Ahoj..je lepší zmrazit dýni pouze nakrajenou nijak upravovanou nebo nejdriv uvarit rozmixovat a pak zamrazit..to same cuketa..co myslite 🙂
Mrazim syrovou dýni i cuketu, i okurky a žádný problem
No 😂 tak jak teda 😂🤷♀️
Zavisi, jak ji chces dale zpracovat. Moznosti jsou obe. Dyni je lepsi oloupat, nakrajet a nechat zmrazit syrovou. U cukety lze oba zpusoby. Bud syrovou, ale pocitej, ze obsahuje hodne vody, takze max. na prikrmy nebo kolace, idealne na co nejdrobnejsi (nebo nastrouhat) a druha moznost je blansirovat v horke vode, ponorit do ledove a pak do mrazaku.
dyni mrazim nakrajenou, syrovou a uplne v pohode
ja mrazim obe surove... ale najma cuketu treba po vybrati z mraznicky rovno hodit do vriacej vody alebo na paru, lebo ak by si to nechala najprv rozmrazit tak z toho bude, ako tu vyssie pisali, "mnaga" :D :D
dýni mrazím vařenou i syrovou, cuketu jen syrovou - nerozmrazuju, rovnou vařím/pařím
@ahojcau Já jsem zamrazila jednou cuketu syrovou a už to neudělám, prakticky jsem ji vylila do záchodu. Dýni mrazím syrovou na kostičky nakrájenou, ale potom už nemá takovou chuť jako měla čerstvá a není nic moc, tak když se chystám z ní něco udělat, tak jí raději zpracuji celou.
🙂 z kotle dýňové polévky jsem nadělala porce a ty zamrazila.
Jen takové info, co se stalo mně - polévku jsem zahustila bramborou, která po rozmrazení dala polévce trochu jinou konzistenci. Bylo to tím škrobem. Ale po zahřátí vše OK ;)
Rozhodne uvarenou a rozmixovanou. Z neuvarene by byla mnaga.