Od kdy jste začaly dávat dětem příkrmy s hráškem/brokolicí? Nedělalo jim to neplechu s bříškem? Bolesti bříška, nadýmání a tak?
@michaelarousova No mojí malé je 8 měsíců, tak jsem jí začala dávat i příkrmy s hráškem, chci zkusit i brokolici, ale mamka mě vyděsila ať jí to nedávám, že bude řvát bolestí 😳
Brokolici jsem dávala mezi prvními v 6 měsících. Bylo super, že ji mohla mít do ruky 😊 hrášek až později, ale kdy přesně nevím.
@klokanka31 pokud nema problemy s briskem coz asi uz nema tak bych se nebala☺️ Delala jsem casto maso,brambor a hrasek sle taky si presne nepamatuju kdy to bylo☺️ Brokolice ani kvetak mu problem nedelal ..a to ho mel celkem castobprotoze to mel rad☺️
@michaelarousova Neměla problémy s bříškem nikdy, ani jako novorozenec. Zase si říkám proč jí to nezkusit zařadit do jídelníčku, když jsou brokolice i hrášek hodně zdravé... Mamka nám to prý nedávala preventivně, ale podle mě je to blbost.
@klokanka31 oni ty babicky obcas prehaneji😂 ja bych do toho sla☺️
Brokolice byla docela ze zacatku a v pohode. Hrasku jsem se bala, ale zase jsem to nehlidala. Takze kdyz jsme byli nekde pryc a ja vytahla sklenicku, uz jsem nezkoumala, jestli tam v te zelenine je nebo neni. Hraskovou polivku ale dostala az v 10 mesicich. Nechutnala ji. :(
@klokanka31 brokolice byla synův první příkrm a bylo to úplně v pohodě. Bez nějaké reakce. Hrášek měl taky brzo a bez reakce. Zkus dát trochu a uvidíš. Jednou to ochutnat musí 🙂
Hrasek i brokolici jsem davala hned. Bez problemu
Hrášek, mrkev s kuřecím jsem dávala zrovna minulý týden a Malá v pohodě. Máme 6m.
@klokanka31 Brokolici lze davat uz od ukonceneho 4.mesice. Rozhodne nenadyma, jako kvetak, je zbytecne se ji bat. A detem celkem chutna.
Brokolici jsem dala už v začátku, v 8' měsíci měla dokonce i čočku, fazole , takže hrášek byl taky cajk
brokolici jsem dávala jako asi pátou zeleninu, hrášek byl ve skleničkách taky určitě nejmíň od 6.m . Poměrně brzy jsme začala i luštěniny - miloval fazolovou polívku (ale to byl podle mě tak desátý měsíc). Nikdy problémy s bříškem neměl (ani jako malý ani později).
Oboje hned od začátku, 4-5m... Brokolici dávám doma vařenou a zeleny hrášek od hipp a všechno ok 🙂
@klokanka31 naše malá měla problémy s bříškem až do 4m a stejně to pak bylo ok, tak se neboj a zkus trochu přidat do jiné zeleniny a uvidíš 😉 u nás brokolice frčí, malá ji má hodně rada
Teď od 8m mám v plánu červenou čočku, tak jsem taky zvědavá, jak to vezme
Brokolice ve 4 měsících a kvetak taky. Bez problémů.
Brokolice cca 5 mesic a hrasek mi v pulroce ojidal s lusky ze zahonku :D
Zelený hrášek není moc nadymavy. To už je horší mrkev, kterou všichni cpou jako první, přitom staví.
Naší malé taky nic nedělá tak jsem ráda 🙂
@patypresdevaty pravda, já už bych znova mrkev jako první nedala, spíš cuketu nebo dyni
@klokanka31 hrasek si uz uplne nevybavuji, ale brokolice prisla na radu hned na zacatku takze cca v 4-5 mesicich a zadny problem nemel☺️