Maminky poptřebuju vědět jak vaříte domácí krupicovou kaši ? Na pytlíku je uvedeno půl litra mléka, 2 lžice krupice, cukr .... jenže já to musím udělat ze sunaru.. mám jen odebrat množství mléka a sunaru nebo jaké máte tipy ? 🙂 Dostala jsem ještě návrh udělat 90ml vody, v tom uvařit 2 lžičky krupice a pak přimíchat 90ml mléka....Co myslíte ? 🙂 Děkuji
Souhlasím s @zamilovanadonej, později bych uvařila krupičku ve vodě a pak domíchala sunar, ale dávala bych až tak kolem 10. měsíce 😉
snad se to tu neobjevi 2x, pisu z mobilu a svuj prispevek nevidim pridany, napisu ho znovu: krupicovou kasi jsem delala dceri 14m 1x, podle "stareho receptu od maminky, jak ji delaly nam"..krupicku na par hodin namocit, minimalne 20min varit (michat, chyta se), pak pridat UM, dosladit lehce glukopurem, nebo ovocem. Dcera ohrbula nosa nedala ani 2lzicky..takze dal varim jahly, pohanku, ryzi, s ovocem co mam, nesladim. Kdyz nestiham Nomina kase+ovoce, 80kc za kupovanou nedam.
Vhodnější a jednodušší na ppřípravu je hotová instantní kaše pro mimča, my kupujeme z DM - vyjde nejlevněji a je BIO. Krupici bych 5měsíčnímu kojenci určitě nedávala. My jsme kašičky začali až po roce.
TAk pokud jde o klasickou krupičku- myslím že je u vás na ní brzo, ale je to samozřejmě vaše volba. Sunar se převářet nesmí, to je jasná věc, tak jedině tedy krupičku uvařit a sunar domíchat dodatečně jak píšete....lepší by byla kašička rýžová.....aby miminko nebolelo bříško- to mi přijde jak jediný efekt krupičky v tomto věku. 😉