sebelepsi lahvicka, i napr. ona porpagovana Calma od Medely, je porad jen lahvicka.
Souhlas, dobra laktacni je k nezaplacení 🙂 Ale mi by nepomohlo ani woo doo jak řekla laktacni po třech navstevach 🙂
Radši investuj do ni a vyber si kvalitní, lahvicka se da koupit kdykoli...
Pokud nevíte, jestli budete kojit nebo ne, tak je zbytečné kupovat rovnou sadu, já kojila až do půl roku a až teď když bylo malé 7 měsíců jsem koupila jednu lahvičku pro větší děti od MAM, když jsem pryč a nemůžu jí nakojit, tak z ní pije UM.
Předem bych nekupovala, pokud jsi teda rozhodnutá kojit ;)
u nás se osvědčily Mam... ale obě děti byly kojené a používaly je až po půl roce. Byly to jediné lahvičky, které akceptovaly