Ahoj holky,
Mam prosbu jak mám začít s příkrmy. Pediatr mi řekl, že máme začít nejprve zeleninou a jak postupovat dále.
Dekuji
Já jsem zaváděla kolem toho 4. měsíce, dítě bylo na UM. Kombinovala jsem doma vařené i skleničky Hipp bio. Nejprve jsme začínali klasikou - kombinace mrkev, brambory, brambory a špenát atd. Vařila jsem v kojenecké vodě bez soli a zakápla trochou dýňového oleje. Kolem toho půl roku myslím už běžně měla příkrmy se všemi druhy masa i rybou. K večeři jsem dávala mléko s kaší do lahve. V podstatě shodně se zeleninou jsem začala podávat i ovocné příkrmy na svačinu, oblíbená byla např. hruška williams christ.
Ja zacala s mrkvi, ale mala to par dni nechtela. Dr nam radila zacit s brambory,ze detem hodne chutnaji a pak do toho pridavat jine chute.A vyslo to perfektne!
Hlavně s příkrmy nezačínat zbytečně brzo, mě to doktor taky cpal už od čtyř měsíců i když jsem plně kojila a dítě prospivalo. V prikrmech jsme jeli zeleninu než vyzkoušel plus mínus všechny běžné druhy, pak se přidalo ovace, do roka bez soli, dvou let bez cukru. Najít zdroj informací, kterému věříš.