Ahojky dostala jsem domácí jogurtovač. Dělala jsem poprvé, ale jogurt to rozhodně není. Vypadá to spíš jako jogurt. nápoj nebo kyška. To tak má vypadat? Ani mi to nechutná.
@veronika182 klasika co kupujeme polotučné. ..jinak bereme přímo od kraviček smetánkové ale teď co máme dvojčátka tam nestíháme jezdit. Bylo by lepší?
@smallinka no čerstvé, resp.přejité varem aby tam nebyly bakterie by bylo samozřejme nej nej nej, je tučné jako blázen ;)
@smallinka jinak když se budeš řídit dle návodu, neměla by si udělat chybu...mě se třeba stalo, že byl jogurt řidší, když jsem měla moc teplé mléko..chce to hlavně kavlitní jogurt na naočkování toho mléka do jogurtovače
Aha no já ho převařila a pak nechala vychladnout na těch 40 stupňů dle návodu. Akorát to bylo přes noc tak kvasilo asi 24 hodin místo 12 h....jogurt jsem dala Klasik co kupujeme
@smallinka no to by mělo bejt ok..a jogurt si měla jaký? Nejlepší je asi Hollandia, která zraje v kelímku a ak má hodně živých bakterií
@smallinka Klasik je na prd...je skoro mrtvej..
@veronika182 aha to jsem nevěděla tak diky
@veronika182 no tak to potom je celkem naprd jogurtovač 🙂
@smallinka příště určitě uspěješ 🙂
@smallinka jogurtovač je ok, ale když tam nedáš kvalitní kulturu, tak se ti jogurt neudělá...to je jako vařit z vody 🙂
@veronika182 chápu. Jen že v tom návodu nepíšou že je potřeba kupovat nejdražší jogurty aby se povedl.
Vždyť ti stačí případně jeden ten jogurt a to za holandii není tak moc. My taky dělali z holandie nebo choceňáku.
@smallinka kupovanej použiješ jenom na první várku, pak už očkuješ tím domácím 🙂
a z jakého mléka si dělala?