Jaká přirozená sladidla dáváte vašim kojencům ? Fruktoza, dextroza, glukopur, med ? Máte někdo zkušenosti s BIO pšeničným sirupem ? (přírodní sladidlo) ?
proč by se mělo kojencům sladit??? nechápu...
tez nesladim nicim a nebudu s tim ani v nejblizsi dobe zacinat, nevidim duvod 😉
KOJENCŮM JEN MLÉKO - LOGICKÉ 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Na med pozor, může to být velký alergen. Když už sladit, tak co třeba laktóza (mléčný cukr)? (Granulovanou vyrábí babio)
Žádná 😉
Glukopur
Dceři bude 5, klukovi je rok a půl a cukr "znají" klasický jen použitý při vaření/pečení (puding,buchty atd.) K pití dávám čistou vodu, pokud je náhodou čaj tak sypaný ovocný bez cukru a nějak nevím, co by se vlastně mělo přislazovat? Nevidím sebemenší důvod proč dětem (ale i dospělým) sladit nějak navíc a kojencům teda už vůbec ne 😅 Samozřejmě cukr z kuchyně nevyřazuji, jeho "zdravější" náhražky nepoužívám, protože ho i tak používám minimálně.
na pečení buchty, třená dávám třtinový, nebo oslazuji banánem a teď jsem pořídila javorový sirup 😀
Do 1 roku jsem nesladila ničím, od 1 roku malinko med a vyjímečně agávový sirup. A když občas něco upeču a děcko dostane ochutnat, tak je tam klasický cukr.
Přislazovala jsem jen pokud to bylo opravdu nutné - třeba když jsem dělala domácí přesnídávku z vlastních jablek, které byly dost kyselé, přislazovala jsem i kaše (dělala jsem je ale jen z vody a různých obilovin), většinou jsem k přislazení použila banán, hrušku, rozvařené rozinky, někdy obilné slady nebo med (i když je to alergen) a výjimečně fruktózu.
A ještě k tomu medu - když jsem byla malá, většina doktorů ho tenkrát doporučovala jako to nejlepší. 🙂 Navíc lepek, mléko, vejce a ořechy jsou také alergeny a dnes se zase naopak doporučuje podat je co nejdříve. Medu jsem se osobně nebála.
Zadny jidlo nedoslazuji, nic sladkyho (jako kolace, buchty apod) zatim nedavam. Nechci ji na to zvykat. Nicmene moje presvedceni o tom, ze dcera bude pit jen vodu, vzalo hodne rychle za svy... 😒 Takze caj musim lehce dosladit. Bud ovocnou stavou (bez pridaneho cukru) nebo ryzovym sirupem . Radost z toho nemam, ale co uz.
Do 1 roka nesladit a i tak sladit málo. Místo cukru použít glukopur - hroznový cukr nebo od 1 roka občas med (při alergiích pozor), poté je oblíbeným sladidlem Javorový sirup. Případně když cukr, tak přírodní třtinový. Pak se dá také něco občas osladit ovocem - domácím džemem. Třeba do kaše dát na oslazení trochu džemu, samozřejmě džemu bez přidaného cukru, také se takové vyrábějí.
dávám rýžový sirup, fruktozu, banán. Mimochodem ve všech přesnídávkách pro 4. měsíc co jsem zatím koupila je obsažen cukr. Ony by se ty jablka, ze kterých jsou vyrobeny jahodové přesnídávky 🙂 samotné jíst nedaly - zkusila jsem uvařit domácí přesnídávku, ale je to fakt kyselý .....Takže dáváme cukr všechny, i ty, které tvrdí že jejich dítko žádný cukr nevidělo ani z dálky.
No já na 99% kojím, takže opravdu nesladím, ale dělala jsem domácí ovocnou "zmrzku" jen ovoce s vodou. Bylo to dost kyselé, tak jsem tam dala trochu glukopuru, ale jen tak, aby se to dalo pozřít. Pak dávám Sinlac, ten je taky sladký, takže ovocné kaše sladím tím...
do obilné nemléčné kaše ráno k snídani agávový nebo javorový nebo rýžový sirup případně Glukopur, to používám asi od 8.-9.měsíce věku dítěte.
já zatím nesladím ničím, dostává ovocné pyré a to je sladké přírodně, med bych nedávala určitě, je to alergen