Došlo mateřské mléko - jaké jiné dávat?

hanicka_langova
2. bře 2017

Dobrý den, ahoj.
Dcerce je 11měsíců a už jsme ve fázi, že kojím jen ráno a večer a někdy v noci-kvůli zoubkum...
Jenže moje prsa si usmyslela, že je třeba již odstavit...přestalo se mi tvořit mléko, nebo ho je málo. Dcerce jsem dala ráno umělé mléko, ale s fuj mi ho vrátila 😝 dotaz zní: jsou všechna UM chuťové stejná? Mohu jí už dávat pravidelně ráno a večer kravské? To od kravicky jí chutná- párkrát se ode mne napila....
Děkuji za radu.

jullli
2. bře 2017

Nebylo by lepsi casteji prikladat??
,,ono se prsa jen tak neusmysli''

nupta
2. bře 2017

Prý Beba se lépe snáší, ale chuťově nevím, já stále kojím. Kravské až od 2 let.

jipe
2. bře 2017

kravské bych nedávala, pokud kojení nestačí, dávala bych normálně snídani a večeři. Já v 13 m kojení ukončila úplně (kojila jsem už jen v noci) a žádné UM jsem nedávala (jen teda mléčnou kaši). Má snad pestrou stravu, tak se domnívám, že to stačí. Já ani nevím, kdy bych mu to UM dávala, ráno má snídani mezi 7 - 8, večer jde po večeři spát, od těch 13m vydrží bez jídla zas do snídaně.

nafuka
2. bře 2017

kravské nedávej, to už radši um nebo fakt častěji přiložit.kravské je pro malé děti těžko stravitelné.

majaaa82
2. bře 2017

Já měla to samé v ukončeném 7. mesíci s dcerkou. Mléka ubývalo, ona nepřibývala na váze, byť už baštila příkrmy. Odstavila jsem a dávám UM Babylove z DéeMka. A plná spokojenost.

kbramborova
2. bře 2017

Přešla jsem z Beby Ha na DM mlíko od 10.měsíce, je to to BIO s bifidokulturami a chuť je oproti Bebě nesrovnatelná, je mnohem lepší. V té Bebě mi prostě neco nechutnalo/nevonelo

hanicka_langova
autor
2. bře 2017

Přikládat častěji už nechci- i mě to tak vyhovuje. Baští všechno a ráda, ale tohle UM dcerce nevoní /nechutná...proto se ptám na chuť ostatních UM. V lékárně nám doporučila Sunar- ještě to párkrát zkusíme a kdyžtak budu volit jiné mléko.....Na čajčkách a vymačkaných štávách asi není vhodné být celý den, nebo to nevadí?

nafuka
2. bře 2017

@hanicka_langova čajíčky neva,pokud nejsou přislazovaný a šťávičky ředěné spíš občas na zpestření.

alcar
2. bře 2017

@hanicka_langova mne se dcerka takhle odstavila v 10mesicich. Krasne bastila prikrmy a prso po jidle nikdy nechtela, tak jsem kojila uz jen vecer pred spanim a v noci. Pak uz zacala spavat celou noc a jednou za den kojeni uz to nevytrhlo a mliko se prestalo vytvaret. Davala jsem ji UM do dvou a pul let let (vzdycky vecer pred spanim misto toho kojeni) a pak jsem presla na kravske na snidani a vecerni mliko jsem uplne zrusila. To UM jsem davala Sunar Complex napul s Originalem (kupovala jsem oboje, Original vychazel cenove dobre, tak jsem to proste michala, abych usetrila nejake kacky). Ten Sunar Complex je myslim sladsi nez ten Original. Posledniho pul roku jsem presla na Bebivitu dovazenou z Nemecka za hubicku a jeste k tomu bez palmace. Chutnala ji taky. Na Bebu jsem necetla snad nikdy nic dobreho, decka jsou po ni zabetonovane, co jsem si tak vsimla, tak to rika 90% maminek.

popelka1984
2. bře 2017

Já jsem mela prcka od druhého měsíce na Sunaru. Ochutnala jsem někde i jine mléko a Sunar byl lepší. Malý nemel problém ani se stolicí.Od roku a půl byl už jenom na kravském, ale né denně.

jipe
2. bře 2017

@hanicka_langova v tomhle věku na pití stačí voda nebo neslazený čaj. Pokud jí pestře, tak UM do tří let je jen marketingový tah. Něco jiného jsou děti, které nechtějí moc jíst a kojení nebo UM mají místo porce jídla

hanicka_langova
autor
2. bře 2017

@jipe pije cajiky, vodu a vymačkanou šťávu z ovoce redenou vodou 1:1 nebo i více vody.... takže myslíte, že když mlíko žádný nechce a v prsou téměř nic není, že to nemám htotit?

anaema
2. bře 2017

Já jsem pak nedávala UM, když jsem nekojila. Pediatra mi říkala, že pokud jí dítě pestře a má dostatek jiných mléčných výrobků, není nutné dávat UM. Dítě pilo dětské čaje. Bez cukru. Někdy redeny džus. V létě víc vody. Navíc mi dítě snad do dvou let odmítalo obecně mléko. Teprve nedávno začalo s kakaem.

jipe
2. bře 2017

@hanicka_langova za mě nehrotit, kdyby to mlíko potřebovala, tak pije více z prsou a to mléko se bude pořád tvořit (nabídka reaguje na poptávku). Pokud má 5 porcí normálního pestrého jídla za den a nemá problém s pitným režimem, tak podle mě je zbytečné nutit UM. Ale je to můj názor

jipe
2. bře 2017

@hanicka_langova mimochodem, jak jsi přišla na to, že v prsou už skoro nic není?

alcar
2. bře 2017

@hanicka_langova tak pokud nechce, tak nenadelas nic. Mne ho mala prijala bez problemu a ja tim hlavne nahradila to vecerni kojeni pred spanim, ktere teda vyzadovala.

anaema
2. bře 2017

@hanicka_langova jj, nehrotit, jestli vypadá spokojeně, tak jak je..., a pokud i vlastně chcete ukončit kojení (z jakéhokoli důvodu), tak bych tomu nechala volný průběh...

linee
2. bře 2017

Ja tohle resila zrovna tento.tyden s dr.,musim ze zdrav.duvodu.odstavit.Rekla,at koupim um.typu Sunar,Beba,Hipp c.3,ale muze se stat,ze kdyz byla.kojema,nebude chtit.Dodrzovat 2 mlecne.porce denne (zerve+jogurt,jogurt+kase,zerve+pribinak).Pokud by nechtela um,at zkusim kravske,klidne neprevarene a uvidim.Holce je 13 mesicu.
Mohu se zeptat,jak si prisla na to,ze uz neni mleko?Ptam se proto,ze vim,ze se to deje tak do 3.mesice,ale ze by "doslo" mleko.temer.po.roce kojeni.ctu poprve.

alcar
2. bře 2017

@linee tak ja treba prisla na to, ze uz nemam mliko tak, ze poslednich 14 dni uz se blbe prisavala, chytla bradavku, byla prisata dve minuty a uz jakoby nechtela, s prsem si hrala a delala blbinky. Tak jsem ji prevazila pred a po kojeni a zjistila jsem, ze vazi pouze o 10g vice. Nekolikrat jsem jeste zkousela a porad stejne. Takze jsem usoudila, ze proste pramen vyschl. 😀

jipe
2. bře 2017

@alcar já bych spíš usoudila, že nemá zájem 🙂 ale možné je všechno, respektive asi všechno souvisí se vším, je fakt, že to kojení je hrozná věda

alcar
2. bře 2017

@jipe no u me to bylo asi vsechno se vsim. Mliko postupne dochazelo, ona ztratila zajem, tim dochazelo mliko asi jeste vice. Dodnes nevim, co bylo driv, ale ve vysledku jsem byla nakonec rada, ze to prislo takhle samo a bez nervu a revu. I kdyz jsem jeste par mesicu kojit chtela.

bielanevesta
2. bře 2017

Moja staršia pri odstavovaní tiež nechcela hocijaké UM. Vyskúšali sme ich viac, ale jediné ktoré vzala bolo Hipp vanilkové.

hanicka_langova
autor
3. bře 2017

Mlicka je málo-tahá a téměř nic neteče 😃 ne že by došlo úplně, ale ani za 24h se mi prso nenalije...ale jak jsem psala výše, vlastně mi to nevadí...baští a pije vše ostatní a chutí....jen jsem myslela, že by to mlíko mít měla...dneska ráno mě s ním opět poslala k šípku 😂😃

linee
3. bře 2017

@hanicka_langova muze byt,ze se proste sama odstavila.To se stava.
@alcar

Jinak mi kamaradka rikala,ze kluk odmutal pak um a chtel pouze vanilkovy Nutrilon.Zkousela bych bez prichuti,pokud nebude chtit,tak ty vanilkove.Nemusi byt hned nutrilon.Jen zkus koupit co nejmensi balenu,popr.ziskat vzorky,abys zjistila,zda ti to bude pit

jipe
3. bře 2017

@linee v tomhle věku dítěte už se prsa obvykle moc nenalívají, to není směrodatné. Spíš už opravdu sama nechce. jak poznáš, že nic neteče, když tahá?

linee
3. bře 2017

@jipe to je asi spise na zakladatelku🙂

jipe
3. bře 2017

@linee ano 🙂, mělo to být pro @hanicka_langova

g_m
3. bře 2017

Každé UM je chuťově jiné a ne každému miminku všechny chutnají, takže osobně bych ještě zkusila jiné 🙂

lucikpraha
3. bře 2017

Mě odešlo mléko také asi před třemi týdny a bez mléka stále nedá ránu 19 měsíců🙂) Takže dávám bebu dobře se tráví a nebo sunar. Oboje pije a nevadí jí to....🙂))