Chtěla bych se zeptat, jak krmíte svoje děti? Posazujete do židličky? Můj syn (7 měsíců) ještě nesedí. Svačinu, oběd i kaši večer mu dávám v leže. Mám ho posazovat do židličky? Autosedačka se mu nelíbí :( A dáváte dítěti lžičku do ruky aby se krmilo samo?
Já na to krmení dceru posazovala od té doby,co seděla bez opory(ale sama si nesedla),tj.od 6 měsíců.Podle mě to na tu chvíli nevadí.Ale,že bych ji posadila,aby si hrála,i když se sama posadit neuměla,to ne.
podložila jsem ji na gauči polštářema aby měla polohu jak ve vajíčku, později šla do krmící židličky i přesto, že samostatně ještě neseděla, dala jsem tam deku nebo polštářek. Bylo to prostě nejlepčí. Lžičku jsem do ruky nedávala, nejsem zastánce jídla všude 🙂
@annapans Koupila jsem toto lehátko http://www.slune-cz.cz/fisher-price-sedatko-od-.... Poloha jako ve vajíčku. Lžičku do ruky jsem dávala a učila ji dávat do pusy.
Dám si dítě do klína. Jeho ruku, co má blíž k memu tělu si zaseknu mezi svou ruku a své tělo, aby mi s ní nemachal a svou tou stejnou rukou mu chytnu i druhou volnou. Jedna ruka mi zůstává na krmení a dítě je fixovane a dlabe 🙂
dělám to jako @whitelilith. Jakmile jí dám něco do ruky tak to cpe do pusy a to bych jí nenakrmila🙂. První dceru jsme na klíně krmila tak do 12-14m ...v jídelní židličce být nechtěla....pak už seděla na židli.
7měs. dítě jsem krmila v pololeže v autosedačce nebo lehátku. Sedět začal syn sám asi na 9měs., stejně tak i dcera, až poté, zhruba na 10-11měs. dostali vlastní rostoucí dřevěnou židličku, kde teda seděli sami a já je krmila. Dávat lžičku do ruky pro samostatné krmení se doporučuje od 1roku, jsem četla, u syna jsem to zkoušela až mnohem později, dřív by to smysl nemělo, absolutně mu to nešlo, u dcery na roce párkrát ano-zkusila jsem to, a posledních min. 14dní už chce jíst jedině sama.
Ale určitě asi na 3/4 roce dostávali kousky ovoce na žužlání (buď samostatně nebo v krmící sí'tce, aby se nedusili kousky), křupky a později i pečivo.
@annapans davala jsem do autosedacky, ale taky se tam vztekal. tak jsem na dobu jidla dala do sedacky. nejak se najist musi 🙂 malemu je 11m a kdybych mu dala lzicku i ted, asi by toho moc nesnedl, spis by udelal zajimavou umeleckou malbu v kuchyni 😀 aby jedl sam davam treba nudlicky dyne, nedavno mel palacinku a tak. kasicku bych mu dala mozna tak v moment, kdy bych chtela pak jeste hodinu uklizet 😀
malou jsem až do roka krmila v takovém tom lehátku, až po roce jsem ji dala do jídelní židličky - možná to bylo dokonce i později a samotnou jsem ji nechávala jíst až tak kolem 18m
Děkuji moc za rady. Syn jí krásně, jen mám strach když leží, že mu zaskočí. Zkusím dávat do sedačky.... a to na každé jídlo? Svačinu a oběd asi jo ale když mu dávám po koupání kaši, dám si ho vždycky do postele a přikryju do pasu peřinkou a pak dokojím. Tam mi příjde ta sedačka nepohodlná 😒 Jako že sním budu pořád cloumat sem a tam....? S tou lžičkou mi to přijde taky brzy..... když mu dám do rukou dvě hračky neumí ten pohyb zkoordinovat tak aby s něma bouchl o sebe, takže pochybuju že by se trefil do pusy 🙂
Posazovala jsem do sedačky pro mrnata, má to hrazdičku, která se dá oddělat. Nevím, jak to přesně nazvat, polohu to má asi jako v autosedačce ve vajíčku. Posazovat do klasické židličky je ještě brzy. A lžičku dávám do ruky, aby se zabvil a nebral tu moji, ale že by sám jedl, to ještě nee.