Dítě odmítá bílý jogurt - i s ovocem, přesnídávkou

papka
17. dub 2015

maminky jak píši v názvu, syn za týden 8 měsíců, mudr řekla, že již může jogurt, jelikož je drobný, bohužel mi holandii, chocenský bílý odmítá, je to na něj takové kyselý - mimochodem ani já to nejím. dala jsem banán, plive, přesnidávku, plive. může se mu dát holandia ovocná, prostě takové ty dobré jogurty, slazené. děkuji za jakýkoliv nápad.

amabilis
17. dub 2015

Pokud plive i banán a přesnídávku, tak to nebude bílým jogurtem, ale spíš tím, že zatím prostě nechce? Co už je ochoten jíst? Tím bych se možná řídila. Ty děti ještě nemají zkaženou chuť jako my dospělí, takže jim chutná i to, co my nejíme, takže naší chutí se nedá moc řídit. Takže bych jogurt nabídla zase za pár dní a třeba si dá.

andrrriiik
17. dub 2015

Ahoj,my jsme na tom stejně.Já to vyřešila právě tím ovocným jogurtem 🙂

zo_ja
17. dub 2015

Souhlas s @amabilis.
Současně: chutě se taky dědí.
Za další: když Ty ho nejíš, nevidí to, nezná ho z MM, nebo prostě mu na tom taky něco nesedí, nemusí mu dělat dobře v trávení.
A ano, je spousta dětí, které v tomto věku ještě nechtějí jíst pevnou stravu, nevím, jestli ještě kojíš nebo jste na UM. Pokud kojíš, tak má fakt čas, nabíni, a nejspíš si stejně vezme z Tvýho talíře - co jíš Ty.
Pokud na UM - je asi sladší než ten jogurt... a na jogurtu to fakt nestojí.
Co vy? Jste drobnější nebo velcí? Jestli drobnější, tím spíš je ok, že je drobný. Oni isou doktoři málokdy spokoená, a jen někteří zohledňují konstituční typ rodičů. 😉 Pokud je zdravej, přiměřeně jí, přibývá, i když pomalu, roste, i když pomalu, tak je to ok i kdyby byl v cíu Gaussovky.

papka
autor
17. dub 2015

holky děkuji, dnes má poprvé bílý jogurt, jsme od začátku na UM, papá vše, masozeleninku, přesnidávku, jablko ale možná mu ho zkusím nabídnout později ještě jednou a zkusím do toho nastrouhat jablko ale šklebí se. přesnidávky Hami ty malé jsou dost sladké. a nebo počkám a kolem 9 nabídnu ten ovocný jogurt. co už. my rodiče jsme oba malý, nemá být po kom velký. ale pomalu začíná odmítat i UM, dá si ale málo, to raději kašičky ty baští, příkrmy, no ale chtěla jsem ten jogurt, když ho všichni mají 🙂

zo_ja
17. dub 2015

@papka No, to bude v pohodě. Jí, vy jste malí, bude asi drobnější.
Jsou lidi vegani, kteří nedávají nic takovýho a děti jim rostou normálně. Nehroť, to se poddá. Nakonec někdo nepije v dospělosti mlíko, někdo nejí rajčata, jinej houby, dalšímu nedělá dobře paprika, podle toho, co píšeš, tak jí celkem pestře, některý děti chtějí cokoli, některý rádi zkouší nový, ale hodně malých dětí má rádo stereotypy - ve smyslu známá jídla, a někteří dospělí jsou taky děsný konzervy.
Hlavně v klidu, nabízet, nenutit, neřešit. To je nejlepší, .co můžeš dělat.

sara84
17. dub 2015

Ja jsem synovi v tomhle veku delala domaci jogurt, z cerstveho plnotucneho mleka a mixovala s ovocem.Ten domaci je mnohem mene kysely! Me osobne taky bily z obchodu nechutna, ten domaci snim..

zo_ja
17. dub 2015

@sara84 Podlila by ses o osvědčený recet?

sara84
17. dub 2015

Na litr mleka, ohrateho na teplitu tela, pulku maleho bileho jogurtu s zivymi kulturami, poradne zamichat a ja mam jogurtovac, tak nechavam pres noc, nebo pod perinu ci na topeni na tech 8-10 hodin.Musi se ale rychle snist, max 5 dni v lednici 🙂

consti
17. dub 2015

Já bych v tom neviděla problém. Já mám syna skoro rok a půl a bílý jogurt (ani žádný jiný) mi taky nejí. A to je jinak dobrý jedlík. Ale stejně jak píšeš, tak já sama jogurtům taky moc nedám, tak nemůžu chtít, aby se on po nich utloukl 😉. Já dávám většinou Lipánek či jiné tvarohové krémy a jogurty neřeším. 😎

papka
autor
18. dub 2015

holky díky, všichni jedí ty bílé jogurty jak o závod a my né, to jediné nepapá, jinak jí vše, tak jsem z toho byla nervozni, ale vidím že to nemám řešit a stresovat se. někdo už dává i lipánka - díky moc. mlíčko pije, je na nutrilonu od narození, tak snad mu to stačí, dá tak pětset ml. denně, pil více ale to je ten zlom, kdy děti začínají odmítat mlíčko a chtějí příkrmy. později kolem 8,5 měs. zkusím třeba slazený jogurt nebo toho lipánka, pribináček se prý ještě nemá dávat.

andrrriiik
18. dub 2015

@papka To je pravda,pokud nechce,neřeš to zatím,a zkus později.Jak jsem psala,já to vyřešila těma ovocnýma jogurtama,ale nedávám často.Smetánky nedávám vůbec,to spíš babička,ale taky málokdy.Spíš termix,někdy.Většinou dávám jen ovoce,čerstvé.A podle mě je Lipánek a Pribináček to samé,co se týče tvarohu. 🙂

suzanna123
18. dub 2015

jogurt bych nehrotila - pokud nechce, tak bych ho čas od času zkusila, jestli se něco nezměnilo, ale když bude bez jogurtu, tak se nic nestane. Nebo bych ho přidávala do něčeho, co jí a postupně zvyšovala dávky - např. nejdříve lžička jogurtu do přesnídávky, pak 2, 3... a postupně by z toho byl jogurt s přesnídávkou, časem třeba bez. Ale učit ho od 8 měsíců na slazené jogurty, lipánky... to pak bude opravdu minimální šance, že někdy sní samotný jogurt, naopak si myslím, že nebude chtít ani spoustu běžného jídla, když si odmalička navykne na sladké. Moje dcera (2 roky) doteď jako jediné sladkosti dostává sušené ovoce, když něco sladím, tak ovocem nebo datlovým sirupem apod. a problémy s jídlem nemáme žádné. Určitě jsou děti, které prostě jsou nejedlíci, ať je rodiče krmí čímkoliv, ale taky je spousta dětí, které jsou právě od začátku zkažené tím sladkým 😒

papka
autor
18. dub 2015

suzanna123 chtěla jsem dát, že se mi to líbí, určitě má na sladké času dost,protože zeleniku papa hezky, jednou týdně dám sušenku od sunarky na to aby se naučil kousat, už máme osm zubů. jogurt tedy budu přídávat pomalu do přesnidávky kterou jí a zkusím podat znovu později.

karlalala
18. dub 2015

Já bych se na to vyprdla a nedávala mu to, když nechce...s tím, že bych to zkusila za měsíc/dva znova.

papka
autor
19. dub 2015

jj, zkusila jsem včera znovu, tj. hned druhý den-tentokrát chocenský, není tak kyselý, nic, šlebil se a plival. tak jsem rozmixovala jablka, kápla pomeranč.stávu a baštil. no na jogurty si počkáme. dával někdo lipánka v 8. měs. každý mě straší že to je brzo, že mám počkat. díky

karlalala
19. dub 2015

@papka Já bych klidně počkala, neuteče mu to 😉 Smetana (ale zakysaná je ok) a tvaroh se celkově doporučují od roka kvůli vysokému obsahu bílkovin, který zbytečně přetěžuje ledviny prcků.

sangita
19. dub 2015

V osmi mesicich bily jogurt? Tim bych se vubec nevzrusovala a byla rada, ze to nechce.. Zvlast kombinace s ovocem neni vhodna. Pred a po ovoci idealne hodinu nic jineho, aby se stravilo a nekvasilo ve strevech.

romantika
19. dub 2015

to se nedivim, tak to nedavejte, zkuste pribináček. ale není potřeba. taky zalezi jestli kojite, ci ma um a tak. pokud to živinami není potřeba tak bych nedavala. hollandia bila i tak jsou fakt kysele. starsi nesnášela cokoliv mléčného do tri let, tak to nejedla. dite vi proc mi něco nejede.

cabalkova
19. dub 2015

@papka Pokud ji presnidavky, tak bych pro zacatek klidne zkusila bily jogurt pul napul s presnidavkou a uvidite, pak muzete pomer menit.

amabilis
20. dub 2015

@papka Naše malá jogurt jí až od devátého měsíce, do tý doby taky jen ochutnala a víc nechtěla. Tak fakt normálně počkej a zkus to znova. Až teď v deseti měsících mi ho baští jak o závod. Rostou jí zoubky, tak jí to studené dělá dobře 😅 😀

papka
autor
23. dub 2015

tak jsem zkusila řecký bílý, vyzkoušela všechny možné bílé kvalitní jogurty, je zvláštní, že nechce ani jablko, musím dát přesnidávku, asi nebude na to kyselé, dceři 8 let kupuji chocenský jogurt ovocný, zkusila jsem dát malému, 8 měsíců a šel se umlátit, samozřejmě šlo jen o pár lžiček, nerada bych mu ublížila. v úterý jdeme k mudr na očkování tak se zeptám jestli mohu dávat. je tady někdo kdo dává ovocný (nějaký kvalitní jogurt, nebo bílý namíchaný s domácí marmeládou).d ěkuji

andrrriiik
23. dub 2015

@papka A proč myslíš,že bys mu ublížila?Já dávám ovocnou Activii,od 6m. 🙂

papka
autor
23. dub 2015

díky

mandala
24. dub 2015

@papka Tak jde o to, že nevíš, co v tom ovocném jogurtu je namícháno, já mám vždycky takový blbý pocit, že do toho namixujou nahnilé ovoce, které by se jinak už nespotřebovalo. Já bych to prozatím odložila, podle mne mu nic nechybí, jde jen o to, aby si pomalu zvykal. Ony děti jsou různé, náš mě jedl od začátku krásně všechno, ted nejí skoro nic, všechno plive, jsem ráda, když do něj dostanu trochu polévky. Pevně doufám, že je to jenom přechodné období. 😉

milmic
24. dub 2015

@papka To někdo řekl, že dítě může od 8měsíců jogurt.... ale když ho dítě odmítá, tak bych to neřešila a prostě ho nedávala. Myslím si, že mléčné výrobky nikomu neutečou a že není nutné dávat mléčné výrobky takto maličkým dětem, tím spíš, když je odmítají. 🙂
A věřte, že to dítko ví, proč ho odmítá.

Lipánky aspol. nebo ovocné jogurty - na to bych se úplně vykašlala. Proč to dítěti nutit za každou cenu.... zbytečně byste ho učila na sladké, ba dokonce přeslazené. Tvarohy se stejně doporučují nejdřív od roka a složení všech těchto "dezertů" snad krom lipánka není zrovna dvakrát echt. 8měsíční miminko bych nezatěžovala čímkoliv navíc. Bud čistý jogurt bez přidaných složek anebo to nechat plavat a zkusit třebas za měsíc. 😉

PS: pribináček a lipánek je totéž, až na to, že lipánek je složením čistý, pribináček už obsahuje nějaké ty zbytečnosti navíc. 😉 Nenechte se vyvést z míry tím, že 8měsíční děti okolo vás jogurty jí jak o závod. Okolo mě všichni chodí do mcDonadla a já tam přece nebudu chodit jenom proto, abych se vyrovnala ostatním. Nesrovnávejte, vaše dítko je originál. Věřte mu.

alcar
24. dub 2015

Moji male take dlouho trvalo, nez se naucila jist jogurt. Zpocatku jsem davala bile holandie michane s presnidavkou nebo ovocem. A jeste k tomu ohrate! 😀 , protoze mi nic studeneho nejedla. No jogurt na dve veci 😝 , ale nakonec si dala rict. Definitivne ji jogurt zacal chutnat, az kdyz jsem presla na Activii (i sladkou bilou jsem davala). Ted po roce ji davam uz obcas i ovocne jogurty a vratila jsem se k Holandiim, ktere uz kupodivu zase basti. Taky uz jsem zkusila Lipanka a Matyldu - ty ji jedou. 🙂
Zkuste jeste tu activii, neni tak kysela. Jinak bych ho taky asi nenutila, dala bych par lzicek a finito. Zkusila bych treba zase az za tri ctyri dny atd. 😉

papka
autor
27. dub 2015

maminky tak lékařka řekla, že můžu klidně dávat hollandii ovocnou, dávám borůvkovou a chutná mu, dávam ale méně. jinak se chci zeptat, dáváte jogurt studený, já ho ohřívám 🙂 malý měl před měsícem angínu asi ze studeného čaje. tak nevím

nonnni
27. dub 2015

@papka pokud nebyl syn totoalne uhraty a caj zrovna vytazeny z lednice/mrazaku, tak z toho anginu nemel (aby doslo k mega kontrastu a otoku sliznice, coz se nestane pri normalni telesne teplote a pokojove teplote piti)... Jogurt bych davala v pokojove teplote, tedy vytahnout z lednice cca hodinu pred krmenim, ale neprihrivat, to pak mas vyznam jogurtu na nic.

papka
autor
27. dub 2015

aha, děkuji, ok, nechám při pokojové teplotě 🙂 , si někdy připadám jak blbá, ale čím starší tím ......

alcar
27. dub 2015

@papka ja, jak uz jsem psala vyse, zpocatku prihrivala i jogurt. 😅 Mala mi ho nechtela jist ani kdyz mel pokojovou teplotu. Delala jsem to jen chvili a ani nevim jak, proste jednoho dne jsem ji ho dala bez ohrati a najednou jedla. Ohrat ho kazdopadne muzes, ale zabijes v nem jogurtove kultury.