Mám v mrazáku zásobu mm a nerada bych ho vylívala, tak bych ho chtěla využít na kaše. Zatím jsem ho používala na přípravu nemléčné instantní kaše (rýžová Hipp, jáhlová Babylove), ale z toho nejsem nadšená, kaše je šíleně řídká (rozhodně nejde krmit lžičkou), ať tam toho nasypu kolik chci - prý to instatní kaše připravené z mm prostě dělají 😒
Máte zkušenost s doma vařenými kašemi (rýžová, kukuřičná, ovesná, krupičná,...) a jak je udělat z mm? Nevím, jestli uvařit ve vodě a pak přidat mm a rozmixovat, nebo vařit už přímo z mm? Případně ocením konkrétní "recepty", s množstvím kolik čeho a jak dlouho vařit 🙂
@ninouche ahojky recept tedanemám pro tebe ale bacha MM nesmíš vařit dokonce by ohřívání nemělo přesáhnout 40stupnu pak se totiž ničí potřebné látky a tím pádem mlíčko už není tak vyživné.já teda 8měsícu používala nemléčné kaše do MM a vždy se mě podařilo jí udělat hustou a spíš více a během jídla jak řídla tak nestihla být uplně tekutá.
a jak píše Hamma pokud přidáš ovoce tak nezřídne vubec
Ahoj, ja kase delam bezne z mm, mam jahlovou od alnatury a i hippackou ryzovou jsem takypouzivala, taky jsem je mela spis huste, redim prevarenou kojovodou a vzdy pridavam trochu ovocne presnidavky a pridavam par kapek rostlinneho oleje. Male chutnaji, takze nam ridnout nikdy nestaci. 😀
Ahoj, jde prosim udelat kase jen z materskeho mleka a obyc ryze nebo pohanky a nebo jahlu? Nechci pouzivat instantni kase a ani umele mleko. Dekuji predem za recepty.
@ninouche Já jsem koupila instantní kaše (zatím rýžovou a kukuřičnou) v Country Life (obchod se zdravou výživou) a ty se bez vaření rozmíchají v horkém mléce nebo vodě. Já používám taky MM (odstříkám ho) a když se mi nedaří odstříkat dost, tak zbytek doliju vodou a nemám problém udělat kaši, jak chci hustou. Pak do toho přidám buď rozmačkaný banán nebo podušený propasírovaný jablíčko a je hotovo.