Ahoj🙂 dáváte některá miminkum dudlík na ovoce? Dcera má 6 měsíců, začali jsme nedavno s prikrmy a chtěla bych zkusit, ale nevím co ji do toho mužů dat? Muže už okurku? Nebo mám dat raději ovoce? Díky🙂 Případně hodte tipy co do toho dáváte vy🙂
U 6m můžeš zkusit banán, klidně i tu okurku... S jahodama apod bych počkala, prostě podle věku, ale jinak v pohodě
@lilly67 měli jsme a úspěch. Syn dlouho nemusel větší kousky, ale zase jsem chtěla,ať natrénuje kousání. Jakmile jsem vzala dudlík,abych doplnila, byl řev. Tak ho to chytlo, že ho téměř celý rozkousal , páč měl v půl roce už 4zuby. Dávala jsem jablka, banán, hrušky, broskve,...
Tohle jsem neměla.Ale zda se to jako dobrý nápad. My jeli pyréčka. Kousky až po 14 měsíci.
Ještě bych zkusila meloun, jahodu.
@amazonkajanik Dekuju za odpověď, ta zelenina/ovoce se do toho dává syrová? 😀
@lilly67 Jj,syrová,v tom je ta výhoda.nehrozí, že se dítě bude dávit na kousku a zároveň si to zachová veškeré vitamíny
Jako napad to neni spatny, ale zkus sama zvykat treba kus jablka pres zaclonu 😳😁
Kdyz zas detatku do ruky neco, co neni vylozene tvrde, treba jako mrkev, tak to i bezzube ditko rozzuzle, maji v celistech docela silu a dasnickami dokazou "rozzvykat" spoustu veci 😉 mam dve deti, vzdy dostaly kousek neceho rovnou do rucky a bylo to v pohode 👍 a nemeli pozdeji ani problem v prikrmech polykat vetsi kousky bez nutnosti vse mixovat na kasi
@85hanina je to dobré pro děti, co mají silný dávící reflex, jako můj syn. Zřejmě dědičné,či co, ale tchýně dodnes nemá udělané zuby, páč nedá otisky i přes obstřik. I dnes syn , ve dvou letech ,je schopný se dávit na banánu, slupky od hrozna automaticky plive a další pak nechce.A kousat umí, sní maso, s rohlíkem nebo chlebem nelze kolem něj projít i když je po jídle. Nějak se začít musí a já po tomhle dudlíku sáhla po té, co u nás kousek ovoce/zeleniny do ruky neprošel bez újmy ...
Okurka byla první, z té síťky jsou teď ideální broskve, meruňky, krásně pouští šťávu. Nebo rozmelnene jabko, banán, hruška,.. měl v 6m rád i meloun.
@lilly67 davala jsem ovoce a zeleninu do ruky nebi s ni delala pyre - s kousky. Dudlik jsem zkusila ale tim ze syn nikdy nic nestrkal do pusy ho proste nechtel. Ale kus jahody nebo okurku si do ruky vzal rad. Kdyz mel pul roku byla zrovna sezona, takze u babi na zahradce ojedl pul zahonu jahod, rajcat a rybizu :D
Já dávala okurku jako první. A chutnala ji fakt moc
Jo a meloun jsem dávala. Ale to radši venku 🤣
@novamamina díky moc🙂
Ja davala co mi prislo pod ruku. Okurku jsem nezkousela, ale proc ne. Maliny, boruvky, tresne, dokonce visne (jen par, ale chutnaly ji snad nejvic), merunky, jahody (pokud mas velke diry, tak bez pecicek)...