Holky prosím poraďte jaké jogurty dáváte na svačinku osmiměsíčnímu dítěti. Pouze bílé nebo i ovocné?
do jednoho roku jsem davala jenom bile a tucne. U nas naprosto na cele care vedl Recky jogurt 🙂
zacala jsem bilou Holandii.... a pokracuju v ni stale 🙂 Ovocne synovi vubec nekupuju
bila hollandia. Jako jeden z mala jogurtu neobsahuje skroby. S ovocnym netřeba spechat, detem bily jogurty většinu chutnaj, dokud nejsou zmlsany..
Kde takový jogurt (ten hollandia) seženu? nikde jsem to neviděla
Na doporučení naší mudr. kupujeme bílé i ovocné Jihočeské (ve skleničce) a nebo Choceňský.
Hlavně ne Dobrá máma atd...🙂
Ale myslím, že když budeš dávat jen bílý ničemu neuškodíš🙂
Ovocné jogurty jsem začala dávat až po roce. Kupovala jsem bílé-nejvíce nám chutnal Choceňský, Hollandie, Activia.
u nás bílé jogurty ani u jedné holky neprošly. A to jsem snad vyzkoušela všechny tučné bílé jogurty, co byly k mání. Tak jsme přešly na červeného floriana - jahodového, borůvkového ... Ten jim jel.
Hlavní je, aby byly tučné. Odtučněné jogurty dítě nesmí.
Začali jsme bílou activií, ale brzy přešla na choceňské a hollandii, v bílé, ovocné jsme začli tak po roce.
u nás frčí chocenský...
Selský bílý od holandie s rozmačkaným čerstvým ovocem..banány vedly 🙂
taky bílá Holandia. od roka občas přidám smetanový -obvykle chcenský. Syn zatím ovocné ani nechce. Dcerka ráda ovocnou holandii.
Hollandia, Activia...s dostatecnym mnozstvym tuku. Bile, ovocnych bych se uplne nebala - v rozumne mire. Nebo do bileho ovoce. Cerstve nebo klidne par lzicek presnidavky..tak to praktikujeme doted 😉
Určitě bílou Hollandii, dávala jsem ji dceři do 3let, ovocný - plný modifikovaného škrobu jsem chtěla dát co nejpozději. Škrob je snad ve všech ovocných kromě ovocné Hollandie a Jihočeského ve skleničce. Ve 3 letech šla do školky a pak už bílé nechtěla.... ☹ Občas si dá bílý s domácí marmeládou.
Hollandia, Choceňský, Kunínský smetanový, Landliebe, Olma, Jihočeský...hlídám si složení. Dávám bílý neochucený, ale přidávám ovocné pyré nebo postrouhané čerstvé ovoce.
my začaly s bílým v 10m a vůbec sme se nechytly, ani hollandie a ani olma, tak sem začala rovnou dávat ovocné hollandia a to ji chutná a pěkně papká, ani první dcera ty bílé nejeedla...asi budou po mamince 😀
bílý jogurt - Holandia. ale nedávno jsem četla test bílých jogurtů a Olma i Jihočeský dopadly o dost líp než Holandia. ovocný jsme zkusili o dost později, ani nevím kdy už to bylo. ale lepší do toho v létě přidat třeba rozmačkaný jahody ze zahrady. doteď syn jí vlastně jen bílý a jahodový. naprosto nesnáší cokoliv krémovýho. kolikrát jsem si od babičky poslechla, že mu nedopřeju a když mu koupila Pribiňák, tak těžce pohořela, se mu z toho úplně navalovalo... 😅
taky jsme zacali bilou holandii, ted holandie nebo chocensky, pokud ovocny, tak smetanovy, zadne odtucnene hruzy, ale nejvic davam bily + cerstve ovoce nebo bily +domaci presnidavku
Choceňáčky a Holandie do roka jsem dávala jen bílý, malej v něm ani čerstvé ovoce nechtěl.
My jsme davali na doporuceni dr. bilou aktivii. Ted uz nam nejede. Kdyby nekdo vedel o ovocnem jogurtu, ktery je bez kousku a je uplne mixovany, dejte prosim vedet.
já si třeba myslím, že jogurty by děcka vůbec neměly 😅 ale to asi neodpovídám na otázku
Aktivia a jakýkoliv bílý s živími kulturami......ovocnou Holandii jsem dávala po jednom roce. malá o jogurt zatím moc nestojí:((.
Bílý tučný (hlavně ne ty odtučněné!). My kupovali Hollandia, modrý Klasik od Olmy, Choceňský.
Já si míchám doma sama jogurty nebo tvarohy.Tak se nejlépe vyhnu éčkům a chemiím a syn to papá už od sedmého měsíce.Když už, tak doporučuji kvalitní bio jogurty z farem či farmářských trhů.Dávali jsme i bílou activii, tak neuškodí v žádném věku🙂
bílý tučný selský holandia, ale teď už zkoušíme i ochucené nebo si ochucujeme sami
bílá hollandie nám nejede, dávám hollandii s ovocem a choceňské 😉
holandia...začala jsem dávat bílé,jsou i docela sladší než třeba aktivie,takže dětem chutnala.. 😉