Dvouměsíční miminko nechce pít a když už, tak málo

ewcas
8. říj 2014

Dobry den, prosim o radu. Uz jsem z toho zoufala.... mala (Za tyden dva mesice) mi druhy nebo treti den odmita prso a kdyz uz se napije, tak mi prijde ze se napila hrozne malo. ALE plen ma pocunych 6 za den a stolicku ma krasne zlutou a to ji ma i ctyrikrat za den. po (ne)kojeni se tvari spokojene. .. Kojim ji stale po dvou hodinach a kdyz spi, tak ji necham spat dokud se sama nevzbudi... ..kdyz ji prilozim prso,tak otoci hlavicku a vzteka se, breci jako by nechtela..ale pritom vim ze by uz mit mela... mate nekdo taky takovou zkusenost???:((((

pisisvori
6. lis 2014

@ewcas taky by mě to zajímalo, protože s dcerou mám podobné problémy. Přibírá na dolní hranici , ale přibírá....je spokojená, šikovná (už se otáčí na bříško). Ale některý den si po hodinách vždy jen cucne max 2-3 minuty, někdy ani to ne a za 2-3 hodiny zase nechce ....a pak pije xxx krát v noci.

drakenn
6. lis 2014

Holky hledejte zde na koniku, je o tom clanek. Bohuzel nevim, kde presne. Mekde v sekci kojeni

monty08
6. lis 2014

Ahoj holky, my jsme pili po dvou hodinách taky, přibírali jsme na dolní hranici, ale jelikož je kluk už druhý nechtěla jsem se nechat znepokojit, přestože jsem z toho měla pěknýho nerva. Jak říkáte byly chvilky kdy prso nechtěl a otáčel hlavičku, hlavně jsme pořád ublinkávali, a pili jsme hlavně v noci a to pořád. Teď taky pijeme v noci (teď už devět měs.), klidně dvakrát i třikrát, a máme skoro 10 kg. Můj úsudek je takový, že mají prostě dost, a nemají hlad, když nepijí.. podle mě když jsou spokojení a usnou a jsou schopní spinkat a počurat plínky a mít takhle hezkou stoličku, tak bych to dělala jako doposud a třeba se to nějak vytříbí... Dokud je mimi spokojené, tak se tím neztresujte, kdyby brečelo po kojení, nebo nespinkalo, tak by asi dle mě mělo hlad, jinak je to asi v pořádku. 🙂 Úspěšné kojení a hlavně se neuchylujte hnedle k umělýmu mlíku a bojujte.. kojili jsme taky třeba permanentně v růstových spurtech, a to třeba i po hodině..čili pořád 😉 . Tak snad to trochu pomůže

chroustinka
6. lis 2014

pujc si vahu a vaz pred a po kojeni , uklidnis se ze vypije akorat, kdyz vypada spokojene a nerve hlady, nezvraci.
v tech dvou mesicich uz precejen ma vetsi "hltnost" nez novorozenec a staci jim kratsi cas na kojeni 🙂

bajana
6. lis 2014

@ewcas mne to, co popisuješ, príde normálne...uz netreba kojit po 2 hodinách, aj dlzka kojenia sa postupne skracuje...ak dieťa prospieva, je spokojne a plienky su primerane spinave, tak neries a nestresuj

chroustinka
6. lis 2014

@ewcas jeste me napada me to vztekani delala dcera prakticky od mesice a jedine co zabiralo na to aby relativne v klidu pila bylo kojit zasadne v leze na posteli. take se mi zdalo ze pije malo ale proste probirala, ac u kojeni delala hysteraky. v peti mesicich dosahla osmi kilo, takze i takove decko s blbym stylem kojeni dokaze neco vypit a pribirat. je docela divoka i ted. syn byl klidas a kojil se ukazkove.

mmch kojeni po dvou hodinach mi prijde prilis caste.

ewcas
autor
1. kvě 2015

Holky, tak uz je nam devet mesicu a mala krasne prospiva, byl to kolikrat boj (kojeni- nekojeni) obcas jsem i zavidela maminkam co nekojili, jelikož vedeli presne kolik si jejich prcek vzal mlicka. Nakonec jsem si nasla styl kojeni, ktery ji presne yvhovoval a tak to mame do dnesniho dne🙂 MOc diky za vase nazory🙂

atomix
1. kvě 2015

To je typický bojkot kojení, máte holky málo mlíka, málo teče a pomalu se spouští. V noci pijou, protože jsou ospalé, tak to tak nevnímají. Prožila jsem si s dcerou bojkot od třetího měsíce až do roka, noc byl náš čas. Kojit jsem vydržela do roku a půl, pak začala bojkotovat znovu a to už jsem nedala... Je to moc náročné, držím palec! 😢