Do kdy jí dítě k večeři kaši?

hanivasi
17. bře 2015

ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, do kdy by mělo dítě jíst k večeři kašičku. Kdy se to mění za něco jiného?
malý má teď 9 měsíců, k snídani má mléko, k svačině jogurt, k obědu zeleninu a maso, k svačině ovoce a k večeři VŽDY kaši a trochu mlíčka.
Jídlo přes den má různé, střídám chutě, ale kašičku má vždycky. Do kdy jste vy dávali dítěti k večeři kaši?

mysonek
17. bře 2015

@hanivasi já pravidelně kaši nedávala. Občas jí malá měla a občas měla třeba jogurt. Teď jí je rok a půl a někdy jí k večeři udělám krupicovou nebo ovesnou kaši, ale pravidelně je nejí. Takže záleží jen na Tobě, určitě neexistuje žádné doporučení do kdy (a zda vůbec) musí mít dítě kaši.

kikimaruska
17. bře 2015

První synek jedl kaši až do 2,5 roku, byl sám o sobě hodně na mléku a i nyní v 7 letech tvoří mléko notnou část jídelníčku. Mladší synek kaše nejí cca.od 18 měsíců. Jen stále ráno i večer před spaním má kojenecké mléko (2 roky).

elen222
17. bře 2015

@hanivasi Syn jí kaše doteď, má 4,5 roku a bez kaše večer nedá ani ránu 😀 , dcera nikdy kaše nechtěla a nejí je vůbec, má 2 roky. Synovi to povoluji každý druhý den a když není kašičkový večer, je nešťastný 😀 . Zkoušela sem třeba dávat lučinu, ale až tak od jednoho roku. Jinak myslím, že v 9 měsících nevadí, když má denně kaše. Buď ráda, že ti jí přes den různé chutě, my jsme hlavně se synem hooodně bojovali 🙂

lucifereeek
17. bře 2015

malá jedla kaši zhruba do 15m pak už ji nechtěla

janapavlik
18. bře 2015

Starší dcera jedla kaši večer do 2 let a mladší dávám kaši ráno a večer masozeleninu.

luuciee83
18. bře 2015

Tak mé děti (syn skoro 8 let, dcera 5 let) mají vždycky období, kdy krupicovou kaši vaříme k večeři klidně denně 😉 já myslím, že tohle snad není ovlivnitelné věkem, ne? 😉

kikimaruska
18. bře 2015

Tak krupicová kaše jede v rodině běžně, nejméně jednou týdně si jí dám i já s dětma...Miluju jí. Tazatelka spíš myslela, když jí jí dítko denně k večeři...Tu by mohl starší 7l jíst klidně i ted. Ale jinak ten mladší už kaši pravidelně nechce dlouho, má po ní hlad, takže večer se musí zaplácnout třeba obloženým chlebem a před spaním ještě dopít mlíčkem 🙂. Hodně nám k odbourání kaše přispěly lázně, jelikož se vařilo krom dvou dnů teplé večeře a kaši mi pak už doma pravidělně nechtěl (do té doby ji k večeři míval)... Ted jí jí jen občas tak jednou týdně.

hanivasi
autor
18. bře 2015

a co se týče takových těch kupovaných mléčných kaší, jak je tam věk 6měsíců, 8+, atd. Koukala jsem a normální nejvyšší jsem viděla 8+, pak jen 12+ a to bylo jen čokoládové. Tuto kaši jste dávali jako tu celou dobu? 2 roky např.
Nebo to jste udělali kojenecké mléko a uvařili normální kaši, co bych jedla i já. ?

liduskabalanova
18. bře 2015

Tak my kasi davame k snidani, l vece uz jen spis nejaka pole ka nebo neco od obeda nebo zeleninka do packy 😊 .. Myslim, ze je to jen a jen na Tobe, kdy mu tu kasi das a kdy ne, pokid na ni neni nejak zvykly, myslim, ze pbcas ty chute prohodit neni na skodu 😊 .. Jinak za me kase rano a poradne s t arohem nebo medem a davkou ovoce nebo nejakeho sirupu 😊 ..

ludmilad
18. bře 2015

Tak u nás oba synové mají k večeři kaši (2 a 4 roky). Sem tam se mi podaří dát jim něco jiného, ale většinou ji oba vyžadují. Ale dělám vařenou (ne instantní) a přidávám tam třeba trochu celozrnné krupice nebo jáhlových vloček.

mysonek
18. bře 2015

@hanivasi já dělám krupicovou a ovesnou kaši z normálního kravského mléka. Ovesnou někdy jen z vody a pak přidám trochu jogurtu do uvařené kaše (to když mléko nemám). Do ovesné dávám rozinky, skořici a jablka. Jinak na pití má malá ještě sunar. Tak záleží jen na Tobě, ale myslím, že v 15 měsících můžeš zkusit kravské mléko. No ale myslím, že klidně můžeš dávat i ty kaše pro mimina, pokud malému ještě chutnají.

hanivasi
autor
18. bře 2015

@mysonek jo,on je opravdu miluje. Mam pocit ze je bude veceret az do maturity. Takze neva ze mu treba ve 14 mesicich budu davat kasi 8+ ?

marecek4
18. bře 2015

@hanivasi záleží jen na Tobě,víceméně jak dáš na snídani nebo svačinku už něco pevnějšího tak můžeš dát i k večeři-hlavně pokud to zvládne zbaštit bez problémů a nemá pak hlad,naše děti měly období kdy si takto s večeří jen pohráli a tu kaši jsem jim ještě musela dát-prostě třeba chleba se nenajedli-ale je to jen o zvyku než se naučili,že i k večeři se dá jíst něco jiného

mysonek
18. bře 2015

@hanivasi pokud mu bude stačit, tak to určitě nevadí. Akorát to asi vyjde docela draho, protože té kaše už sní určitě víc než kojenec. 🙂 A je fakt, že některé jsou i dobré, já občas dávala malé instantní krupicovou kaši Babylove od 6 měsíců a ta byla opravdu chuťově dobrá. Od Hami mi třeba krupicová nechutnala. A nechutnala ani mojí malé.

killi
19. bře 2015

@hanivasi já jím do teď kaše i moje 8 letá dcera je miluje, jíme pohankovou, rýžovou, jahelnou 😉

veverka.terka
14. dub 2015

maminky, dcerce jsou 2 a kousek a moc ráda papká k večeři kašičky, miluje Sunarka krupicové na dobrou noc, mají více příchutí, takže je střídáme,. Spápne jí docela hodně, zasytí ji a v noci pěkně spí. Proč ne? Myslím, že dítko může baštit kašičky i ve školkovém věci. Pak může přejít na nějaké jiné. Zkoušely sme třeba i špaldovou kašičku taky Sunarku, ale zase sme se vrátily z těm krupicovým, ty jí jedou nejvíce a nevidím v tom nic divného, že i kdyby v pěti letech baštila kaši. Já sama si občas dám taky, jak píše @killi řýžovou s chutí a s chutí dojídám i po dcerce 😀

pavlusa01
16. dub 2015

Já také dávala malé pro změnu jídelníčku, kašičky sunarky k večeři, ty jí moc jí chutnali,tak jsem to neřešila a dávala jí je....Ted ji jsou dva roky a sama si o ně řekne,ne každý večer,ale řekne.... 🙂 Pravidelně jsem je dávala tak do roka a půl 🙂 Jiné jsem nezkoušela.... 🙂

mecoun
17. dub 2015

@hanivasi Měla jsem úplně stejný dotaz - do kdy dávat malé kaši - a ono se to vyřešilo za mne, protože jednoho dne, když ji byl rok a půl kaši odmítla. A to jí měla k večeři od mala každý den a teď to ještě někdy zkusím, ale už mi ji vůbec nechce jíst. Takže my jsme přestaly dávat v roce a půl 🙂

amazonka.k
17. dub 2015

Ideální je k večeři nedávat kaši nikdy, lepší je nějaký masozeleninový příkrm, nebo to co zbyde z oběda - kaše je nejlepší k snídani a to domácí obilná se spoustou dobrot ( podle věku přidávat to co je zrovna vhodné - oříšky, sušené ovoce, kokosový tuk atp. ) Kubíčkovi jsou tři roky a snídá tyto kaše ještě dnes. Je to trošku pracnější než zalít instantní kaši, ale pro dítě daleko hodnotnější než třeba samotná krupice, ta mu nic v podstatě nedá, po té se jen přibírá.

frufrunka
17. dub 2015

U nás se to vyřešilo taky samo. Nejstarší přestal kaše jíst kolem roku, prostřední (jsou mu skoro 3 roky) jí vyžaduje dodnes (a dávám mu jí), nejmladší (teď rok) je nezačal jíst nikdy, chce radši mléko. Takže co dítě, to originál... 🙂