Jahoda. Zkusily jste dáte dříve než v 1 roce?

28. bře 2022

Maminky čekali jste k 1roku nebo jste zkusili dát dříve?
Myslím v létě až porostou ? 😶 děkuji za odpověď

makovice88
28. bře 2022

Dcera je kvetnova, takze jsem pockala, az ji bude rok a neco. Ja trubka si sama dala jahody, kdyz jsem kojila syna a cely se mi osypal. 🤦‍♀️ Je to fakt silny alergen.

guliii
28. bře 2022

Do jednoho roku jsem nečekala. Ale syn neměl s alergiemi problémy. Ale dala jsem mu jen kousíček a když byl v pohodě druhý den jsem dala zase třeba jednu jahodu. On viděl, že to jíme a chtěl taky. Bylo mu asi 10 měsíců.

darinka84
28. bře 2022

Ja nikdy nečekala s ničím.. Vajíčka, ovoce.. Normálně dětem dávám, když jsme s příkrmy začínali. Neřešila jsem...

emillyhk
28. bře 2022

Čekala jsem do cca 13m (syn je lednový). Ale já byla s jahodami hodně opatrná hlavně proto, že já sama mám po jahodách ve větším množství kopřivku 🙄

j.a.n.i
28. bře 2022

Ja ani nevim v kolika je mala dostala, nicméně skoro okamžitě je vyzvracela. Jist je zacala az nekdy v 5 letech.

sanyy22
28. bře 2022

Synovi jsem dala jahodu v 7.5m a nic mu nebylo.

dendy88
28. bře 2022

Malý bude mít rok teď na konci dubna, a jahodu dostal už víc jak měsíc zpět . Ale on nemel reakci na nic naštěstí,a dcery taky ne.

areh
28. bře 2022

Oba kluci je měli dřív než v roce. Jsou září říjen, takže to léto před prvníma narozeninama je ochutnali zezahrádky. Bez problémů

lenerka1
28. bře 2022

Jela jsem podle toho, co dozrávalo na zahradě, takže oba dostali jahody už před rokem. Jako se vším, nejdřív kousek na zkoušku, pak více a nakonec si chodili trhat sami 🙂

jana_zofie
28. bře 2022

Necekala jsem. Dcera je unorova a zkusily jsme hned v lete. Nejdriv jen trosicku. A rika se, ze je opravdu dulezite oloupat ty pecicky. Ja je poctive okrajela. Byla v pohode.

katule1990
28. bře 2022

Syn je listopadový, nečekala jsem a jahody v sezoně normálně dala, bylo mu asi 8 měsíců. Byl teda trošičku osypaný, ale těžko říct, jestli to nebyly potničky z veder.

treasurka
28. bře 2022

To jsem ani netušila, že se má. Futruju jí tím už asi 3 měsíce. No, aspoň vím, že neni alergická 🙈

elesse
28. bře 2022

Dávala jsem spíš podle sezony než tabulek, takže jahody dostal syn v létě, je únorový

martiniquest
28. bře 2022

Dcera dostala v pul roce cerstve ze zahrady. Bez problemu.

inssomnia
29. bře 2022

Z obchodu bych je nekupovala, ale přišlo by mi mimo skoro ročnímu dítěti nedat čerstvé ovoce a zeleninu že zahrady v sezóně. Jak už tady padlo, zkusit nejdřív opatrně, pozorovat. (úplně stejně jsem jedla já při kojení a nakonec jsem jedla úplně všechno bez problémů)
Mně se dítě lehce osypává nejspíš po rajčatech, která ale miluje. Tak to s nimi nepřeháníme, ale když to je takhle minoritní, neřešíme.

ajja87
29. bře 2022

@inssomnia to jsme na tom stejně, dítě miluje rajcata a taky se mi pi nicg osype... Jinak jedno dítě mám na podzim, takze dostalo jahody ze zahradky nekdy kolem 7 nebi 8 mesice a bez problémů, ted to mladší je únorové a popravdě dostalo kupovane, jelikož babicky občas koupi, jelikoz nosí sladkosti v omezeném množství, tak kupujou ovoce nebo zeleninu, tak se v zimě stane, že ty jahody se u nás objeví... Abtak ochutnala tak kolem 10nmesice