Ekzém, je to ABKM? Pomohlo HA mléko?

pisisvori
7. led 2015

Přede všem díky za rady a zkušenosti a také díky zdržení se komentářů typu "proč jí betonuju kupovanou kaší...atd"

Ahoj, dceři se po tom co jsme jí dávala ke kojení ve 4m asi 90-100ml Sunaru 1x za den (přibírala hraničně okolo 100g týdně)objevil malý flíček ekzému (hrubá kůže, která byla někdy bledá jindy trochu červená) a měla hlen ve stolici, tak jsme UM vysadila a držela bezmléčnou dietu 3 týdny. Ekzém se nezhoršil, ale ani nezmizel, ale hlen ve stolici byl pořád. Potom jsem UM zkusila znova a už nechtěla a protože v prosinci přibrala jen 120g za 3týdny zkusila jsem místo UM kaši (v 5m a 3 týdnech)...rýžové mléčné/nemléčné jí moc nechutnali...když jsme pročetla diskuze, že Hipp jak UM tak kaše jsou dobré a dětem chutnají zkusili jsme Hipp na dobrou noc s dětskými keksy...a ta jí chutná, sní teda jen dávku z 90ml vody, ale otvírá a papá. Jenže po necelých 14 dnech podávání jsme zjistila, že těch ložisek ekzému už je o 2 víc (na druhé ručičce i na nožičkách). Tak jsme začala zjišťovat co jí dát. Papáme už asi 5 dnů zeleninku(mrkev a dnes s batátem)...jakštak to jí, ale proti kaši je vidět, že jí to nechutná. Pročetla jsme diskuze a mám několik dotazů, jestli někdo poradí a napíše své zkušenosti. Jo, ale hlen ve stolici zmizel.

1. Zkoušeli jste dávat HA mléko a pomohlo to ? Vím, že je to jen prevence a když je potvrzená alergie už prý nemá cenu, ale dočetla jsme se na 2 místech, že to někomu pomohlo a ekzém zmizel po používání HA UM místo normálního UM.
2. Jaké nemléčné kaše dětem chutnali. Četla jsem, že chutná Sinlac, ale je prý s cukrem. Ale mě by to až tak zase nevadilo, pokud by jí to chutnalo a hezky to jedla do doby než najdeme nějaké masozeleninové příkrmy, které jí pojedou a bude mít dostatečnou dávku a budu moc místo kaše dát k večeři třeba polévku. Zkusila bych i instatní kaše Nomina....ale nechce se mi teď vařit kaše z vloček na takové pidi dávky (mám ještě starší dceru a malá v noci vstává po hodině, takže sil a času není nazbyt🙂)
3. Myslíte, že je to ABKM? Nebo to třeba souvisí se zimou a tím, že je v kočárku oblečená a zpotí se....?(starší to tak měla v 18m a pak to zase zmizelo).

pisisvori
autor
7. led 2015

Tak jsem zkusila špaldovou kaši Nominal s HA Hippem a něco tak hnusného jsem snad nikdy ještě nejedla☹. Kdyby se do toho dala hora medu nebo cukru a ovoce tak možná, ale takhle...to bych jedla jen kdyby mi za to platili🙂

tamarila
7. led 2015

Zdravím, flíčky ekzému jak ty ho popisuješ má moje dcera asi tak od půl roku, nejsem schopná říci zda to mělo souvisloust s některým z příkrmů. Te´d jí budou tři, a několik flíčků (do pěti) mívá hlavně v zimě. Vzhledem k tomu, že se objevují, bez zhoršení setrvají nějaký ten měsíc a pak zase mizí jsem to časem přestala řešit. Ale k tvému dotazu - nevím, zda jde o to stejné, ale prošla jsem různými pokusy vynechat ze stravy mléko, lepek, citrusy a pár dalších alergenů, a nikdy jsem si nevšimla souvislosti. A hlen ve stolici má pokaždé? Moje malá mívala ve stolici občas hlen, občas měla zelenou, občas tekutou, někdy napěněnou. To všechno zmizelo s věkem, cca po roce věku (nevím od kdy přesně, člověk to přestane sledovat když se to vyřeší) má šišky normální 🙂 Tak třeba je to nějaká haluz a nic z toho nebude. Třeba bys ji pak zbytečně mučila různýma HA náhražkama, místo mlíka by pila rýži nebo mák s vodou či nějaké jiné "jetobílétakjetomléko" 🙂 Držím palce ať je to OK, a nejde o žádnej atopák ani alergii.