Jak naučit 11měsíčního syna pít?

evjun
12. dub 2017

Ahoj,mam 11 mesicniho syna a strasne malo (spis skoro vubec) pije. Pije akorat mliko,nic jineho nechce. Zkousela jsem vodu,caj,dzusy. Vyjimecne vypije za den asi 150 ml cerstve jablecne stavy,ale vetsinou jen tak 50 ml caje,i kdyz mu to porad nabizim,vzdy si jen cucne. Mliko ma dvakrat denne 210 ml. Rikala jsem o tom doktorce,ale moc mi neporadila,jen,ze by mel vypit asi litr i s mlikem,coz teda nevypije ani nahodou. Moc dekuji za rady.

iveee
12. dub 2017

Ahoj🙂 Já koupila nedávno malému (9 měsíců) takový hrníček s pítkem (od Tommee Tippee za 89Kč) a pije si sám🙂 Když jsem mu dávala z lahvičky, tak nechtěl. Takhle jak to má v hrnku a může si s tím hrát, tak si to hezky chytí a pije. Vždycky mu tam naleju trošku vody, protože to při otočení lehce teče přes pítko, ale jeho to hrozně baví. Tak bych zkusila nějaký hrneček, jestli už jste nezkoušeli. Ale jestli má dost počůraných plenek, tak bych to pití nehrotila 🙂

lasse
12. dub 2017

Stale skusat skusat skusat. Nechaj sa mu pohrat s hrnickem alebo aj skusat dat napit z normálneho "dospelackeho" hrnicka(ale pocitat s tyn, ze sa zakucka...). V 11m ziadna tragedia, ze mu to nejde. Ak pije mlieko a pokial ma mokre plienky je vsetko ok. A neni ani vedro, takze sa naozaj nemusis bat. Mne syn zacal pit hezky z lahve (s pitkem) cca v 13m a od 15m uz pije z klasickeho hrnicka. Do roka mu to naozaj moc neslo.

netopejr
13. dub 2017

U nas nejlépe funguje normální dospelacka skenice - široké okruzi lési neznuzke,.to jim tece koutkama. V Ikey maji skleničky s velkým průměrem vrchního kola a malo vysoké, z tlustého ska, a ty zdrži i mladší dítě samo. Ze sklenice zvládnou moje děti pit v pulroce, kdy jsou jen kojeny. Oak ještě dobre pijou z cykloflasek, resp. nejlíp z Isostar s tim zaklápěcím vickem - je jak brčko,ale nedá se stisknout, ze by pak neteklo. Kdyz je to ten cyklouzaver - vysunovací špunt, tak je i u jinach flašek rozsireny, a to jim tichu z pusy tece. Hrníčku vselikych jsme vyzkoušeli hodne, nic se nechytlo a stejne to všude mozne teklo.... 🙄

netopejr
13. dub 2017

A ještě ta věc,když pije malo: Deti nejraději z maminčiny sklenice, flašky, hrníčku... Si vem vodu a poděl se, třeba to poloze zvýšit množství 😉

lasse
13. dub 2017

Mna este napadlo, ze mu chutila kojenecká voda v lahve s tym asi cyklouzaverom. Je to kojenecká voda ružový Rajec 0,5ml, tu v Prahe dostat v niektorých obchodoch (napr. V Albertu, asi i dm). S tym sa dost rozpil. A naucila som ho na vodu, to je lepsie ako džúsy ci pod.

hanve
13. dub 2017

Maly se rozpil diky tomu,ze jsem mu redila mliko. A stale jeste pije pouze teplou vodu. Zacala jsem asi na 2/3 mliko ku vode a postupne ubirala odmerku po odmerce. Zacala jsem na 100 mL a on výpil treba 80. Ted vytahne 300 na ex nekolikrat denne. U nás zadne hrnecky a jiné serepeticky nezabiraly, mame toho tu celou vystavku k nicemu.

dora13
13. dub 2017

Ruzne lahve jsi zkousela? U naseho synka zabrala lahev s brckem, do te doby ani tuk a tohle vzal na milost.

markever
10. črc 2017

Milé dámy, řešíme velmi podobný problém, 6ti měsíční holčička, do cca 5 měsíce jen kojena, od 5tého zkoušíme příkrmy i čaj, ale před 3mi týdny velmi málo pila mléčka
a občas malinko vygrcla, bylo horko, občas nějaký příkrm. Po týdnu začala jeden den grckat tak intenzivně, že jsme museli do nemocnice a 4 dny jsem byly na kapačkách. V podstatě porucha trávení, kromě kapaček nic, každý den něco a poslední den, něco málo. Propuštěni s diagnozou, že tam mohla být nějaká viróza s kombinaci celkové dehydratace s tím, že na její váhu máme alespoň 1000 ml tekutin denně. Pediatrička zprávu četla, nevyhodnotila nic mimořádného.
Po návrate nedáváme denně snad 500-600 ml v mléčku - čaj, převařenou vodu, napité piškoty, zeleniny do ni dostáváme velmi málo, odmítá viz. výše jakýkoliv hrnek, tech už máme, už i 4dírkové cumle a nic, ani po lžičkách, nic nic, nic .... kromě pivního 😲 to chce vše co vidí u nás ... otevřený hrnek by šel, ale vše stejně končí mimo, neboť nelze kontrolovat, kolik toho skutečně vypije a taky se zalkne, ještě neumí pít nekontrolovatelné i malé dávky, a proto se obáváme, že se asi vrátíme na kapačky, neboť ji nedokážeme řádně zavodnit. Ona je velmi veselá, rozesmátá - o to je to horší. občas jen mrmle, ale nepláče. Jinak je od malička velmi citlivá na mnoho jídel v mléce - atopická.
Očkování na rotavirusy jsme nestihly podat, neboť po očkování, byla chvíli nemocná a pak už dehydratace.
Co jsem ještě nevyzkoušely? tady čtu láhev s cyklouzávěrem - zítra jdu koupit, čajové injekce, ...? láhev s brčkem je co? neco jakocola s mekáče? (ona nechce tahat)
Nejaké další rady?

netopejr
11. črc 2017

@markever A nebylo by jednodušší ji ještě kojit?

markever
18. črc 2017

ale ona je stale kojena bezne davky kolem 100ml, jen je jeste prikrmovana.
btw. ten den poprve zacala pit caj z cyklolahve o to vic ze poprve pila ryzovy odvar kasi prave z cykloflase Jupika 😘 .... jenze radost byla predcasna.... tu pulnoc a z te kase brckala poprve, podruhe, .... a.my uz vedeli co bude nasledovat, kdyz grckala nasledovne a byla apatycka iz jsme volali zachranku, takze jsme zase skoncili na infuzi 😢 no po par dnes jsme si vynutili pri opakovane hospi. testy na reflux ... negativni ani dalsi odbery krve stolice nic nepotvrdili. tak zatim uzavreno ze puvodni viroza se vratila. Dacky v nemocnici male, ale propustwni. nyni jsme doma a pokud to jde ladujeme do ni co.se.da, mlicka furt a obcas i caj, vodu, kasicky .... nezavadime po 3 tydny nic noveho. Pomohla i novinka flaska MUM z ni uz i sama so dokaze podrzet obcas flasku, takze uz ze dvou flasek pije ... zatim nejak negrcka, ale musime vydrzet a kontrolovat prijmy vydaje, budou horka.