Krásný den maminky 🙂
kvůli průzkumu ( pro mě ) na přesnídávky chci přidat diskuzi.
1. Kdo kupuje v obchodě a kdo si naopak vyrábí doma a proč?
2. A pokud by bylo možné koupit si domácí přesnídávku koupily by jste pro své miminko?
Prosím budu ráda za každý komentář 🙂 těším se 🙂
Mějte se krásně maminky 🙂
1. někdy koupím, někdy dělám domácí, které ale jíme čerstvé, nezavařuji je (ale přesně takhle zavařujeme domácí špendlíkovou marmeládu)
2. možná
Taky jsem doma dětem dělala,sdělalo se ovoce ze zahrádky a já aspoň věděla,co v tom je.
Ne,od cizích bych si domácí přesnídávku nekoupila.
Naší maličké je sedm měsíců a moje dcera zatím cukr zakázala.
nevyrabim, kupuju, ale jen ty 100%.Kdyby byla moznost nakoupit od nekoho domaci, za rozumnou cenu, brala bych je hned.klidne i ve vetsim baleni 🙂
ale jedině bez cukru, brala bych i marmeladu bez cukru
Ahoj 🙂 me teda domaci az tolik nechutnaji, ale kupovane miluju 😍
Jinak babicka presnidavky dela, protoze mame na zahrade hodne jabloni 🙂
Co máme děti,dělám domácí presnidavky.Pravda,když byla nouze jablicek a okupované presnidavky v akci,pro nejmenšího jsem par lahviček koupila.Hlavně pro případ cest k dr.a podobně.Ale ted bydlime v domku,na zahradě asi pět jabloní....dělám domácí.Jednak proto ze vim,co do nich dávám.Dělám "ciste"jablečné,s hruskama,boruvkama,jahudkama,....Ale dělá mi to i ohromnou radost když vidím,jak jim to jede!🙂.I manželovi a to je co říct.Stále je od maminky dost rozhyckan....v některých vecech
To mě potěšilo, že i v dnešní době dělají maminky domácí přesnídávky. Já tedy ve svém okolí nikoho takového neznám.
Doma dělám již dlouho domácí přesnídávky. Někdy jsou jablka tak sladká, že ani nepřidávám cukr. Jinak míchám jablečno- ostružinové, banánové, jahodové, švestkové. Jen hruškové, letos i borůvkové. Mimo jiné dělám i štávy, džemy, zmrzliny, kompoty. A tedy mě to moc baví a těší, že chutná celé rodině.
@lendulka212 přesně! dcera v 9. letech stále ujíždí na přesnídávkách, a mě to nebaví platit ani nosit. Takže jí dělám "domácí", že prostě rozmixuji jablko, někdy přidám hrušku nebo banán - aspoň se pak nešklebí, že to je kyselé🙂 Na svačinu do školy jí občas koupím, protože to mixované ovoce se musí jíst fakt hned, jinak oxiduje a hnědne.
@konidana
Já tedy přesnídávky konzervuji. Dám do hrnce ovoce lehce povařím, rozmixuji, přidám-nepřidám cukr, naplním do sklenic a zavařím tak 10min. Takto vydrží dlouho.
@lendulka212 mě se s tím jednak nechce dělat a druhak má takhle aspoň čerstvé ovoce 🙂 Stačí, že zavařujeme špendlíkové marmelády, třešňový kompot a i další jídlo - nebaví mě to. Pořád jen mýt sklenice, uklízet, nosit to do sklepa (5pater) ... 😖
Presnidavky delam doma, stejne tak pribinak apod. vyjde to levneji a hlavne v tom neni nic navic. neni to nic sloziteho a detem to chutna.
@kekulice Přesně tak. Všechno, co průmyslově vyrobí, musí dlouho vydržet, aby to k nám stačilo dorazit. Takže to prostě konzervanty má. Ať už tam píší, co chtějí, napíší bez konzervantů a má to trvanlivost půl roku. To už by to asi samo odešlo. 🙂 My už si vyrábí skoro všechno samy, ale zabere to trochu času. 🙂 Taková karamelová zmrzlina domácí...ta nemá konkurenci. Dneska bych si ledňáčka už nekoupila.
Půl hrnku cukru krystalového svařím na karamel, naliji šlehačku na vaření a rozvařím. Nechám vystydnout, přidám trochu karamelového extraktu, koupili jsme přes net a trochu vanilkového extraktu /podle mě nemusí být, stačí dát třeba trochu vanilkového cukru/. Až směs vychladne dokonale, přidám šlehačku na šlehání a vrazím to do zmrzlinovače. Za dvacet minut máme lahodu neskutečnou. Místo šlehačky na vaření bylo psané mléko, my napřed dávali sušené mléko a pak smetanu 11- ti procentní, je to chutnější, i když určitě ne nízkokalorické. 🙂Moje vnučka říká, že jsem lepší než Algida. Taky umím moc dobrou kokosovou či jahodovou.
@lendulka212 a bez pudinku ?
@salenas ano bez pudinku. a nekazí se
Můj objev roku: Česká pyréčka z našich sadů bez konzervantů a cukru. S potěšením vyvedu @babanci ;) a další skeptiky, stejně jako kdysi samu sebe, že se nedá sehnat poctivý a zároveň ale v tomto případě i levný produkt. Pro mě je to zázrak na našem trhu, taže proto se rozepisuji, protože mi vytrhly trn z paty a jsem v šoku, že se ještě najde poctivý přístup! :D
Malému samozřejmě chutnaly přesnídávky od malička a dost se jich dožadoval. Hlavně babičky ho "hejčkaly" kupovanými, z čehož jsem šílela, ale prd platné. Znáte to. Nakonec jsem tak dlouho hledala variantu, až jsem díky kamarádce našla. Střetla jsem se tehdy s moravskou začínající firmičkou, která akorát rozjížděla ručně dělané pyréčka, všechno z Olomouckých ovocných sadů. Sice zatím jen čtyři příchutě, ale za to pořád ruční výroba, selektování, fakt poctivě separované od nahnilých a hned zpracovávané. Když jsem to viděla, nevěřila jsem, že to dneska ještě může někdo dělat poctivě a na kšeft. Pasírováno za studena, bez cukru, bez aditiv, bez chemky, barviv i zahušťovadel. Výsledek je tím pádem o něco řidší, než jsme zvyklí na ty zahuštěné komerčárny, ale za to plně přírodní a hezky přirozeně sladký a voňavý. Je to pasterizované a i otevřené mi to vydrželo v lednici dost dlouho.
Takže @konidana, jestli ráda kupuješ, mrkni na pyréčka od Chytrého ovoce. Osobní nejlepší zkušenost, cena výhodnější než za Hamméčka a Sunar přesnídávky atd. a vážně neporovnatelná kvalita. Objednávám přímo od nich z webu. Zatím jsem je v normálních obchodech neviděla. Je tam milá slečna, do druhého dne odesílá🙂 Jsem nadšená a naučila jsem se to dávat i do těst a tak. Ten produkt mi baví hodně, tak snad jsem vás tím vychvalováním neotrávila. Ale jestli chcete mít přehled, co v jídle je, podpořit něco lokálního a hlavně poctivého, myslím, že www.chytré-ovoce.cz aspiruje na adepta🙂
My jsme vyrobily a zatím naše holčička domácí nechce. Zato kupované...to by se utloukla.