ahojky už asi 3 den dávám dceři k 1. večeři (pak má ještě druhou MM) kašičku Hamé 1. kaše je kukuřično-rýžová. Připravuju podle návodu ale zdá se mi až příliš řídká, skoro jako konzistence řídkého těsta nežli kaše i manžel mi řekl že je to jak mlíčko. Má to opravdu takhle být? Je to tím že necelých 5 měsíců staré dítě ještě nemůže mít příliš hustý pokrm a nebo přidáváta více kaše nežli je těch doporučených 5 lžic (na 140 ml vody)?
Podle návodu je to fakt hodně řídké. Já dávám míň vody 🙂 Na 50g asi 130 ml.
No asi takto (ale je to jen můj názor 🙂 Pokud opravdu nemáte potřebu (je dostatek MM) tak bych kaši ani nedávala. Já u dcery s MM k večeru nevystačila, tak jsem kaši dávala, synovi MM stačilo, tak jsem to považovala naprosto za zbytečné. U takhle malého dítěte bych jí dělala dle návodu (nebo klidně i řidší). U starších jsem si to už zahustila dle potřeby. Záleželo taky na výrobci či druhu kaše nebo i na tom která krabice to zrovna byla 🙂 Např. jsem kupovala stejnou a jednou připravená podle návodu byla totálně řídká a jindy normálně hustá (z jiné krabice).
ahojky.oni tyhle kaše jsou spíš do flašky.já jsem mu jí udělala vždy hustší aby se udržela na lžičce.myslím že je to i v návodu že si pak naředíš nebo zahustíš dle potřeby.at chutná 😉
množství prášku dávám od oka, podle návodu je to strašně řidké snad od všech firem 🙂
já se u kaší řídila vždy tím, jak hustou jsem ji potřebovala, ne návodem..ono 5lžic - jestli rovných, nebo plnějších, či vrchovatých..