Ahoj, jsem trošku v rozpacích. Mám doma čtyřměsíční dceru, kterou jsem cca před třemi týdny přestala kojit. Od začátku byla na kombinaci kojení/UM, takže jsem celkem ráda, že jsme to vydržely aspoň ty tři měsíce a něco. Nicméně jsme se rozhodli, že už začneme s kašemi. Od začátku pije Hipp Bio Combiotik a jsem s touto značkou spokojená. Dokonce se dá najít v rozumné cenové relaci. Koupila jsem tedy Bio obilná ovesná kaše celozrnná a pozorně jsem si přečetla návod na přípravu. Co mě ale docela překvapilo je to, že v návodu jako jedna z možností, jak kaši připravit, je dát to do kombinace s plnotučným mlékem. Četla jsem to asi 5x a nikde jsem nenarazila na poznámku, že s kravím mlékem to je nevhodné pro kojence. Je tam i varianta přípravy s mléčnou kojeneckou výživou a potom nemléčná kaše s ovocem. Nicméně nikde není napsáno, že je mezi nimi ohledně věku dítěte rozdíl. Jak to tedy je? Může takhle malé dítě normální mléko? Návod viz fotka
Tohle já vím, ale dost mě šokuje, že to tam nikde není napsané. Navíc kaše obsahuje lepek, takže je pro kojence vysoce nevhodná. Asi jim něco napíšu
Proto mě to strašně zmátlo a raději jsem se zeptala, jestli třeba náhodou není nějaký nový poznatek, že mléko mimina můžou. Nikde tam není ani slovo o tom, že verze přípravy s mlékem je pro kojence nevhodná
Ten návod je opravdu zavádějící. Malému jsme dávali První mléčnou kaši od Hipp a chutnala mu. Předtím měl nemléčnou s MM. Ve 4 měsících bych asi ovesnou nezačínala, to až později.
@gabuscha Lepek není nevhodný pro kojence, ale začít ve 4. měsíci je podle mě brzy. Kravské mléko se na vaření může používat od roka. Ono je to celé zvláštní, četla jsem např., že označení, od kterého měsíce se může ten který příkrm dávat, si výrobce volí sám a nemusí to mít nikým schválené. Takže je vždycky na mamince, aby použila svůj rozum, případně konzultovala s pediatričkou atd.
@gabuscha Napis jim. Nekdy cloveku zustane rozum stat, co se doporucuje miminkum, a za ty penize, co Hipp stoji, by mohl mit aspon dobrej navod 🙂 Jinak ja zacinala trochou ryzove kase do UM, lepek je vhodny, tak od 6 mes. po troskach.
Me zustava rozum stat nad tim co pisete. Predne mate zenske svuj rozum a nejsme v americe aby vam.psali.do.navodu ze napr. Nesmite susit kocku v mikrovlnce a pod. Vyrobce uvadi vsechny varianty ktere jsou mozne s kasi delat. A vas mel pediatr poucit ,ze kdyz kasi tak prvni kasi nebo ryzovou nemlecnou ci mlecnou. Holky pouzijte rozum. 😁😁😁😁😁😁. Snad jste si uz neco nekde nacetli i podavani prvnich prikrmu. Kdyz mam miminko koupim mu odpovidajici kasi ryzovou s kravskym mlekem bych mu to dala az po roce. Travici soustava miminka si musi na to zvyknout. Nikam nepiste stejne Vam napisou to.co ja. Jinak preju hodne zdravi a sil at vam miminko krasne roste.😁😁😁😁😁 Neni mysleno jako urazka jen.muj nazor a mozna i rada.😀
Jeste me napadlo a je tam oznaceni od 4 mesice? Me to moc k teto kaai nesedi. Neni az od pozdejsiho mesice?
Pravě že tam je od 4. měsíce. A ano, instinkt mám, proto jsem jí to nedala a pediatručku kontaktovala. Upřímně, co hlava to názor.
No, mléko je pro kojence nevhodné (což jsem čekala...o to více mě překvapuje to "vhodné od ukončeného 4. měsíce") a lepek taky žádná hitparáda. Takže sice to má super nálepku, ale dám jí to, až jí bude rok...
@gabuscha covece tak tu u nas v dm ani nemaji. Tam maji akorat mlecne. Ale ja treba malemu kupovala nemlecne spaldovou a davala ksem mu do toho odstrikane mleko. Nejdiv jsem to zkousela s ryzovou ale ta nedrzela a mez jsem mu to dala tak z toho byla voda. Ale je pracsa,ze jsem kojila plne az do 6 mesicu. Tak ji nechej na pozdejc a kup ryzovou bud mlecnou nebo nemlecnou. A uvidis bude to v poho.😃
Když jsem si přečetla ten návod, tak jsem ani neměla v plánu jí to dát. Spíš jsem se chtěla zeptat, jestli to třeba někdo zkusil, protože mě to strašně zarazilo. A spíš jsem v šoku, že značka jako Hipp si tohle neohlídá... Máme doma i jiné kaše, zatím jsem nezkoušela žádnou, malá jí mrkev a dýni
@gabuscha jo po dyni malej jeste pul hodiny mlaskal,ze by dal jeste dalsi.😂 Hipp je dobra znacka,spis to maj tak,ze ta moznost tam je ale stejne,zacinat ve 4 mesici obilnou kasi tak nevim. Hele co my vime,treba nektera mamca to neresi a sup a ma obilnou. Zase si rikam,kdyby to bylo tak spatny tak to tam nenapisou. Jako kdyby ro skodilo. Moje dcera vyrostla na mleku od Hippu.
Právě, jsem prozatím s Hippem moc spokojená. I když, takhle krabice je evidentně pro anglicky mluvící trh a návod je na druhé straně přilepený. Třeba v UK nebo USA jí děti jinak 😀
koupila jsem to přes ITesco. Bydlím kousek od Prahy a docela je využívám, abych nemusela do velkých center s miminem...
zdravím maminky, já koupila malé 5 a půl měsíce nemléčnou rýžovou od Hippu, ale mohl by mi někdo říct, kolik by jste na začátek daly na večer? zatím jsem ji dala 2x v UM (do 120ml UM tak 2 odměrky kaše) a dneska jsem zkusila jen kaši a malá snědla tak 5 PL, ale chtěla víc, ale měla jsem strach, aby ji nebolelo bříško. Na to si dala ještě 90UM. jinak dávám na oběd už bramboru, mrkev atd....
@gabuscha Já dávala od čtvrtého měsíce tu mléčnoobilnou od Hipp na noc (se suchary a banánem, tuším, taky byla na Hipp UM) a úplně v pohodě. Jinak lepek jsem stejně zaváděla i v jiných podobách, PRÁVĚ PROTO, aby ho dcera lépe snesla. Pravda je, že dcera je zřejmě typ, co by s chutí strávil i dlažební kostku... Ale obecně mi přijde, že se to dnes trošku moc hrotí. Není to samozřejmě důvod ani omluva, ale my jsme po šestinedělí jedly piškoty, ovocné šťávy, kaše z krupičky... Dneska je dobře, že se to trošku zkoumá a hlídá, ale co je moc, to je moc. Trošku hysterie, podle mě. Jinak tu kaši, co ukazujete, jsem měla taky, brala jsem ji na ráno k snídani, abych jí do zbytku mléka z noci nemíchala mléčnou kaši. A v pohodě. Osobně mi to přijde jako mnohem lepší varianta, než třeba přeslazené umělohmotné kaše od Sunarky, brrr
@ivinkaamalka Já zezačátku dělala řídkou kaši, na vypití z láhve. Dělala jsem do cca 150 ml vody a většinou zbylo. Ničím už nezapíjela.
To bude asi myslene pro starsi deti, myslim, ze do aspon roka a pul by se normalni mleko nemelo podavat.