Jak a kdy dávat dítěti červenou řepu?

terrinkaaa
6. bře 2016

Ahoj holky, chci se zeptat. Od kdy muzu zkusit malemu davat cervenou repu a s cim ji podavat, jestli jenns jinou zeleninou, nebo jen s bramborem a nebobo ryzi, masem?? A jk se tedy pripravuje? Nekdo rika, ze ji jen umyt a povarit 50 minut v celku a pk jen dat kousky a rozmixovat. Nekdo zase ze nakrajet na male kousicky a pk rozmixovat, ale kamoska ji delala nakrajenou a uplne ji zbelala..proste cervena uz nebyla, cim to mohlo byt, ze by ji varila douho? Dekuji za rady.

xleni
6. bře 2016

Davala jsem ji nedávno, mezi prvními prikrmy. Poprvé samotnou, pak s batátem. Vařila jsem pokrájenou na kostii a pak mixovala. Trvalo to dost dlouho, než se uvarila. Tad jsem koupila predvarenou v lidlu, holky tady říkaly, že se taky muze davat.

xleni
6. bře 2016

Omlouvám se za chyby, píšu z mobilu.

xleni
6. bře 2016

Jo a zesvetlala se mi taky ale jen ten povrch kostiček, uvnitř bylo červeno 🙂

zlatkavlk
6. bře 2016

já řepu dělám na plátky v parním hrnci, šlo by určitě i na pařáku... do 30min max je hotová a červená zůstává krásně... 🙂

lv
6. bře 2016

U nás se dělá pečená, lépe nám chutná, vařená je taková vylouhovaná..potřít olejem, do alobalu, péct 2h (velikost tenisáku asi), pak oloupat, na kousky a rozmixovat. Jelikož jí bylo takhle víc, tak jsem mrazila do tvořítek na led a příště měla hotovo. A s bramborem, masem, nebo mrkví, rýží, celkem libovolně..

lv
6. bře 2016

a nezapomenout, že barví i mič..zapiměla jsem skoro vždy a šílela u přebalování, že dítě krvácí

lv
6. bře 2016

moč a zapoměla - píšu chyby