Holky poraďte. Je sezona jablek. Chtěla bych udělat přesnídávky pro mimino. Ale... Má se narodit až za měsíc. V kolika měsících může dítě domácí jablečnou přesnídávku? Nebude to už přes čáru dávat mu pak přesnídávku vyrobenou v říjnu? Děkuji za rady.
My už máme hotové taky od srpna, jsou sterilované. A teď jsme otevřeli přesnídávky z minulého roku konkrétně z listopadu a mňam. Nic jim není.
Já jsem presnidavku davala mezi 6 a 7 měsícem, až byli zavedené zel příkrmy
Teď si vůbec nevzpomenu,kdy jsem malému začala dávat přesnídávky,asi si to budu muset zopáknout 🙈 ale tuším tak okolo toho 6-7 měsíce a vůbec bych se nebála to mít uskladněné i rok. Když jsem nějakou otevřela a byla špatná ( špatně zavřená, zavařená) letěla prostě do záchodu. Minulý týden jsem mu otvírala zapomenutou z roku 2018 a byla ok 😁
Ja bych se nebala. Sklenice poradne vymyju a pak sterilizuju v troube, nakonec zavarim. Dneska jsem otevirala posledni presnidavku z roku 2018. Byla uplne v pohode 🙂
Dobře zavařená jablka rok zvládnou bez potíží.
Pyré, narvat ještě horké do sklinek a do trouby ale teploty si nepamatuji. Vydrží dlouho.
Holky moc děkuju, já je tedy udělám. Bo škoda nevyužít dobrých domácích jablek. Krásný večer přeju 🌹
Holky jak děláte domácí přesnídávky? Já mám domácí jablka i hrušky...
@klokanka31jablka zbavim slupek a jadrincu ( na ty bacha, obcas se mi stalo, ze jsem nejaky zapomnela a maly to plival a pak uz nechtel ), nakrajim na kostky, dam do hrnce, zaliju trochou vody, dam varit. Je to za chvili rozvarene. Rozmixuju tycakem. Zalezi na jablkach jake jsou, jestli jsou kyselkave, sladke a taky kolik maji vody. Letos jsem pridavala dost bananu na oslazeni a zahusteni. Cukr ani pudink nepouzivam. A na hrusky bacha, ty byvaji hodne vodnate, talze z toho muzes mit dost ridke pyre. Horke dam to cistych, vysterilizovanych sklenic, zavru a pak 10 minut zavaruju v hrnci. V troube jsem to zkousela, ale to se mi casto nechytly 🤷♀️
@gracinka7 já třeba dělám i se slupkama, které pak přepasíruju. Slupky mají v sobě pektin a ten přesnídávku zahušťuje. A netřeba přidávat hromadu banánů atd. I hrušková přesnídávka je hustá pokud se vaří hrušky se slupkama. Pasírování je rychlovka. A vody vážně jen kapku. Ovoce obsahuje vody víc než dost. Zavařuje se víčky normálně nahoru. Vody postačí jen do 3/4 sklenice
pokud by byly domaci jablka, tak bych je uskladnila, a treba v listopadu/prosinci udelala presnidavky a dala zmrazit... to ty 3 mesice v mrazaku do brezna urco vydrzi, za domaci jablka to stoji🙂