Jak naučit dítě jíst příkrmy?

petronelka20
14. črc 2015

Ahoj, můj skoro osmi měsíční syn mi odmítá veškeré příkrmy, je plně kojený a i když mu denně zkouším dát nějaký příkrm, tak buď neotevře vůbec pusu nebo to všechno vyprská, někdy se poštěstí, že sní pár lžiček, ale to je skoro zázrak a u toho vyprská tak dvacetkrát tolik, než co sní. Zkoušela jsem kupované příkrmy, ovoce, zeleninu, domácí, husté, řídké, jednodruhovou zeleninu, polévky, více druhů, zkoušela jsem přidávat MM a nic. Nechce ani kaše, mlíčko s kaší... už začínám být zoufalá, tímhle tempem budu kojit do puberty 😀. Máte nějaké rady, jak ho rozjíst?

patrusa
14. črc 2015

Zkusila bych mu dat jidlo do ruky. Do mekka uvarenou mrkev a brambory a dalsi, nakrajet na spalicky. Treba ho to bude takto bavit vic. Samozrejme ho musite hlidat, aby se nezakuckal.

baru88
14. črc 2015

Ahoj, jsem zvědavá na rady ostatních, protože mám ten samý problém. Synovi je dnes osm měsíců, bohužel od narození je na UM, s příkrmy jsme začali tedy už kolem 4. měsíce. Nebyl z nich nadšený,ale docela jedl (kaše, ovoce, zelenina, masozelenina, nýsledně jogurt.) Cca před měsícem mi z ničeho nic začal odmítat veškerý příkrmy. Od té doby je výhradně na UM. Zkoušela jsem mu dávat jídlo do ruky - nezájem, maximálně ho jednou olízne a zahodí a pak se dožaduje UM. Zdravotní sestra mi radila, nechat vyhladovět (pár hodin), jenže jsem zjistila, že bude raději půl dne hlady, než aby si vzal příkrm. Minulý týden jsem byla na 8. měsíční kontrole a bavila se o tom doktorkou, váhově je na tom dobře, veškeré vitamíny a potřebné živiny má prý z UM, takže mám být prý trpělivá a jídlo se snažit občas nabídnout, ale nenutit...takže nám
@petronelka20 nezbude nic jiného, než jen zkoušet a zkouše...

beta.m
14. črc 2015

Synovi js 11 mesicu a zeleninu s masem neji dodnes, navaluje ho to. Taky jsem zkousela ruzne obmeny ale nic,ze zeleniny ji akorat okurku a rajce co si ukusuje sam,ostatni prikrmy nastesti ji. Vadi mi ale ze neji to maso,to nechce ani s presnidavkou

ninive211
14. črc 2015

Asi je to i obdobím a může to mít souvislost se zubama. Moje dcera jedla všechno, milovala ovoce, snědla celou tu velkou 190 g přesnídávku. Teď bez problémů jí jen masozeleninu, ovoce sní tak půlku původního množství, jogurt jak kdy a kaše vůbec, přestala jsem je úplně dělat, protože jsem o pak po ní všechno dojídala (nepomohlo ani míchání s ovocem půl napůl). A ségra kolem 9.měsíce měla s neteří problémy s jídlem ještě větší, se zeleninou i ovocem začínali úplně od začátku, nechtěla nic.

kaijko
14. črc 2015

Já malé zamíchala zeleninový příkrm do mléka a pomalu ubírala mléko až zbyla zelenina 😀 Po pár dnech jí baštila hezky 🙂 Zkus to, třeba to vyjde 😉

petronelka20
autor
14. črc 2015

@kaijko
@ninive211
@beta.m
@patrusa
@baru88 Holky, zubama to asi nebude, zkoušíme příkrmy asi od 5,5 měsíce, vždy bez úspěchu, pak na konci 6.měsíce měl světlou chvilku a asi týden jedl normálně, a od tý doby nic. MM jsem do toho dávat zkoušela, nepomohlo to, zkoušela jsem mu to dávat před spaním, po spaní, mezi spanim, najedenýmu, hladovýmu, krmit když jíme my, kyrmení ségrou, spolu s ní... Zkoušela jsem i vařenou i syrovou zeleninu do ruky, ale jelikož neumí kousat, tak se tím buď dávil nebo si to vůbec nevzal. Nechce ani dětské křupky ani sušenky, jen to vidí, tak prská.

linda.r
14. črc 2015

Mě holky začaly trochu jíst až od 10. měsíce a nijak jim to neuškodilo. Ve 12 měsících už jedly v pohodě s náma.. Ta starší do roka nechtěla ani pít. Podle mě, pokud o jídlo nemají zájem, tak jim kojení stačí.

katyxq
14. črc 2015

Přestat to řešit, jen dál nabízet (zdravé a výživné věci jako zeleninu, avokádo, ovoce, maso, ryby, ořechy a semínka v nedusivé formě, atd.) ... moje dcerka se začala rozjídat od roku a čtvrt. A dneska jí skoro všecko, kojená byla do skoro tří let (pak se odstavila, nebylo to úplně samoodstavení, nebýt pár věcí, tak by se asi kojila o fous déle).

andrrriiik
15. črc 2015

Moje dcera taky blbě jedla,kolem 10-11m jedla dokonce jen mandarinky a MM.Nic jiného jsem do ní nedostala,ale nabízela dál.Dodnes moc nepojí,je zkrátka po mě 🙂 Zato teď jídlo miluju,asi doháním to dětství 😀