Ahoj, zajimalo by me jak hidne a jak casto ji a je kojeno vase desetimesicni mimco? Kolik vypije tekutiny mimo kojeni? Kolik, co a jak casto davate prikrm? Jak casto kojite v noci? Diky
V 10m bez jinych tekutin, jen MM (to je i v roce stejny). Prikrm jeden denne (obed), sni co sni, mnozstvi nevim a neresim. V noci kojeni nevim, spim u toho, ale koji se hodne. Pres den kojena na pozadani, cas nesleduju, ale opet hodne.
Tohle dost zavisi na filozofii a zivotnim stylu matky a ditete ;)
no mi teda už 16 .mes ,mala se stale kojí na požádaní , dasi i vodu a čaj, no ji tak že ráno začne zobat a večer zkonči neníto že by se najedla dá si od všeho trochu a pak vždy prso , a vnoci zaleží jak kdy co jim co jedla ona nekdy 5x za noc nakojíme jindy 1x, v tech deseti mes to bylo že si dala pár lžiček nebo kousek rohliku ovoce a pak se dojedla na prsu .
@raduska21 Syn byl v 10 měsících v zásadě plně kojený. Jídlo jsem nabízela při každém svém jídle a na množství snědl tak dva, tři kousky něčeho (mrkev na páře, cuketa atd.), jídlo jsem vždy nabízela po kojení, aby se s ním neseznamoval frustrovaný hladem. Na pití jen MM, přestože to vycházelo na pozdní léto. Kojen na požádání, takže množství a časy netuším, ale bylo to velmi často i v noci (více spíše po půlnoci). Spí s námi, takže se stačí otočit a spát dál, ale třeba v jeho roce už jsem se cítila vyspaná více.
Pro srovnání uvedu ještě vývoj - syn má teď dva roky: stále kojen na požádání, přes den, když nejsem v dosahu, nevyžaduje, když jsem, chodí si "na chuť" (mluví ve větách, takže to vím od něho), v noci si cucne velmi sporadicky, více opět nad ránem, kdy se po mně různě povaluje, tulí se. Rozjedl se tak ve 14 měsících (to se možná občas např. naobědval, ale jídlo vždy doplňuje MM "na chuť"), teď ve dvou letech jí dobře, množství necháváme na něm. Prospíval vždy ukázkově, kdyby měl sníst vše, co si představuju já, byl by určitě oplácanější - takto, když si to koriguje sám, je úplně ve všech ohledech akorát. Jo a tekutiny: MM, voda, bylinkový čaj, domácí ředěná ovozel šťáva (občas).
Ahoj, tak u nas je to o hodně jiné, než co píšou ostatní. V 10m (ted 11) uz mela malá 4 prikrmy za den - ovocný dopoledne, masozeleninový oběd s přílohou, jogurt odpoledne a zeleninovou veceri s přílohou. Jí hodně, jedla dobre od zacatku (6 měsíců), oběd dá bez problému přes 200g. Prikrmy jsem pridávala cca po 1-2 mesicich. Je kojená, žádne UM nikdy neměla. V současnosti kojím pred den 1x dopoledne (odpolední jsem odbourávala někdy v tech 10m), dále rano po probuzení, večer pri uspavani a k tomu v noci 3-4x. Kromě toho ranního vlastně kojím vždy s cílem uspat, jinak zatim usnout neumí. Další tekutiny pije vodu popr. čaj různě cca 120-250 ml za den, nenutim ji to, pije ráda, kdyz ji nechám hrnek někde v dosahu, sama si k němu doleze a napije se.
Tou dobou byl kojeny casto, voda a jídlo minimálně. A roste jako z vody.
Syn má necelých 11 měsíců. Máme dva příkrmy denně - kolem oběda maso-zeleninový příkrm, vařím doma, někdy sní množství cca na tu skleničku, někdy výrazně méně, třeba pár lžiček (není to o tom, co mu chutná a co ne, prostě jsou dny, kdy preferuje MM). Odpoledne potom ovoce, množství výrazně menší, třeba půl banánu nebo půl skleničky domácí přesnídávky (jen mixlé rozdušené ovoce). Tekutiny prakticky téměř žádné, jestli zvládne tak lžíci vody, tak je to úspěch. Kojí se velmi často, na požádání, časy moc nesleduju, přes den odhaduji co hodinu a půl, co dvě hodiny, maximální rozestup (když spí nebo se hodně najedl) jsou tři hodiny. V noci se kojí různě často, máme lepší a horší noci, protože spolu spíme, nepočítám to. Momentálně mu rostou zoubky, takže je to z hlediska spánku docela tragédie a třeba dvě-tři hodiny spí jenom s prsem v puse (jak se hnu, je vzhůru a brečí). Jinak s příkrmy nijak nepospícháme, další zavádět zatím neplánuju.
Dcerka jedla velmi málo, v těch 10m se dopracovala na množství cca půl malé příkrmové skleničky, někdy celou (polovina klasické přesnídávky zeleninového nebo maso zeleninového příkrmu) jednou denně. K tomu třebas 1 banán, a kukuřičné křupky. Pití jen symbolicky, krom kojení to byla na množství, tak jedna nebo dvě lžíce vody. Syn jedl a pil o trošku více, ale ne o mnoho. V noci jsem kojila co 2 až 4 hodiny, přes den častěji.