Ahoj koníkářky, opět se k vám srdceryvně upínám s prosbou o rady. Náš prcek začal zhruba před měsícem s příkrmy. Osobně si myslím, že nám to fakt docela jde. Chutná mu všechno, otvírá pusu, více méně polyká, ale spíš více 😀 . Asi se divíte, kde je tedy problém. No, problém je v tom, že si strká ruku do pusy při jídle a bere mi lžičku. Asi si umíte představit, jak potom vypadá 😅 Ale mě je to dost jedno, prostě ho pak převlíknu a umyju. Mám radost, jak mu chutná. Osobně si myslím, že jídlo prozkoumává a že je to jen období. Lžičky máme dvě, takže jednu si drží a druhou krmím. No jo, jenže manžel mi tvrdí, že ho rozmazluju,když ho nechám strkat si při jídle ruce do pusy. Když ho krmí on, tak malej pláče, protože mu tatínek drží silou ručičky. Pak toho sní málo, ale manželovým argumentem je vždy, že mu to nechutnalo. Myslím si, že to dělám dobře, ale patent na to samozřejmě nemám. Jak to děláte vy? Držíte ručičky? Nebo necháte dítě zkoumat a držet si samo lžičku? Taky si vaše dítě strká ruce do pusy při jídle? Díky moc za pomoc 😉
bože, to přece dělají všechna miminka, ať si manžel zajde do Savoye na distingované stravování, miminko objevuje svět a tedy i jídlo všemi smysli..až tam narve nohu, srkne to nosem, všechno je dovoleno..hodně brzy jsem nechávala i večeři jako volný lov a zábavu s jídlem - v kuchyni, ne u stěny, nad linoleem, nahou, nebo v oblečení víc než hrozném pmířícím do pračky a snažila se papat sama, ráda a byla z toho velká zábava. Ruce samozřejmě nedržím..zkus to na manželovi někdy, třeba mu i oči zavázat, aby měl to vnímání zhoršené, jak mu bude chutnat..
@aqeris Mám 7 měsíční holčičku a sice mi nebere lžičku, ale pravidelně strká do té špinavé pusy nohu 🙂 A taky hodně kope nožičkama, takže třeba dnes mi vykopla lžičku z ruky 🙂 Je to normální. Jediné v čem malé bráním je houpání (krmím v lehátku), protože se houpe tak, že bych se jí do pusy nikdy netrefila.
Ahoj 🙂 Já myslím, že je to úplně normální. Mám půlroční holčičku a už měsíc jedeme příkrmy. Ze začátku to moc dobře nešlo, ale už jsem nad ní vyzrála 🙂 Vždycky totiž chtěla šahat na kelímek, z kterého jsem krmila, to samozřejmě moc nešlo, tak jsem jí dala do ruky čistý, ona si s ním hrála a já ji u toho krmila. Teď po pár dnech krásně papá, na jídlo se těší a chutná jí 🙂 Manžel měl taky tendenci ji svazovat plínkou tak , aby se neušpinila a nemohla hýbat rukama, to se jí samozřejmě nelíbilo, naštěstí hned pochopil, že to tak nepůjde 🙂 Takže buď ráda, že tak krásně jí 🙂
Ahojda, taky začínáme s příkrmy. Každé takhle malé dítě si strká ruce do pusy a s tím prostě nic nenaděláš 🙂 My to pak máme doma po jídle jak po výbuchu, stačí těma rukama opatlat ještě všechno okolo - oblečení, lehátko, zem, hračky a vše, na co dosáhne, takže to je vždycky akce 😀 😀 😀 Držet ruce je nesmysl, bude se akorát vztekat kvůli nepohodlí. Maximálně jen trošku "usměrnit", ale to bys musela mít chapadla, abys u toho stihla ještě krmit lžičkou 😀 Prostě to k tomu patří a je potřeba se na to vybavit ne moc hezkým oblečením, bryndáky a plínami - prostě hodíš vyprat a žádná škoda... v tomhle věku dítě fakt nejde rozmazlit tím, že mu necháš ruce volně. Manžel by si měl uvědomit, že máte doma děťátko a ne cvičenou opici 😅 😅