Ahoj holky, mám teď přístup k sezoní zelenině, tak bych si ráda připravila nějaké příkrmy dopředu. Nechci zavařovat, ale chtěla bych mrazit, jak dlouho tam to jídlo může být?
Díky
dana
2 až 3 měsíce? ale ruku do ohně za to nedám
Já to v mrazáku nechávám max. měsíc.. 😉
nevím, jestli je na to nějaké pravidlo (maso, knedlíky a tak nechávám v mrazáku klidně půl roku), vařené věci pro mrňouska tak 2 měsíce, do té doby se snažím zase spotřebovat.
Hotove jidlo jsme meli tak 2-3 mesice treba, ovoce klidne dele. V lete si zamrazim rybiz apod a beru ho jeste v zime. Taky jsem nakoupila sezonni zeleninu, povarila, rozmixovala a zamrazila v tvoritkach na led, a pak jsem jen nahazela do hrnecku par kosticek od kazdeho druhu, na prvni prikrmy to bylo fakt sikovny 🙂 Sice je jasny, ze varenim i mrazenim se spousta vitaminu ztrati, ale radeji co nejvic tohodle sveho, nez divna kupovana zelenina dovezena v zime buhvi odkud. I kdyz je jasny, ze i to jsem kupovala, vsehcno clovek na mrazaku nemel.
nechávala jsem měsíc , maximálně tak 6-8 týdnů, když je teď už větší...ale t jen vyjímečně.Když to zbylo a zůstalo déle už jsme jí to nedála a snědl to třeba manžel🙂. Ale mluvím o mražení polévek , omáček apodobně...hotového uvařeného jídla. Ovoce nemám moc zkušenost, ale myslím, že by mohlo zůstat déle, podle toho jak je zpracované asi . Nemáme tak velký mrazák, aby se mi tam tolik vešlo🙂. Pravidla na mražení moc žádné neznám🙂.
já příkrmy zavářím a vydarží díl.
já je tam nechávám max. měsíc 😉 i když je to zmražené, tak tomu za delší dobu nějak nevěřím
to mě také zajímá..také se na to chystám..právě jsme dodělal 8. kelímku meruněk a nevím jak dloho to může být zamarežené nerada bych teď dávala k svačince jen meruňky :( tak doufám, že nikdo co nejrychleji odpoví 🙂