Ženy, je to sice zvláštní dotaz, ale já si nad tím lámu hlavu už pěkných pár týdnů. Malá je čuňas, když jí, všude je jak po výbuchu. Stoličku, plovoučku, dítě hned umyju a vyčistím. Stejné tak bryndáky vždycky zaperu mýdlem ihned po jídle a pak odpoledne hodím do pračky. Máme jich tak 50, ale ..svěží" vydrží vždy tak pár krmení, pak zasmrádnou a nemůžu je toho odéru zbavit. To bych každý týden kupovala novou sadu s takovou. Máme jeden z Německa, ten je skvělý, je velký, má igelit a těsnění kolem krku a zápěstí. Když ho použiju, tak nemusím pak malou po jídle komplet převlékat. Tady jsem ani žádný takový vyhovující neviděla. ☹ Existuje nějaká babská rada, mýdlo, prášek, aviváž, cokoli, jak ho ,,zakonzervovat"? :D
Napadá mě jen žlučové mýdlo. Tekuté.
Přidala bych do praní ocet, je místo aviváže a navíc desifekce.
napadlo mě to samé co hojda přidat ocet!!
Normálně na vyvářku ne ? Už tady byla jedna diskuze, proč holkam smrdí ručníky a uterky. Ony je ty chudery perou na 60. Tak takový prádlo proste smrdí. Pro prádlo s biologickou špínou platí vyvarka. Tzn kapesniky, uterky, ručníky, prosteradla, povlečení, světlé kalhotky a trenky . Ja mam dite taky cunika, kolem jídelní židle je jídlo kolem dokola. Ja tedy dítě pred jídlem svlekam do pliny a max dám kolem krku látkovou plinu. Látkové plenky maji u me doma široké využití. Neustále utiram zaprasenou domácnost a hazu do prádla, nic nikde nesmudlam v umyvadle, proste podle potřeby hodím na 90 do pračky, pak do susicky, složit ( nezehlim ) a jedem dál. Používám ariel gel z německa, ale z letitých zkušenosti vim, ze prádlo vyprane na 90 ti nikdy nesmrdi.
@leni78 já peru na 90 skoro všechno a přesto mi např. utěrky smrdí jako vix. Ani nejsou bílé, jsou zaprané. Takže to nebude jen teplotou.
S tímto mi pomohla taky jedině teplota - prát na 90 (smrduté ručníky). Ale problém může být i v prášku. Pokud je to nějaký levný, asi to může být i tím.
Používám Persil, aviváž Batole, peru na 40, někdy na 60, vyjmečně na 90, suším v sušičce nebo na sluníčku a nikdy mi nic nesmrdí🙂
Peru v dětském Persilu na 60,když je špinavý potřu žlučovým mýdlem a nikdy mi nic nesmrdělo
To chce kvalitní bryndák. Koupila jsem tento (žlutý) z kolekce Miffy a můžu opravdu doporučit. Po jídle stačí opláchnout ve vlažné vodě, pokud je opravdu hodně špinavý, tak s troškou mýdla nebo jaru, za chviličku je suchý, vůbec nikdy nebyl cítit a vypadá pořád suprově. Švédská kvalita a u nás se dá sehnat v eshopu za 149,-. A je opravdu velký a s kapsičkou, která také hodně zadrží 😉
tento je nejlepší http://bryndaky-a-uteracky.heureka.cz/tommee-ti...
jen se omyje a je připraven na další akci
kdyžtak pod něj nějaký ten hábit i s rukávy pro nejhorší prskálky http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/9021...
já používám buď plastové na zavazování za krkem, ty po jídle hodím do vany, vydrbu. Nebo používáme ty zástěrkové s rukávy z Ikey (sada modrého a červeného), to je nějaká umělá látka, a ty když takto ručně přeperu, tak smrdí. Nesmrdí jedině, když je vyperu v pračce, ale to samozřejmě po každém jídle nejde, že. Pokud to ale v pračce vyperu, nesmrdí mi to nikdy. peru v Persilu Sensitive, teplota nejčastěji 40st. (na barevné a právě tam dám i bryndák) nebo světlé prádlo na 50st., výjimečně 60st.
Jak radí @leni78 vyvářku, to nevyvářím, jelikož valná většina věcí se vyvářet nesmí. Na ručníkách je psáno 60st., tak je tak i peru, prostěradla s gumičkou se taky nesmí vyvářet, gumičky by brzy zpuchřely, to samé u spodního prádla, povlečení, pokud je to barevné, jsou tam knoflíky apod., nikdy nevyvářím a nesmrdí to. Nedávno jsem si ještě pořídila nějakou desinfekci do praní, ale to jen jako pojistku pro malé miminko, co mám te´d doma.
Ocet anebo Sanytol, tj.dezinfekce pri nizkych tt
mne nezosmradli bryndaky, jedine tak sa urobily flaky ale po prani pracke a este v rukach boli ciste, to boli tie bavlnene a pak som mala este take tie z PULu od značky POPin (mamaja)a na druhej strane flees tie sice rukavy nemaju ale vyhrnula som rukavi na tricku a bolo 🙂
Jednou jsem četla idkusi a tam se uživatelky shodly, že ručníky jim smrděly i po vyvářce, když prali ve Woolitu. Mám stejnou zkušenost. Nemůže to být tím?
Do machani misto avivaze panak octa 😉
Vyzkoušejte jednorázové bryndáčky 🙂. Mně se osvědčily moc .
Urcite prat na 90 a taky hned po vyprani povesit a nechat PORADNE uschnout. A nehaze spinave vlhke veci do kose na pradlo.
Doporucuju prasek Jelen a misto avivaze ocet. Peru na 60👍
@zaludova to už mám bohužel za sebou :D jednou jsem hodila mokrou plínku do prádla a samozřejmě mi tam zplesnivěla, takže na to si dávám bacha .. co se týče praní, tak prala jsem na 90 a i tak tam zůstaly ty oranžové skvrny :(
nejlepší je prát na co nejvyšší teplotu, já třeba přidávám funkci parního praní, ale to každá pračka nemá. jinak tedy já měla bryndáčků jen pár, spíš na první příkrmy a na slintání. jinak mi víc vyhovují igelitové a plastové, které umyji jako nádobí v jarové vodě, nechám okapat a jedem na novo 😉 my máme bez rukávů myslím, že z tesca, už nevím...podědili jsme je a s rukávama se prodávají v ikei 😉