Jak na příkrmy?

lenuli89
31. kvě 2021

Ahoj holky,
malinko tápu v příkrmech resp. v příkrmech a miminku na umělém mléčku. Kolik Vám miminko vypije mléka, když dáváte přikrmy?
Mám 6 měsíčního chlapečka, s přikrmy jsme začali v 5 měsících, a až teď se rozpapal trochu více, i kdyz to stále není hitparada. Spapa tak kolem 70ml prikrmu, to samé i s kaší. Cajik a vodu odmítá, čaj vezme pouze na milost ze lžičky a to jen pár.
Nás den začíná cca po šesté hodině, kdy vypije 200ml mléka, kolem osmé mu dám kaší cca těch 70- 80, o půl desáté mléko cca 180ml, o půl jedné zeleninku, za hodinu zase mléko 180, pak kolem půl páté ani trochu presnidavky a zase mléko 180, a pak kolem osmé večer mléko a vydrží až do rána.
Jak jste to prosím kombinovaly vy? Příp. kdyby mi snědl celou kaší což je těch 150 tak co na zapiti? , a kdy dáváte další papani?

Omlouvám se, jestli nějaké maminky pobuřuju, ale fakt se v tom ztrácím, hold nejsme jedlici a to jsem.si myslela, že s porodní váhou téměř 4 kg budem bastit problémů...

klokanka31
31. kvě 2021

@lenuli89 Moje malá začínala s příkrmy nějak v 6 měsících, a když se to ustálilo tak:
snídaně: sunar
svačina: přesnídávka
oběd: masozeleninový příkrm
svačina: sunar
večeře: kaše
většinou druhá večeře: sunar
A k pití pije vodu + od cca 18 hodin pije uklidňující čajíček

lenuli89
autor
31. kvě 2021

@klokanka31 děkuji za odpověď. Takze bych neměla dávat tolik mlíčka, asi... Mě mate právě to, že, nechce ten cajik, dá si tak pět lzicek a konečná, a tak mám strach aby nebyl dehydratovany... a můžu se zeptat, jaké jste měla časově rozmezí mezi jídla (jen pro orientaci, vím, že každé mimi je originál a má odlišné potřeby...)

klokanka31
31. kvě 2021

@lenuli89 No určitě by měl pít, jestli je dehydrovaný poznáš i podle velké fontanely. Zas s tím mlíkem taky záleží kolik ti sní příkrmů, mě vždy sní celé skleničky i celou dávku kaše. A časové rozmezí 2.5 - 3 hodiny, někdy se stane i 4 hodiny.