Ahoj vsem!
Prosim o radu a napady. Chci zacit malemu varit prikrmy (4,5mesice) a nejak nemam fantazii co varit. Napada me jen takova klasika-mrkev,kvetak,brokolice nebo mrkev s brambory. Co jine jste varili? Jake kombinace?
A davate kazdy den jine jidlo nebo ji mimco stejny prikrm nekolik dni za sebou?
Dekuji
Pro zacatek nez si zvykne jsem davala jen mrkev+brambor, brokolice+brambor, kvetak+brambor...menila jsem jen pomery, aby to nemel porad stejne ....az kdyz uz konzumoval vse tak jsem pak pridavala vareny hrasek, kukurici, dyni,kapustu nebo spenat a misto brambor zahustovala varenymi ovesnymi vlockami nebo ryzi....samo az kdyz mohl maso pridavala jsem i varene kureci nebo hovezi masicko;o)
děckám to nevadí, že toho nestřídají až tak moc. Zkus ještě cuketku, dýni a hned máš na desítky kombinací..pak za měsíc maso, takže další možnosti..dávala jsem 2dny to samé, pak zas jiné.
Kombinovat můžeš všechno se vším, a potom - dítě nepotřebuje mít každý den něco jiného 🙂
květák a brokolici nevím, to jsem teda vůbec nedělala, měla jsem strach, že to nadýmá... jinak dělám jablečnou přesnídávku, je za chvíli hotová a cenově a snad i chutově se to nedá srovnat. Taky rýži s kuřecím masem a mrkví, kuskus se zeleninou, všechno rozmixované samozřejmě. nebo špenát a brambor. Maso jsem dávala až od půl roku. 🙂
pro začátek toto bohatě vystačí, jeden nový druh se dává stejný vždy několik dní po sobě.
viz také:
https://www.modrykonik.cz/zavadeni-detskych-pri...