Milé maminky, prosím vás moc o rady a vaše zkušenosti...
Dcera má dnes 8 měsíců, 9420g a 725cm. Nevím jestli je to moc nebo ne...
Za den spapá:
Ráno(7-8) nemléčná kaše s odstříkaným MM (150g max)
V poledne(11.30-12) zeleninka + maso - naředěné MM dle potřebné hustoty
Odpoledne (15-15.30) půl kelímku jogurtu Aktivie + pár lžiček přesnídávky, nebo půlka banánu
Večer (18.30) nemléčná kaše s odstříkaným MM (150g - 180g)
Přes den pije čistou vodu nebo trochu čaje. Ale spíš tu vodu a té vypije i 200ml
Někdy se přes den 1 - 2 x nakojí (Někdy vůbec)
V noci se napije 1 - 2 x
Myslíte, že ji překrmuji?
Jak to máte vy?
Denní kojení je s donucením.
Přes den je dost akční.
Předem moc děkuji za reakce 🙂
Podľa mňa je to ok až na tú Aktiviu...malé deti majú jesť plnotučné poctivé jogurty
Je tam hodně kaše. A taky proč by měla zájem o kojení,když ho má v podstatě od rána do večera nahrazené. Navíc místo mm pije vodu a čaj.
Jestli si vzpomenu dobře,tak u nás byl jídelníček ráno kojení,dopo kojení,později svačina,ovoce,oběd maso zelenina, před spaním kojení,odpo ovoce nebo jogurt ( většinou jsme byli venku a bylo chladněji, takže bylo něco z kelimku, odpo už jsem nekojila), večer kaše,před spaním kojení. V těch 8 měs jsme zrovna pridavali třetí prikrm. Kluci měli přes 9 kg.
Já jsem kaše nedávala nikdy. V této době jsem v podstatě plně kojila a při každém svém jídle jsem nabízela i jídlo synovi (zelenina, ovoce, maso až později). Rozjedl se až tak ve 14 měsících. Do roka v podstatě jen ochutnával.
Mam chlapecka 8mes a nas jidelnicek vypada nasledovne:
Rano - UM
Dopoledne - ovocna presnidavka
Obed - masozelenina
Odpoledne - kase (nekdy ma 2.svacinu a to jogurt od Nestle urceny pro deti od 6mes - bile jogurty typu holandia odmita)
Vecer - UM
Ja bych ji na zizen nabidla tvoje mlicko misto vody, kdyz ti nechce z prsu tak z lahve. Jinak si myslim, ze je super, ze ti tak krasne papa.
Ja mam teda taky 8 mesicni holcicku cca 7,5kg. Rano kojim plus spapa se mnou par lyzicek presnidavky, kdyz snidam ja. Na obed zeleninu s ryzi, bramborem, jahly nebo jinou prilohou (ja s masem cekam, prijde mi jako zbytecna zatez pro mimco), odpoledne kojim kojim a ted zavadime svacinku (presnidavky, banan...) a na vecer nemlecna kase a na uplne uspani kojim. A v noci prso jak si mala rekne (takze casto 🙂).
Myslim, ze kazde mimco je jine a samo si rekne.
@radana1992
děkuji za reakci
U nás holandia atd. taky neprošla. Jedině aktivie na doporučení kamarádky
@alficka1 u nás v 7m - ráno kojím, dopo ovocná přesnídávka, oběd masozelenina, odpo začínám jogurt s přesnídávkou (samotný taky nechce) + kojení, večer kaše, v noci kojím, jídlo dávám zapít čajíkem, během dne nabízím vodu, ale malej mi na tekutiny kašle. V noci a ráno je kojení v pohodě, ale odpoledne mi u toho dělá blbosti a moc nechce, takže počítám, že do měsíce budeme odpo jen na jogurtu
taky jsem odpůrce aktivie. Místo kaše ovocnou, ovocno-zeleninovou přesnídávku..Pokud 2x kojíš, tak je jídla akorát, pokud to ale nechce, tak 4 porce jídla je málo, spíš 6.
@alficka1 Mám syna stareho 7 a půl měsíce:
Nad raném se budí na kojení
Dopo má ovocnou presnidavku (190ml)
K obedu má maso+zeleninu (cca 200g)
Odpo má na svacinu ovoce s bílým jogurtem Holandia (dohromady cca 120g)
K večeři má kaši + před spaním ho ještě nakojim
Přes den o kojení zájem nemá a v noci se taky nebudí 😉
Ono když má dítko tolik prikrmu už v tomto věku,tak dost často o kojení mezitím zájem nemá. Když už ho má nahrazené. U nás jsme na to šli pomalu, co měsíc,to prikrm,takže kompletní jídlo bylo až kolem 11 měsíce. Kojení zůstávalo ráno a večer, a u mladšího v noci.
Stelince bude za tyden 8 mesicu, a na rozdil od Vasi holcicky zase nechce nic nez prso, takze k ranu cca 6-7 hodin kojeni, 10 hodin zkusi par lzicek domacI presnidavky-jablko s hruskou, kojeni, 13 hodin zkusi par lzicek zeleninky, nekdy 3 lzicky, nekdy vic - zkusila jsem uz skoro vsechnu zeleninu,maso davam 3x tydne cca, kruti,teleci,domaci kralik, potom v 16 zase zkusi trochu presnidavky ovocne z dopoledne, a ovoce co jim ja banan, avokado, a treba 2 kukuricne krupky ktere ji rada a sama 🙂 ,a kojeni, 18:30 kdy u toho usne, v noci se budi cca po 3 hodinach na kojeni, vyjimecne treba udela pauzu 5 hodin.🙂 Doufam, ze se vic rozji, pres den ji nbizim po jidle vodu,aby si zvykala,kasi davat nechci, ma skoro 11 kg, nic jineho jist nemuze ma nesnasenlivcost BKM, a alergii na lepek a vajicko.
@alficka1http://waity5.blog.cz/1005/vyziva-ditete-od-prvnich-prikrmu-do-dvou-let-docela zajímavý článek
@alficka1 Ahojky ,moje dcera v 8.měsících vážila 9kg a to jsem ji jen kojila.Přijde mi,že má Tvoje dcerka v jídelníčku málo mléka.Do jednoho roku je mléko nejdůležitější složkou.A kaši bych dávala jen 1krát denně.Poraď se s dětskou lékařkou,ta by Ti měla poradit nejlépe.