Ahoj, mojí dceři je 4,5M, není vůbec kojená a odmítá veškerou zeleninu. Zkoušela jsem vařit, to první den snědla mrkvičku a následující dny hotovo - nic nechtěla. Týden jsem počkala a zkusila dát zeleninu ze skleničky (dýni i mrkev) - ochutnala a tím to haslo, nebylo to dobrý a dožadovala se mlíčka. Zkoušela jsem krmit lžičkou i do flašky. Prosím, poraďte, jak do ní zeleninu dostat. Nutit jí nechci, abych jí to úplně nezošklivila. ☹
zkus zas za týden, 14dní..
To je uplne normalni. Takhle brzy jeste ani prikrmy jist nemusi. Zkousela bych nabizet, nenutit, casem si da rict 🙂
taktřeba ještě není připravená...proč spěcháte? klidně bych odložila o 14 dní a uvidíte...já sice malou kojím, ale obě děti přikrmuju až od necelého 6. měsíce...
Na prikr je brzo, i kdyz je na um kam spechat. Neni na to pripravena. Vycekej dej ji par tydnu a nebo ji nech do pul roku. Moje prvni dite bylo taky na um a prikrm si vzala hned po ukoncenym 4 mesici. Bastila jak diva. Snedla 200g jogurtu na veceri v 5 mesici. A ted? Ma skoro 4 roky a doktorka mi rekla ze je hubena a je pravda ze neji. Pry kdyz se zacne brzo, tak pak rostou deti nejedlici. Druhy kojim ma 3 m a krmit zacnem az po 6 m. Nespechej. Pokud pribira na um nehrot prikrm.
Takhle malou holcicku by me sice ani nenapadlo krmit prikrmama.Ale jestlize ji to nejede a mlicko ji staci a hlavne,jestli jde v pohode s vahou nahoru,nechala bych ji byt a pokracovala mlickem.Na zeleninku ma klidne jeste dva mesice cas.Ja jsem teda vsechny svoje deti kojila a celkem dlouho,ale nasemu prvorozenemu trvalo tri mesice,nez zacal tolerovat neco jineho nez mlicko ode me.A nezacinal zeleninkou,ale instant kasi a pak uz plynule prechazel na zeleninu.Chce to cas a neridit se priruckama nebo doktorama,cim by se melo zacinat.Ona sama si urcite najde cestu k ostatnimu,nebojte😊.Dejte ji jen cas,je jeste malicka😋😊
Ve 4,5 měsících bych to moc neřešila. Prostě zkoušet, nabízet, ona na to časem přijde. Některým dětem to jde hned, některým to trvá, je to pro ně úplně nové a musí si zvyknout na lžičku, na novou chuť, konzistenci... S mladším synem jsem taky začínala ve 4 měsících a teprve v nějakých 6 snědl dvě lžičky. Teď je mu 10 měsíců a obědy by mi snědl i s talířem 🙂