Prosím, je lepší zamrazit hotové pyré nebo syrové kostičky zeleniny? Pokud hotové, olej je lepší přidat po rozmrazení nebo už mrazit s ním? Jde o dýni a řepu. Jak dlouho to vydrží v mrazáku nez úhony? Díky moc.
@tojsemztohojelen
Mrazika jsem hotové včetně oleje. potom jsem různé michala dohromady.
Já jsem zeleninu uvařila v parním hrnci, rozmixovala, dala do tvořítek na led, po zmrznutí vyklepla do pytlíku a zpátky do mrazáku. Olej jsem dávala až při vaření. Dávala jsem lepší (silnější) pytlíky, takže mi přišlo, že to v nich vydrželo dýl. Jako nenechala jsem to v mrazáku půl roku 😀 , ale třeba měsíc, dva jo.
@tojsemztohojelen Mrazila jsem už hotové, včetně oleje, rozmixované. Dala jsem do tvořítek na led a pak po zmrazení dala do znovuuzavíratelného pytlíku. Vytáhla jsem pak jen to, co jsem potřebovala a jen ohřála.
Díky moc všem! 🙂
@tojsemztohojelen Mě děti rozmražený hotový příkrmy nejedly.. takže jsem si práci ulehčila aspoň s masem - připravila jsem syrový maso na malý kousky do tvořítka na led, zamrazila a pak dávala 1-2 kostky do příkrmu.. no a vařila jsem obden,no🙈
@tojsemztohojelen take jsme mrazili uz hotove nakombinovane prikrmy. Vzdy jsme ve 20h zacali, v pulnoci skoncili a meli jsme jidla treba na 18-20 dni🙂 vselijake varianty, davali jsme do Avent kelimku.
@janina228 toho se taky bojim, ze to nebude jist, ale tak zkusim a uvidim 🙂
@tojsemztohojelen ..tak já se jim zas až tolik nedivím 🙈..asi bych taky nebyla nadšena😂
Já mrazila a problém nebyl ☺️
Zase je fajn, že třeba dýně není tak drahá (případně ještě lepší je, když ji máš zadarmo ze zahrádky) a uděláš z ní spoustu kostiček. No a když ti to nebude chtít jíst, tak si uděláš dýňovou polívku pro sebe a nemusí ti být líto, že jsi vyhodila spoustu peněz 😀
@tojsemztohojelen ja bych mrazila hotove naporcovane, at to je pri jednom hotovo. Mrazene vydrzi klidne pul roku, diteti bych se to snazila zkrmit treba do trech mesicu...