Dudlík na ovoce. Dáváte některá, a co?

lilly67
28. čer 2021

Ahoj🙂 dáváte některá miminkum dudlík na ovoce? Dcera má 6 měsíců, začali jsme nedavno s prikrmy a chtěla bych zkusit, ale nevím co ji do toho mužů dat? Muže už okurku? Nebo mám dat raději ovoce? Díky🙂 Případně hodte tipy co do toho dáváte vy🙂

jana_zofie
28. čer 2021

Ja davala co mi prislo pod ruku. Okurku jsem nezkousela, ale proc ne. Maliny, boruvky, tresne, dokonce visne (jen par, ale chutnaly ji snad nejvic), merunky, jahody (pokud mas velke diry, tak bez pecicek)...

jako_mala_holka
28. čer 2021

U 6m můžeš zkusit banán, klidně i tu okurku... S jahodama apod bych počkala, prostě podle věku, ale jinak v pohodě

amazonkajanik
28. čer 2021

@lilly67 měli jsme a úspěch. Syn dlouho nemusel větší kousky, ale zase jsem chtěla,ať natrénuje kousání. Jakmile jsem vzala dudlík,abych doplnila, byl řev. Tak ho to chytlo, že ho téměř celý rozkousal , páč měl v půl roce už 4zuby. Dávala jsem jablka, banán, hrušky, broskve,...

aneta_v
28. čer 2021

@lilly67 proč do dudlíku? Dávám dceři od půl roka a kousek žužlat okurku, teď o víkendu čmajzla ségře kus jablka. Najdi si něco o BLW (teď nemyslím, abys tak nutně stravovala děti), dávat dětem kousky už od půl roku není žádný problém

95newmommy2020
28. čer 2021

Tohle jsem neměla.Ale zda se to jako dobrý nápad. My jeli pyréčka. Kousky až po 14 měsíci.
Ještě bych zkusila meloun, jahodu.

lilly67
autor
29. čer 2021

@aneta_v mám strach ze se mi udusí😀

lilly67
autor
29. čer 2021

@amazonkajanik Dekuju za odpověď, ta zelenina/ovoce se do toho dává syrová? 😀

karlos12
29. čer 2021

@lilly67 dávám do něj ovoce mezi jídly. Kousek broskve, nektarinky, jahody, borůvky ….

amazonkajanik
29. čer 2021

@lilly67 Jj,syrová,v tom je ta výhoda.nehrozí, že se dítě bude dávit na kousku a zároveň si to zachová veškeré vitamíny

85hanina
29. čer 2021

Jako napad to neni spatny, ale zkus sama zvykat treba kus jablka pres zaclonu 😳😁
Kdyz zas detatku do ruky neco, co neni vylozene tvrde, treba jako mrkev, tak to i bezzube ditko rozzuzle, maji v celistech docela silu a dasnickami dokazou "rozzvykat" spoustu veci 😉 mam dve deti, vzdy dostaly kousek neceho rovnou do rucky a bylo to v pohode 👍 a nemeli pozdeji ani problem v prikrmech polykat vetsi kousky bez nutnosti vse mixovat na kasi

amazonkajanik
29. čer 2021

@85hanina je to dobré pro děti, co mají silný dávící reflex, jako můj syn. Zřejmě dědičné,či co, ale tchýně dodnes nemá udělané zuby, páč nedá otisky i přes obstřik. I dnes syn , ve dvou letech ,je schopný se dávit na banánu, slupky od hrozna automaticky plive a další pak nechce.A kousat umí, sní maso, s rohlíkem nebo chlebem nelze kolem něj projít i když je po jídle. Nějak se začít musí a já po tomhle dudlíku sáhla po té, co u nás kousek ovoce/zeleniny do ruky neprošel bez újmy ...

aneta_v
29. čer 2021

@lilly67 neudusí. Dítě má velmi dobře vyvinutý dávicí reflex

zuzekk
30. čer 2021

Okurka byla první, z té síťky jsou teď ideální broskve, meruňky, krásně pouští šťávu. Nebo rozmelnene jabko, banán, hruška,.. měl v 6m rád i meloun.

keksik002
30. čer 2021

@lilly67 davala jsem ovoce a zeleninu do ruky nebi s ni delala pyre - s kousky. Dudlik jsem zkusila ale tim ze syn nikdy nic nestrkal do pusy ho proste nechtel. Ale kus jahody nebo okurku si do ruky vzal rad. Kdyz mel pul roku byla zrovna sezona, takze u babi na zahradce ojedl pul zahonu jahod, rajcat a rybizu :D

novamamina
30. čer 2021

Já dávala okurku jako první. A chutnala ji fakt moc

novamamina
30. čer 2021

Jo a meloun jsem dávala. Ale to radši venku 🤣

lilly67
autor
30. čer 2021

@zuzekk Dekuju🙂 určitě vyzkousim🙂

lilly67
autor
30. čer 2021

@novamamina díky moc🙂

lennus
30. čer 2021

@lilly67 Malá je dubnová a na konci léta poprvé žužlala okurku, s ní jako druhou jsem zkusila BLW metodu a bylo to super, obě nadšené