Do jakého věku dáváte 2 vydatnější jídla na den?

mapla
9. črc 2024

Dobrý den, dcera bude mít za pár dní rok a půl. Od té doby, co pro ni vařím příkrmy, vždy dělám dvě porce. Jednu jí klasicky na oběd v poledne a druhou polovinu ji dávám kolem šesté jako takovou větší večeři. Později (když večeříme my) okolo sedmé ji třeba ještě rajče, okurku nebo tak něco lehkého. A kolem osmé má plnotučné mléko a jde spát. Přemýšlím nad tím, že bychom začali večeřet všichni spolu. A že by jedla co my - většinou pečivo s něčím a zeleninou. Co myslíte, je to v pořádku? Nebo mám dvě vydatnější jídla za den ještě zachovat? Moc děkuji 🙂 (omlouvám se za předchozí diskuzi - smazala jsem ji, protože jsem nevěděla, jak text upravit, upsala jsem se tam ve věku)

1pomnenka
9. črc 2024

Od roka jí s námi, solíme a kořeníme si až na talíři. Nedávám jen houby apod.

hanyzka11
9. črc 2024

@mapla Ahoj, předchozí diskuse smazat nepůjde, protože už na ni někdo reagoval. Musela bys napsat adminum,ale na to se vyprdni. Maximálně tam nakonec napiš, že jsi kvůli překlepu založila novou.
A teď k otázce: v pořádku je cokoli, co vyhovuje malé i tobě. Za mě by bylo důležité při rozhodování 1. Budeš i nadále vařit zvlášť obědy pro malou? A je třeba pak pro tebe pohodlnější mít druhou porci druhý den? 2. Bude pro dcerku pečivo dostatečná večeře?
A teď abych to vysvětlila. Mám holky dvojčata 1r3m a mají 2 teplá jídla, jako u vás. Většinou ještě vařím zvlášť, občas mají i to, co máme my, jen to víc pomačkám nebo trochu mixnu (třeba sypká rýže to je zlo 😁) a sní to většinou ten den. Někdy zbude na druhý a dodělám třeba jinou přílohu. Mně ale přijde, že když nabídnu k večeři "jen" pečivo s něčím, tak za hodinu mi visí na noze, jakože kdy bude večeře. Někdy sní třeba jen půl rohlíků dohromady a víc nechtějí, ale pak se hlásí.
Takže u nás to teplé jídlo být musí..i když dnes třeba měly jen suché brambory a kousek sýra. Když nemám od oběda, mívají kupovanou skleničku. Takže bych vyzkoušela a uvidíš. Mají taky na večer ještě mlíko.