Jaké koupit kojenecké lahvičky?

ty_na
31. črc 2015

Ahojky,
poradíte mi jaké koupit kojenecké lahve? Nejlépe nějakou sadu. Asi nejvíc frčí Avent, ale ty mi přijdou zbytečně drahé. Díky za tipy 🙂

irca86
31. črc 2015

u nás se osvědčily Mam... ale obě děti byly kojené a používaly je až po půl roce. Byly to jediné lahvičky, které akceptovaly

luckavolosyn
31. črc 2015

dceři taky nejvíc vyhovovaly lahvičky a dudlíčky od MAMu a viděla jsem je u hodně maminek. Zkoušela jsem i Chicco a Nuk, ale ty teda odmítala. A teď u druhého asi taky koupím rovnou MAM do výbavičky. A cena mi přijde přiměřená, takový střed řekla bych

irca86
31. črc 2015

mě ještě hodně vyhovovalo to kompletní rozebrání u mytí, včetně dna. Větší lahvičky to už nemají

luckavolosyn
31. črc 2015

jo to je pravda to je výhoda a když byla větší tak jsem je rozebrany lupla do myčky

reriska
31. črc 2015

U prvního syna jsem taky experimentovala s výběrem,ale osvědčilo se mi všechno od MAM,od dudlíků,lahviček až po učící hrnečky,se vším spokojenost. A ta úžasná sterilizace.... 🙂 Pro našeho druhýho už mám nakoupeno taky rovnou od MAM 😉

heduska82
31. črc 2015

Tommee tippee a max.spokojenost u obou.

jbzirafa
31. črc 2015

ve vašem případě (ještě se vám dítko nenarodilo) bych si vzala jednu dvě do zálohy a příp. další řešila podle toho, jestli budete/nebudete kojit a jako budou vyhovovat v používání a údržbě. já měla zdědené MAM a nevyhovovalo mi to šroubování všeho a spousta součástek k vymývání, každou chvíli mi to někudy teklo (nejsem asi tak šikovná). používám obyč. skleněné, vydrží všechno nekolik let..savičky jsem měla nejdřív gumové a později (4 měsíce) silikonové. prcek kojený nebyl. neměl s tím problém. ceny se mi zdají vysoké, lepší to asi nebude.

molindule
31. črc 2015

Taky se mi osvědčily skleněné lahvičky, nejen proto, že se v nich tekutina rychleji ohřeje, prostě mi víc vyhovují. Jsem spokojená se značkou Baby Nova, používám i jejich savičky.

leikkka
31. črc 2015

za mě a za děti určite a rozhodně MAM, ostatní nepřijímali - starší kojen,pak 2m na UM, mladší kojen a pak kvůli refluxu na UM od 3m

anehap
31. črc 2015

Moje dcerky byly kojené docela dlouho a odmítaly téměř všechny lahvičky (později občas MAM, AVENT), ale pily pak spíš rovnou z hrníčku 😉 Za mě nedoporučuji dělat lahviček moc velké zásoby, nevíš, jestli budeš kojit, jak dlouho....já jsem nakoupila víc druhů a nakonec byly nevyužité 😒 Dokoupit se dají vždycky 😉

leikkka
31. črc 2015

určitě nekupovat před porodem, pokud zrvona není v plánu být na UM hned od narození.

jbzirafa
31. črc 2015

@molindule ano, to ohřátí nebo ochlazení (vodu mívám v termosce) je u mne také rozhodující 🙂 hlad nepočká a v plastové to prostě nejde.

svetlus_pepca
31. črc 2015

Pro mě je podstatnější savička než lahvička 😉 Takže lahvičku mám sice jednu AVENT, ale to je proto, že jsem sháněla narychlo v pátek odpoledne a tahle byla jediná rychle dostupná. Ale jinak mám i ty levné z DM nebo Rossmannu. A savičky se mi zpočátku osvědčily od MAM. Ale dnes už mám i ty obyčejnější. A nekupovala bych zbytečně před porodem, pokud plánuješ kojit. Znám spoustu maminek, co nakoupily a nakonec je vůbec nepotřebovaly. Já jsem si takhle koupila jednu sadu - lahvičku na mlíko, lahvičku na pití a dudlík - vše od roku. Jenže se mi moc líbila a byla fakt výhodná. Jediné, co z toho používám, tak lahvičku na pití. Na mlíko máme jinou a dudlíka téměř nechce, takže mu stačí ten jeden, který má už od půl roku. Tak pozor na vyhozené peníze! 🙂

craki
31. črc 2015

Předem jsme nekupovali. Pak v nouzi obyc Avent a ty plival. Spokojeny byl s Avent Natural. Na UM je od dvou tydnu, nerozkojila jsem se.

filajka1
31. črc 2015

@ty_na nekupuj zadne. Jenom si tim privolas problemy s kojenim. Dneska navic neni problem sehnat cokoliv, bude-li to potreba. Spis nez lahvicky, ktere "frci" bych si zajistila pro pripad potreby kontakt na kvalitni Laktaci poradkyni, ta ti udela vetsi sluzbu, nez lahvicka. A sebelepsi lahvicka, i napr. ona porpagovana Calma od Medely, je porad jen lahvicka.

craki
31. črc 2015

Souhlas, dobra laktacni je k nezaplacení 🙂 Ale mi by nepomohlo ani woo doo jak řekla laktacni po třech navstevach 🙂
Radši investuj do ni a vyber si kvalitní, lahvicka se da koupit kdykoli...

scruffy
31. črc 2015

Pokud nevíte, jestli budete kojit nebo ne, tak je zbytečné kupovat rovnou sadu, já kojila až do půl roku a až teď když bylo malé 7 měsíců jsem koupila jednu lahvičku pro větší děti od MAM, když jsem pryč a nemůžu jí nakojit, tak z ní pije UM.

veronika182
31. črc 2015

Předem bych nekupovala, pokud jsi teda rozhodnutá kojit ;)